Terveellinen startti – tällä aamiaisella onnistut

 

Varmasti yksi jos toinenkin on tänään aloittanut terveelliset elämäntavat – tai ehkä huomenna, kun vuodenvaihteen juhlinnoista on selvitty ja arki alkaa? Dieettien, ruokavaliomuutosten, nettivalmennusten ja salikorttien kulta-aika on nyt. Itse puhun nimenomaan terveellisten elämäntapojen puolesta, kunhan muutos on pysyvä. Eikö elämäntapa ole sananakin sellainen, tapa elää nyt ja tulevaisuudessa. Kaikkihan tietävät, kun siitä tulee tapa, voi joskus jopa lipsua – söimme mekin eilen uudenvuodenaaton illallisella raclettea ja rocky roadia – sitä perinteistä, ei mun tekemää terveysversiota.

 

 

Jos haluat oikein kunnon tehostartin, alussa kannattaa kuitenkin olla ehdottomampi ja kieltäytyä myös poikkeuksista, edes parin viikon verran. Silloin poikkeuksista ei tule jokapäiväistä tapaa. Toisille toimii kuitenkin hitaampi lähestymistapa terveellisiin elämäntapoihin. Mikä sulle tuntuu parhaalta vaihtoehdolta? Jos täysi käännös tuntuu vielä kaukaiselta ajatukselta, yritä pitää edes yksi päivän aterioista terveellisenä, monipuolisena ja hyvän, puhtaan ruokavalion mukaisena. Aamiaisesta on helppo aloittaa. Syön itse oikeastaan joka ikinen aamu samanlaisen aamiaisen, pyrin jopa matkustaessani siihen että aamiainen olisi samanlainen kuin kotona. Tällä setillä ei mene pieleen.

 

 

Iso lasi sitruunavettä tai tavallista vettä jos et sitruunavedestä pidä. Ihan ensimmäisenä, tyhjään vatsaan. Käynnistää aineenvaihdunnan.

Luomukaurapuuroa marjoilla ja vaahterasiirapilla, lisänä pellavarouhe ja kookosöljy.

Keitetty kananmuna. Muistathan pitää kananmunien määrän päivässä kohtuullisena, max 2 on suositus.

Vihreä smoothie, vihreys syntyy esimerkiksi lehtikaalista ja yrteistä, kuten mintusta tai korianterista. Banaani ja omena makeuttavat hyvin.

Tummapaahtoinen kahvi, kauramaidolla. Jos haluat välttää kahvia, vaihtoehdoksi käy tietysti tee, kurkumalatte tai matchajuoma. Lämpimiin kofeiinittomiin lattejuomiin julkaisen pian reseptejä.

 

 

Miten uusi vuosi on alkanut? Itse söin juuri tällaisen esimerkkini aamiaisen, hiihdin 10 kilometriä aivan hiljaisessa metsässä koskemattomilla laduilla, lenkin jälkeen kuivaharjasin ihon ja otin oikein pitkän kylmä-kuumasuihkun. Olo on aivan täydellisen euforinen, en vaihtaisi tätä uudenvuodenpäivän krapulaan en sitten millään. Joskus siitäkin täytyy kärsiä, mutta vuoden ensimmäisenä päivänä on paljon mukavampi voida hyvin. Tammikuussa blogi täyttyy entistäkin enemmän hyvinvoinnista, joten pysy kuulolla. Upeaa uutta vuotta ja vuosikymmentä, täynnä terveyttä, hyvää oloa ja iloa!

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
,
3 Comments
 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 11:50h, 02 tammikuun Vastaa

  Kuinka nesteytät päivän aikana? Itselläni tuollainen nestemäärä yhditettynä kofeiiniin aiheuttaa erittäin tiheää virtsaamistarvetta pariksi tunniksi, mikä saattaa olla ongelma esimerkiksi työmatkalla.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 14:34h, 02 tammikuun Vastaa

   Juon vettä n. 2 litraa päivässä, treenipäivinä enemmänkin. Käyn myös vessassa ihan koko ajan kuten mut tuntevat hyvin tietävät :D

 • Hämmästyttävän tehokas yöpaasto - mikä se on? - MirvaAnnaMarian
  Posted at 12:15h, 24 tammikuun Vastaa

  […] kunnon aamiaiseen. Vakkariaamiaiseni ohjeen löydät täältä ja se onkin mitä parhain tapa aloittaa uusi, energinen päivä. Huolehdithan, että lautasellasi […]

Post A Comment