Väärin ymmärretyt aikaiset aamut

Aikaiset aamut tuntuvat olevan tämän syksyn trendi. Oletteko huomanneet saman? Robin Sharman 5am club -malli on innostanut somevaikuttajia heräämään viideltä, tai vähintäänkin aikaisin. 5am club -malli korostaa siis aamun ”voitontunnin” vaikutusta koko päivän kulkuun. Kun on hereillä tunnin verran ilman häiriötekijöitä (aka muita ihmisiä) ja treenaa, meditoi ja oppii jotain uutta, koko päivä saa uuden suunnan. Mieli voi paremmin, olo on inspiroitunut ja tällä hyvällä energialla on positiivinen vaikutus menestykseen. Kun tätä toistaa jatkuvasti, jokainen päivä, viikko, kuukausi ja vuosi on menestyksellinen ja koko elämä muuttuu paremmaksi.

 

 

Allekirjoitan tämän. Aikaisissa aamuissa on taikaa ja aamu määrittää usein koko päivän kulun. Olette varmasti huomanneet saman ihan omasta kokemuksesta? Kiireisen katastrofiaamun jälkeen on paljon vaikeampi asennoitua siihen, että loppupäivä on nyt aivan ihana. Se on mahdollista, mutta se on vaikeampaa kuin rauhallisen aamun jälkeen, johon parhaimmillaan voi kuulua meditaatiota, pieni treeni ja uuden oppimista esimerkiksi sitä kirjaa lukien. Robin Sharman aikatauluun viideltä (itseasiassa 4:45 jotta ehtii tehdä aamutoimet ennen tätä viideltä alkavaa voitontuntia) herääminen on sopivin aika nousta. Kuudelta hän voi pukeutua ja lähteä töihin menestymään. 5am clubin takana on kuitenkin pitkät yöunet. Ihminen tarvitsee keskimäärin 8 tuntia unta päivässä, joten 5am clubia noudattaakseen on mentävä nukkumaan 20:45 jotta kahdeksan tuntia unta tulee täyteen. Se ei moneltakaan onnistu, joten ei ihme jos 5am clubilainen valittelee lamauttavaa väsymystä ja selviää päivästään vain kahvipannullisen voimalla.

 

 

Riittävä uni on elintärkeää hyvinvoinnille ja hyvin tärkeää terveydelle. Jos tarvittavaa unimäärää ei saa kasaan, miksi turhaan kiusata itseään heräämällä aikaisin? Se jos joku on kaikkea muuta kuin suora tie menestykseen. Sinun voitontuntisi voi alkaa vaikka aamulla kahdeksalta, jos et pääse ennen puoltayötä nukkumaan. Jos kuitenkin pidät aikaisten aamujen ajatuksesta, opettele menemään ajoissa nukkumaan. Se vie aikaa, mutta kannattaa. Sen sijaan jos nautit pitkistä illoista etkä voi millään kuvitella olevasi yhdeksältä sängyssä, unohta kirjaimellinen 5am club. Voit tehdä samoja asioita myöhemminkin. Missään nimessä ei kannata nukkua ja torkutella niin pitkään että tulee kiire. Kiireiset aamut ja vauhdissa syöty aamupala kun antavat helposti negatiivisen startin ja fiiliksen koko päivälle. Ja edelleen, liian vähäinen uni on hyvin haitallista terveydelle – ja ulkonäölle.

 

 

5 x näin pääset aiemmin nukkumaan

Jätä iltapäiväkahvi pois, siis ei kahvia tai teetä enää klo 13-14 jälkeen.

 

Herää yhtenä aamuna väkisin aikaisin. Olet illalla väsyneempi ja nukahdatkin ajoissa.

 

Harrasta liikuntaa ja huolehdi muusta päiväaktiivisuudesta, sänkyyn kaatuu lepoa kaipaava tyyppi joka nukahtaa luultavasti heti.

 

Rauhoita itsesi ennen sänkyyn menoa. Ylikierroksilla toimiva kroppa ja aivot eivät nukahda. Tee to do-lista seuraavalle päivälle, lue kirjaa, jätä puhelin ja telkkari pois jo tuntia ennen nukkumaanmenoa tai käytä ainakin sinisen valon suodatinta näytöillä. Rauhallinen iltajooga auttaa myös kehoa rauhoittumaan, samoin kodin siistiminen aamuksi. Itse reagoin herkästi sotkuun ja epäjärjestykseen stressillä.

 

Kokeile laventelin tuoksua makuuhuoneessa nukahtamisen apuna. En tiedä onko lumevaikutusta vai ei, mutta joka kerta kuin suihkaisen L’Occitanen tyynysuihketta petivaatteisiin, nukahdan hetkessä ja nukun todella sikeästi.

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
,
2 Comments
 • Avatar
  Maria
  Posted at 08:23h, 22 lokakuun Vastaa

  Ai vitsit, miten kauniita kuvia – teillä on niin kaunista 3

  Ja teksti täyttä asiaa; tänään siirryin 5 a.m. clubiin sen eilisen 3 a.m. clubin jälkeen. Sängyssä tosin piti olla jo ennen ysiä illalla, mutta on se sen arvoista.

 • Avatar
  mirvaannamarian
  Posted at 11:00h, 22 lokakuun Vastaa

  Ja mä kun laitoin näiden kuvien jälkeen kaikki sohvatyynyt uusiksi ja siirsin koko sohvaa ja mietin että hitsi noi verhot näyttää tyhmiltä näissä kuvissa kun ne on livenä niin kauniit :D Hahaa, ehkä se on vaan mun ahdistusta kun haluan jo joulun kotiin enkä vielä kehtaa laittaa. Reilu viikko ja sit ekat!

  Mulle sopii parhaiten 22-06, aivan täydellinen rytmi! 3 am club on varmaan mullakin edessä sit Losin jälkeen mut onneks se menee ohi..

Post A Comment