5 syytä pitää lokakuusta

 

Kuunvaihteet ovat aina mun suosikkiajankohtia, kuten kaikki alut yleensäkin. Aamut, maanantait, vuodenvaihteet. Loistavia mahdollisuuksia uusille aluille. Toiset kuukaudet ovat kivempia kuin toiset, ja ainakin täällä Suomessa lokakuu ja marraskuu taitavat olla niitä monen inhokkeja. Olen pyrkinyt tietoisesti viimeaikoina entistäkin vahvempaan positiivisuuteen ja löytämään kaikesta jotain hyvää. Kaipaan toisaalta kesää ja samalla odotan joulun aikaa, joten yritin tänään autoa ajaessani keksiä positiivisia asioita tästä välikaudesta. Siitä sain idean tähän pieneen postaukseen, nimittäin..

 

5 syytä pitää lokakuusta..

 

 

Pukeutumisen kulta-aikaa Vielä ei tarvita paksuja talvikamppeita. Lokakuussa saa käyttää taas kivoja syysvaatteita, kaivaa ne lempineuleet vaatekaapin perältä (neuleet taitavat olla suomalaisten suosikkivaatteita?) sekä fiilistellä pikkuhiljaa villakangastakkeja, saappaita ja nilkkureita. Lokakuu antaa vielä mahdollisuuden hameille, mekoille ja lenkkareille. Ei loskaa, ei vielä pakkasta.. Paljon enemmän mahdollisuuksia kuin kesällä tai talven synkkyydessä. Ihokaan ei ole vielä ihan niin kalpea kuin talvella eikä ilman kuivuminen ole vaikuttanut siihen niin negatiivisesti. Vielä ei tarvitse ajatella pukeutuvansa vain siihen, mikä on lämpimintä ja mikä suojaa loskalta ja räntäsateelta. Villaisia kerroksia, värikkäitä neuleita ja vihdoin myös pipokauden aloitus – hyvästi huonot hiuspäivät!

 

 

Värit Luonto on lähes yhtä kaunis kuin toukokuussa sen puhjetessa kukkaan. Kun toukokuun kukat muistuttelevat luonnon taas heräävän ja toivottavat kesän tervetulleeksi, tämä keltaisen, oranssin ja punaisen väriloisto on kuin lämmin kiitos siitä kesästä ja ihana siirtymä uuteen vuodenaikaan, vaikkei se niin kaunis olekaan. Näistä luonnon väreistä haluaa lähteä nauttimaan ulos aina kun mahdollista. Tänään puistossa näin monta kännykkäkuvaajaa keskellä aamun kiireitäkin. Ruskaretkelle ei tarvitse lähteä Lappiin asti, läheltä löytyy paljon upeita paikkoja. Nuuksion lisäksi Sipoonkorven kansallispuistoa on kehuttu paljon, Helsingissäkin on monia paikkoja muutaman tunnin ruskamatkalle. Keho ja mieli kiittävät ja värikäs syysmaisema hurmaa stressaantuneemmankin mielen.

 

Vihdoin aikaa liikkua Kesällä ei (muka) ehdi, nyt on vihdoin aikaa treenille! Kun ulkona sataa, kuntosalille on ihanaa mennä. Mikään ei piristä keskellä syysväsymystä niin paljon kuin kunnon hikitreeni tai reipas lenkki ulkona. Ja jotta liikunnasta saa elämäntavan ja rutiinin, sen on oltava pitkään säännöllistä. Lokakuu on siis loistava aika liikkua ja tehdä uusia rutiineja, 31 päivää säännöllisyyttä tekisi monessakin hyvinvoinnin osa-alueessa todella hyvää, eikö? Ulkona tuntuu nyt olevan paljon enemmän happea ja toisaalta taas arjen harmaudessa ja vesisateessa on mitä parhain aika livahtaa salille. Treenaaminen on omaa aikaa ja suuri satsaus juuri sinuun itseesi sekä omaan hyvinvointiisi. Raivaa sille tilaa, älä vaan pihistä siitä juuri silloin, kun todennäköisesti tarvitset sitä eniten. Syksyllä päivien pimentyessä.

 

 

Punaviinikuu Olen nimennyt aiemmin syyskuun viralliseksi punaviinikuukaudeksi, mutta nyt se oli siihen tarkoitukseen turhan kesäinen. Viimeistään nyt punaviinit ja erilaiset teet tulevat ajankohtaiseksi. Lämpimät keitot, erilaiset pata- ja uuniruoat.. Nauti hämärän aamun aamukahvi sytyttämällä kaveriksi kynttilä, tämä tuo ainakin itselleni hyvän mielen heti aamun ensimmäisinä tunteina. Tai järjestä treffit kynttilänvalossa, aina ei tarvitse olla tekemässä mitään ihmeellistä. Pitkät keskustelu, kirjakerho, kävelyt pimeässä illassa? Lokakuu on täydellistä aikaa tunnelmoinnille ja ihan vain elämästä nautiskelulle. Siis aivan mainio ajankohta tapailulle ja treffailulle ♥ Kesältä jäi ehkä käteen uusia tuttavuuksia? Ehkä et kesän kiireiden takia ehtinyt nähdä tarpeeksi ystäviä tai sukulaisia? Lokakuussa on aikaa seurustella ja sinkuille tiedoksi, moni alkava suhde on syventynyt parisuhteeksi nimenomaan syksyn pimeydessä.. Hyvää aikaa panostaa myös siihen jo pidempäänkin parisuhteeseen.

 

Aikaa vain olla Lokakuussa on paitsi aikaa treenata, myös aikaa palautumiselle ja akkujen lataamiselle. Nauti siitä, kun ei tapahdu oikein mitään ihmeellistä. Kesän riennot ovat takana päin, pikkujoulukausi vasta alkamassa. Kotihiiri saa hyvällä omalla tunnolla olla kotona, menevämpi tyyppi saa taas ehkä kauan kaivattua hengähdystaukoa sillä lokakuu on monille sitä ihanaa hiljentymisen ja rentoilun aikaa. On niin kivaa, kun ei ole mitään ihmeellistä tekemistä. Se jättää myös aikaa spontaaneille menoille, jotka yleensä ovat niitä hauskimpia. Lepo ja palautuminen kannattaa muistaa ja priorisoida korkealle viimeistään nyt.

 

 

Mitä kivaa sä keksit lokakuusta?

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
,
No Comments

Post A Comment