Mustasta blondiksi – miten ja kannattiko?

Kun viime viikolla hehkutin Instagramissa, kuinka hiusten värjäys vaaleaksi on ollut yksi parhaimpia päätöksiä pitkään aikaan, sain paljon viestejä miten onnistuin pääsemään eroon mustasta hiusväristä ja saamaan lopputuloksena viileän vaaleat hiukset. Hiusta ei nimittäin muuteta mustasta blondiksi ihan päivässä. Hiustenvärjäysprojektin olisi toki voinut toteuttaa myös vähän lyhyemmässäkin ajassa, mutta tein sen vaalien hiuksen kuntoa. Tottakai voimakkaat vaalennusaineet ovat tehneet tuhojaan, mutta paljon vähemmän kuin ajattelin. Parasta vaalennusprojektissa oli myös se, ettei ikäviä välivaiheita ollut lainkaan, vaan pikemmin sain fiilistellä jokaista erilaista hiusväriä, joka matkan varrella päässäni vuorotellen oli. Lähtökohta oli tosiaan lähes pikimusta ja kun mustaa hiusta aletaan vaalentaa, vaalennus menee järjestyksessä musta – punainen – oranssi – keltainen – vaalea. Vaalennusaineet tuovat aina sitä epätoivottua punaisuutta, oranssisuutta tai keltaisuutta tukkaan, joten noita liian lämpimiä sävyjä välttääkseni jokaisen vaalennuskerran jälkeen hiukset saivat vielä kylmän taittosävyn, jolloin lopputulos oli pikemminkin ruskea, vaaleanruskea ja lopulta vaalea.

 

Oma vaalennusprojektini toteutettiin aluksi raidoittamalla hiuksia balayage-tyylillä, ja ihan loppuvaiheessa vaalentamalla tyveä lukuunottamatta koko tukka. Aikaa tähän lopputulokseen kului aloituksesta noin puolitoista vuotta. Muutos oli iso, joten hyvä että se tapahtui hitaasti, sillä muuten muutos olisi voinut olla mielestäni liian iso ja olisin helposti palannut takaisin tummaan. Itse pidän tummemmasta tyvikasvusta, joka luo väriin syvyyttä yhdessä vaaleiden pituuksien kanssa. Siksi en halunnut missään kohtaa vaalentaa hiuksia kokonaan. Viimeisestä värjäyksestä on neljä kuukautta aikaa ja tukka näyttää tällä hetkellä tältä..

 

 

 

Hiusten kunto on pysynyt hyvänä, kiitos vaalennuksen yhteydessä tehdyn Olaplex-hoidon sekä hyvien kotihoitotuotteiden. Rakennepaikkaava hoitoaine, tehohoidot ja erilaiset naamiot ovat olleet kovassa käytössä, mutta sen myös huomaa. Hiuksen kunto on hyvä ja nyt olen aloittanut kasvatusprojektin, sillä unelmissani on pitkä ja vahva vaalea tukka. En ole vielä kertaakaan katunut päätöstä vaalentaa hiuksia, enkä ainakaan tällä hetkellä usko, että tulen koskaan palaamaan tummaan väriin takaisin. Nimittäin samaan aikaan tuntuu, kuin olisin muuttanut muutakin kuin hiusvärini. Vaaleat hiukset tuntuvat enemmän omilta, vaikka olen ollut koko aikusikäni tummatukkainen. Yhtäkkiä on paljon helpompi löytää kivoja vaatteita, kasvot eivät näytä liian kalpeilta ja koko peilikuva on alkanut tuntua enemmän omalta. Ei sitä osaa oikein selittää, ennen kuin löytää sen oikean sävyn. Sen lisäksi voi löytää myös itsensä. Muutos mustasta blondiksi todellakin kannatti.

Mikä on sun omin hiusväri ja oletko kenties itse haaveillut muutoksesta aivan päinvastaiseen?

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
4 Comments
 • Avatar
  Mirja
  Posted at 17:46h, 16 syyskuun Vastaa

  Muistanko väärin vai ootko joskus kommentoinut, että ei susta ikinä blondia tuu? :D

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 20:35h, 16 syyskuun Vastaa

   En ainakaan mielestäni oo sanonut ihan suoranaisesti niin koska oon 2 kertaa aiemminkin ollut ihan vaalea, mutta joskus ajattelin että ihan platinablondia en ikinä värjäisi :) Mutta voi olla että jossain muodossa oon ilmaissut tämän niin :’D

 • Avatar
  Tiina
  Posted at 09:37h, 17 syyskuun Vastaa

  Ihanat ja luonnolliset. Itse pidän myös tummemmasta tyvestä vaaleissa. Se tekee kontrastia ,sekä luonnollisuutta 👌😍

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:04h, 17 syyskuun Vastaa

   Se tekee kyllä ihmeitä! Tuo jotenkin syvyyttä väriin, ja samalla helpottaa jatkuvaa värjäyskierrettä. Tummaa sai värjätä lähes kolmen viikon välein mutta vaaleassa menee kuukausia :D Välttyy turhilta kemikaaleilta ja hius säästyy :)

Post A Comment