Luonto täynnä taikaa

 

En usko, että kukaan täysin 24/7 kaupunkiympäristössä elävä voi sanoa voivansa todella hyvin. Yksi osa hyvinvointia on nimittäin luonto ja luonnossa liikkuminen. Sen ei tarvitse olla viikottaista samoilua ja eräjormailua, lenkit meren rannassa tai kävely metsässä voivat toisinaan hyvin riittää. Metsässä liikkuminen lisää hyvinvointia, siitä on tehty lukuisia tutkimuksiakin. Havupuut erittävät eteerisiä öljyjä, jotka vaikuttavat positiivisesti psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen ja metsässä liikkumisen on tutkittu jopa ehkäisevän allergioita lapsilla. Liian moni lapsi on täysin vieraantunut luonnosta, etenkin metsästä. Luonnossa on kuitenkin jotain ainutlaatuista taikaa, se on yksi meidän suomalaisten suurimpia valttikorttejamme kotimaan osalta ja sen merkitystä hyvinvoinnille tutkitaan ja todistetaan jatkuvasti lisää..

 

 

Itse kaupunkilaisena kaipaan usein luontoon ja nyt kun arkeen paluu ja kaupunkielämään sopeutuminen taas koitti, tuli olo että on pakko päästä lähemmäs luontoa. Siksi me lähdettiin perjantaina kaatosateessa viikonlopuksi saariston rauhaan, keskelle merta, metsää ja hiljaisuutta. Koirat saivat juosta vapaina, Micael sai leikkiä metsässä ja itse sain vihdoin nuuhkia taas metsän tuoksuja, poimia jäljellä olevat mustikat ja puolukat, hengittää puhdasta ilmaa ja nauttia luonnossa liikkumisesta. Helsingissä riittää joskus ihan vain pari tuntia vaikka Seurasaaressa, siihen löytyy varmasti aikaa ihan jokaiselta. Luonnossa liikkuminen – kävely, patikointi tai vaikka maastopyöräily – on siitäkin hauskaa, että liikuntaa saa ihan huomaamatta. Talvella mikään maailman aktiviteetti ei voita Lapin luonnossa liikkumista, en tiedä ehkä mitään parempaa kuin hiljaisessa lumisessa metsässä tehty hiihtolenkki. Haikailen vielä ruskaviikonlopusta Lapissa, mutta nyt ei vain taida löytyä sille mahdollisuutta vaikka kuinka yritän järjestää. Mutta nautin tästä luonnosta näin lähelläkin.

 

 

Meillä oli aivan ihana viikonloppu kolmistaan. Metsäretkiä, marjojen poimintaa ja sienien epätoivoista jahtaamista, pelkkää itse tehtyä ruokaa koko viikonlopun ajan, puusaunan pehmeitä löylyjä, lautapelejä, kynttilänvaloa ja tummaakin tummemman tähtitaivaan tuijottelua. Päiväunia ja ihmeellisen kuumia loppukesän päiviä. Paremmin ei voisi valmistautua uuteen viikkoon. Menkää tyypit metsään ♥

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
,
2 Comments

Post A Comment