Ruokavaliomuutoksia tulevalle vuodelle?

 

Kirjoitin toissailtana omasta elämänmuutoksestani ja sen mukana tulleista positiivisista vaikutuksista. Loppuvuodesta olen alkanut myös kokata ja leipoa aivan ennätysmäisen paljon, kuten Instagram-seuraajani ovat varmasti huomanneetkin. Tulen pian jakamaan teille vielä muutamat jouluiset reseptit, erityisesti jälkiruokien osalta täällä blogissa. Olen saanut paljon pyyntöjä, että jakaisin terveellisten herkkujen reseptejäni, joten pysykää kuulolla. Terveellinen ruokavalio ja -ton, -ton, -ton ohjeet kiinnostavat monia, onko teillä mahdollisesti aikomusta tehdä uudelle vuodelle ruokavaliomuutoksia tai elämäntaparemonttia vaikka treenin osalta?

 

 

Oma ruokavaliofilosofiani Olen päättänyt kokata itse kotona vain terveellisiä herkkuja, joten samalla omakin ruokavalio on muuttunut huomattavasti terveellisempään ja ainakin itselleni sopivampaan suuntaan. Kylässä ja ravintolassa syön edelleen kaikkea, mutta kotona ruoat ovat pitkälti kasvisruokaa silloin kun olemme kolmistaan kotona. Miksun kanssa kahdestaan syödään kuitenkin luomulihaa ja riistaa. Maitotuotteita vältän puhtaasti turvotuksen ja iho-oireiden takia, gluteenia en käytä leivonnassa ollenkaan vaikka muuten en sitä sen suuremmin enää välttele. Valkoista sokeria ja vehnäjauhoja en itse ole ostanut enää pitkään aikaan, enkä kyllä karkkeja, sipsejä tai limujakaan. Entisenä bilehileenä en tosiaan myöskään enää liiemmin välitä alkoholista, en kyllä olisi uskonut sanovani sitä ääneen, mutta enää todella harvoin tekee mieli juoda. Punaviinistä en kyllä luovu ja kuplat kuuluvat juhliin.

 

 

Liputan hitaiden muutostan puolesta. Dieettejä ei toivottavasti noudata enää kukaan, mutta ylipäätään kovin radikaaleja, isoja muutoksia kannattaa aina välttää. Keho ei sopeudu heti uuteen ja kaikki kovin ehdottomat ja tiukat ruokavaliokokeilut jäävätkin tunnetusti aina kokeiluksi. Uusiin tapoihin, kuten uusiin ruokailutapoihinkin kannattaa totutella vähitellen. Pikkuhiljaa voi pudottaa pois ensin ne pahimmat sudenkuopat – usein karkit ja limut, myös light-limut. Siitä sitten einekset, turhat rasvat ja nopeat hiilihydraatit. Eettiset valinnat kannattaa myös pitää mielessä. Vähitellen sitä alkaa haluta kokeilla, miten keho reagoi maidottomaan, gluteenittomaan tai kasvisruokavalioon.

 

Olen itse tehnyt varmasti lähes kaikki tavanomaisimmat virheet mitä ruokavalioihin tulee. Superfoodövereistä kitudieetteihin. Nyt kun olen paremmassa kunnossa kuin koskaan, syön monipuolisesti ja ennen kaikkea jopa suhteellisen suuria määriä. En ole lainkaan ehdoton, valitsen jos pystyn valita, mutta mitään en jätä syömättä sen takia, että olisin sen kieltänyt itseltäni. Henkisesti muuten hyvin vapauttavaa. Silti terveellisestä ruokavaliosta on tullut minulle ihan itsestäänselvyys. Sitä ei olisi tapahtunut muuttamalla kaikkea yhdessä yössä.

 

 

No, palataan itse asiaan. Terveellinen ruokavalio kiinnostaa teitä, joten millaisia reseptejä haluaisitte lukea? Arkiruokaa, aamiaisia vai makeita, mutta terveellisiä jälkkäreitä? Blogini pyörii alkuvuodesta varmasti hyvinkin vahvasti hyvinvointiteeman ympärillä, joten jaan niissä tunnelmissa mielelläni teille omia reseptejäni. Tänne ne on niin paljon helpompi kirjoittaa kuin Instagramiin, ja pysyvät ainakin tallessa. Jätä kommenttiboksiin siis omia toiveitasi jos terveellinen ruoka kiinnostaa, mutta et oikein keksisi mitä tehdä. Lupaan, että mun ohjeet ovat todella helppoja, yksinkertaisia ja onnistuvat kiireisessä lapsiperhearjessakin. Mitä tulee ruokafilosofiaani, itse en ainakaan voi sietää terveellisiä, mutta helv.. vaikeita ohjeita, joissa kaikkea liotetaan vähintään yön yli ja lopputulosta saa odotella kädet ristissä. Ei, ei, ei. Helppoa, mutta hyvää ja hyväätekevää – kiitos!

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
,
2 Comments
 • Avatar
  Asilah
  Posted at 11:58h, 05 joulukuun Vastaa

  Arkiruokaohjeet kiinnostavat aina! Pikkuhiljaa yritämme siirtyä enemmän ja enemmän kasvisruokapainotteiseen ruokaan koko perhe. Kolmen lapsen kanssa tämä tuottaa hieman haasteita, ei ole yhtään ruokaa mistä kaikki pitäisivät. Myös helpot leipomiset kiinnostaa, välillä aina innostun lasten kanssa leipomaan.

 • Avatar
  H
  Posted at 11:01h, 06 joulukuun Vastaa

  Helppoa, hyvää ja terveellistä arkiruokaa – todellakin kiinnostaa! Makeista en välitä, mutta viikonlopun suolaiset herkut ovat heikkouteni; pizzat, tacot, suolaiset piirakat ym. Eli mikäli tältä saralta löytyy ideoita terveellisemmällä twistillä, ottaisin enemmän kuin mielelläni vastaan. Ja kaikki, mikä valmistuu nopeasti, on ihan parasta :)

Post A Comment