Helppo mielen puhdistus

 

Kehoa puhdistetaan alkuvuodesta reippaasti tiukoilla ruokavalioilla, detoxeilla ja paastoilla. Kuona-aineet poistuvat kun kehoa ravitsee oikein, juo paljon vettä ja suosii puhdistavia ruoka-aineita. Yhtä lailla kuitenkin myös mieleen kertyy myrkkyjä ja sitä tulisi puhdistaa, mielellään ihan säännöllisesti.

 

 

Tärkein aivojen puhdistaja on tietysti uni. Siksi ihan joka yö tulisi nukkua mielellään ne kahdeksan tunnin yöunet. Viikonlopun pidemmillä unilla ei korvata arjen säännöllistä univajetta vaikka nukkuisi kuinka pitkään. Mieltä ja aivoja kuormittavat kuitenkin myös negatiiviset tunteet, jotka eivät lähde vain nukkumalla. Ahdistus, pelot, surut, pettymykset ja epätoivo kerrostuvat kehoomme ja mieleemme myrkyiksi ja takertuvat kiinni. Mielen puhdistus on kuitenkin mahdollista. Tietysti suurimmat solmut ja lukot voivat olla vuosia kiinni meissä ja avautuvat toisille vasta terapiassa, toisille eivät koskaan. Kuitenkin kevyemmät myrkyt mielestä saa pois pienellä vaivalla. Etteivät ainakaan kerry isommiksi taakoiksi.

 

Liiku. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, liike on lääke tähänkin. Liikunta hellittää näiden mielen myrkkyjen otetta meissä jo ensimmäisellä kerralla. Tärkeintä on kuitenkin olla keholle ja mielelle lempeä, älä aloita liian raskaasti. Se voi olla ennestään raskaalle keholle ja mielelle entistäkin myrkyttävämpää. Kuuntele, millaista liikuntaa kehosi tarvitsee. Sillä jonkinlaista liikettä tarvitsee jokaisen keho ja mieli, joka ikinen päivä. Juo paljon vettä vauhdittaaksesi aineenvaihduntaasi. Se puhdistaa suolistoa ja suolistohan on toiset aivomme. Mielihyvähormoneista yli 80% syntyy suolistossa, pidä siis siitä huolta. Luovu edes viikoksi tai kahdeksi, alkoholista ja sokerista. Jos et huomaa muutoksia siinä ajassa kehossasi, lupaan että huomaat ne mielialassasi. Mene mahdollisimman usein luontoon, hengitä puhdasta ilmaa ja metsästä erittyviä eteerisiä öljyjä. Ne vaikuttavat jo vartissa paitsi kehosi toimintaan, myös mielesi myrkkyihin puhdistavasti. Tee hengitysharjoituksia, jotka stimuloivat erityisesti vagushermoa (julkaisen pian tällaisesta erikseen oman postauksen jos et tiedä vielä miten harjoitus tehdään) ja lopuksi vielä tärkein. Keskity kiitollisuuteen. Kiitollisuus on asia, joka tulee olemaan vielä isosti esillä. Kiitollisuudella on myönteinen vaikutus terveyteen, fyysiseen ja psyykkisyyteen. Kiitollisuus lisää onnellisuutta ja onnellinen ihminen menestyy helpommin elämässään.

 

Näillä pääsee hyvään alkuun. Kokeile viikko tai vaikka koko tammikuun ajan. Siitä voi jäädä tapa. Ja muista, vaikka mielesi olisi hyvinkin musta ja myrkyttynyt, elämässä ja sinussa itsessäsi on aina jotain, josta voit olla kiitollinen.

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
No Comments

Post A Comment