Joulukuusi näyttää tänä vuonna tältä..

 

Rockin’ around, the Christmas tree.. Have a Happy Holiday!

 

 

Pinkkiä, kultaista, kimalletta, lunta, korkokenkiä, muistoja maailmalta, luistimia, eläimiä ja leikkisiä piirroshahmoja. Siinä se nyt on. Minun näköiseni joulukuusi. En ole se minimalistisen, skandinaavisen ja koruttoman joulun kannattaja ollenkaan. Niin että mieluummin överit kun vajarit. Ostin Hollannista kaksi joulukuusta, vihreän ja tämän lumisemman. Toinen lähtee Lappiin, tämä tuli kaunistamaan kotiamme jo marraskuun puolivälissä. Sen koristeluun meni aikaa ehkä neljä tuntia, oksilta löytyy nimittäin kolme kassillista kuusenkoristeita.

 

Olen aina ollut vähän joulukuusihullu ja joka ikinen kuusenkoriste muistuttaa minua jostain. Olen ostanut niitä paljon vuosien varrella maailmalta, jolloin ne ovat ihania matkamuistoja. Osa muistuttaa kivasta perjantai-iltapäivästä jouluostoksilla, osa leikkauksen jälkeisistä päivistä kotona, osa pääsykoepäivästä kohta kymmenen vuoden takaa. Jotain olen saanut lahjaksi ja perinteisesti joka joulu Micael saa valita yhden (tai vähän useammankin) koristeen. On siellä myös itse tehtyjäkin koristeita. Tykkään, että tavaroilla on tarina, miksei myös kuusenkoristeilla.

 

 

Rakastan aitoa kuusta, sen tuoksua ja tunnelmaa joka muistuttaa kaikista lapsuuden jouluista. Haluan kuitenkin nauttia kuusen kauneudesta niin pitkään, ettei aito joulukuusi ole meille paras vaihtoehto. Edes mökille, siellä kuusen paikka on niin keskellä kaikkea liikennettä mökissä, että neulaset olisivat sekunneissa sukkien pohjissa ja chihujen tassuissa. Ulos haluaisin kyllä käydä hakemassa sen aidon kuusen nyt kun ollaan tänä vuonna Lapissa niin pitkään. Ehkä kaadan sen itse! Sen kun näkis, aina oon sitä suunnitellut mutta syvä hanki on saanut menemään autolla kaupan pihaan..

 

Vaikka nämä lumiset kuuset ovat kauniita, olen kuitenkin enemmän sen perinteisen vihreän kannattaja. Lappiin tulee tosiaan tänä vuonna vihreä kuusi, jota koristavat jouluiset punaiset pallot ja nauhat. Kotiin olen luonut tällaisen vaaleanpunaisen prinsessajoulun, mökillä haluan pitää ennemminkin kiinni perinteisistä joulun sävyistä. Kiroan varmaan kahta kuusta sitten joulun jälkeen, se joulun pois laittaminen kun on niin ärsyttävää puuhaa. Mutta on tää tunnelma sen arvoista, ehdottomasti.

 

 

Millaisia joulukuusia teillä on? Iskeekö jenkkiläinen överityyli vai suositteko minimalismia joulunakin?

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


4 Comments
 • Nanna
  Posted at 10:08h, 02 joulukuun Vastaa

  Wau!onpa upea lajissaan.Itse olen yksinkertaisuuden ystävä.Kuuseni on aina aito.Koristeita on vähän,mutta tarkoin valittuja,Käsintehtyjä,lasia,lahjoja,matkamuistoja..Minäkin rakastan kuusenkoristeita.
  Kuusi on meillä vähän aikaa.Sisään kannetaan aattoaamuna,jolloin se koristellaan..Ulos se lähtee viim.loppiaisena,usein jo uutenavuotena,nimenomaan karistelun vuoksi.Harmillista,mutta muoviseen en vaihda:)

  • mirvaannamarian
   Posted at 12:14h, 02 joulukuun Vastaa

   Ymmärrän hyvin, itsekin silloin kynsin hampain hankin ensimmäisen muovisen.. Eihän toi todellakaan ole sama! Aidon tuoksua kaipaan, onneksi sitä saa edes vähän sisälle kun tuo maljakkoon kuusen oksia.

   Niin ja kiitos! <3

 • Luminen joulukuusi, jossa jokaisella koristeella on tarina - MirvaAnnaMarian
  Posted at 14:03h, 18 marraskuun Vastaa

  […] ripustajan osaan. Tämän vuoden joulukuusi muistuttaa hyvin pitkälti tätä viime vuoden kuusta. Se oli hieman vaaleanpunaisempi mutta niin oli silloinen kotikin. Luminen kuusi on nyt toista […]

 • Kaisa Hämäläinen
  Posted at 16:45h, 21 joulukuun Vastaa

  Myytkö kuusen

Post A Comment