Viikon kysymys – Hyvä olo

 

Ajattelin nyt tammi-helmikuussa, suurimman hyvinvointitrendin aikana kirjoittaa jokaisena maanantaina teille kysymyksen liittyen hyvään oloon ja kehon ja mielen yhteyteen. Kysymys on sinulle itsellesi, vastaa siihen kommenttikentässä jos haluat, tai pohdi sitä mielessäsi. Muistathan, että voit aina kommentoida nimettömänä ja ilman sähköpostiosoitetta täällä blogissani. Sitä kysytään aina aika ajoin. Aloitetaan vuoden ensimmäinen maanantai ensimmäisellä kysymyksellä itsellesi.

 

Milloin ja millaisissa tilanteissa tunnet olevasi elossa?

 

Ensimmäisenä voi tulla ehkä mieleen laskuvarjohypyt ja muu adrenaliinin metsästys. I’m aaliiiiveeeee! Tiedättehän? Toki ehkä joku tasaista ja turvallista elämää koko ikänsä elänyt voi ehkä tarvitakin niitä siihen elossa olemisen tunteeseen. Itse lähinnä kiitän joka ikistä tasaista ja turvallista päivää elämässäni. Elossa olemisen tunne liittyy itselläni vahvasti hyvään oloon, tunnen olevani elossa silloin, kun teen jotain mistä tulee todella hyvä olo. Liikunta eri muodoissa saa viikottain aikaiseksi sellaisen olon. Täällä hiihtäessä sitä on kokenut ihan erityisesti, mutta koen samoja tunteita myös pimeiden iltojen juoksulenkeillä. Joskus salin jälkeen, yleensä aina pitkän joogatunnin päätteeksi. Aina ei ole ollut niin, sillä kehon ja mielen yhteys olivat pitkään asia, jota en todellakaan ymmärtänyt. Hihhuleiden hölynpölyä.

 

En ole myöskään itse oikein koskaan ollut tajunnut flow-tilan hienoutta. Siksi, koska minua ärsytti tapa tuoda asia esille. Kuin flow olisi jotain sellaista, johon uppoaa eikä kuule eikä näe mitään muuta. Siksi tällaisilta aina jotain tekeviltä, pienten lasten äideiltä tuntuvat flow-kokemukset puuttuvat täysin. Lapsettoman hipsterin on aika paljon helpompaa kokea flow missä tahansa tekemisessä kuin päiväkoti-ikäisen lapsen äidin, joka joutuu jatkuvasti olla vähän skarppina ja töitä olisi enemmän kuin niitä ehtisi tehdä. Mutta elossa olemisen kokeminen taas kuulostaa ainakin omaan korvaani jotenkin samaistuttavammalta. Ehkä se on se oma tapani löytää se kuuluisa flow. Lupaan olla käyttämättä tuota sanaa jatkossa, se ei vain sovi omaan sanavarastooni ollenkaan.

 

Ei varmasti tule yllätyksenä, että elossa olemisen tunne on se, jota sinun kannattaa elämääsi lisätä. Tehdä ja kokea siis mahdollisimman paljon niitä asioita, jolloin tunnet olevasi elossa. Se voi olla kirjoittamista, luonnossa liikkumista, ihmisten tapaamista, kesästä nauttimista, liikuntaa, meditaatiota tai ihan vain tavallista arkea. Joskus menneisyyden rankat kokemukset tekevät ihan tavallisesta arjestakin sellaista, että sitä tuntee olevansa elossa eikä tarvitse extremeurheilua todistellakseen sitä itselleen. Joku taas saa elossa olemisen tunteen siitä ja se on ihan yhtä hyväksyttävää. Milloin sinä tunnet olevasi elossa?

 

Joseph Campbell on kirjoittanut ”People say what we’re all seeking is a meaning for life. I don’t think that’s what we’re really seeking. I think that what we’re really seeking is an experience of being alive.” (Power of Myth)

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
3 Comments
 • Avatar
  Saara
  Posted at 13:21h, 12 tammikuun Vastaa

  Tää olikin hyvä postaus hyvästä aiheesta, kiitos siitä! Itse koen olevani ehkä eniten elossa sellasina hetkinä kun olen luonnon keskellä ja kaikkialla on rauhallista. Siinä on vaan jotakin niin maagista. Pitäisi siis tosiaan yrittää tänä vuonna tehdä enemmän aikaa ulkona liikkumiselle.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 20:40h, 12 tammikuun Vastaa

   Samoin, myös mun! Lapissa ja saaristossa aina huomaan, että luonto on se juttu. Jaksan muutaman kerran lähteä metsään sen jälkeen kaupungista, mutta liian usein se jää. Ehdottomasti tänä vuonna enemmän lähellä luontoa. Suomen luonto on etenkin jotenkin todella rauhoittava. Lähden nyt tulevalla viikolla pienelle ”viidakkoreissulle”, joten mielenkiinnolla odotan, saako sademetsästä samanlaista maagista tunnetta luonnon läheisyydestä. Viime kerralla olin lähinnä kauhuissani käärmeistä :D

 • Viikon kysymys - onnellisuudesta - MirvaAnnaMarian
  Posted at 10:55h, 13 tammikuun Vastaa

  […] liittyen hyvään oloon ja kehon ja mielen yhteyteen. Viime viikolla pohdittiin hyvää oloa ja tunnetta elossa olemisesta. Tänään on kysymyksen vuoro, joka ainakin minut pysäytti kun se ensimmäisen kerran tuli […]

Post A Comment