Kuivaharjaus ja sen monet hyödyt

 

Taisin kirjoittaa tuossa jonkin aikaa sitten, kuinka kaiken maailman vippaskonstit kiinnostavat ihmisiä ja erilaisista kiinteytyshoidoista ollaan valmiita maksamaan satoja, ellei jopa tuhansia euroja. On sitä itsekin tullut kokeiltua aikojen saatossa vaikka mitä, mutta yhä useammin palaan ihan perusjuttujen äärelle. Ja mitä ulkonäköön tulee, elämäntavoilla on valtavan iso merkitys. Huomaan sen kuvistakin. Silloin kun tuli bailattua harva se viikonloppu aamuun saakka, kuvissa näkyy huonosti voiva, väsynyt ja harmaa iho. Samoin rautaongelmat näkyivät kuvissa ja vartalossa muutenkin jo paljon ennen kuin tiesinkään mistä oikein oli kyse. Stressistä, suruista ja murheista nyt puhumattakaan. Joskus jos kärsii ulkonäkökriiseistä, syy voi löytyäkin elämäntilanteesta. Kehon, mielen ja ulkonäön yhteys on saumaton. Kuorin ihoani säännöllisesti, mutta kuivaharjaus oli unohtunut pitkäksi aikaa. Tein sitä säännöllisesti Miksun syntymän jälkeen, mutta lopulta harja vain unohtui pyörimään saunaan. Klassikko.

 

 

Joululomalla Lapissa voin paremmin kuin vuosiin. Yhtäkkiä kesken hiihtolenkin muistin kuivaharjauksen hyödyt. Menin suoraan ladulta ostamaan harjan ja pitkän tauon jälkeen tuon ihanan ihon ja kehon hemmottelurutiinin. Nyt kun olen kuukauden päivät kuivaharjannut ihoani säännöllisesti, olen jäänyt siihen taas koukkuun. Harjauksesta saa parhaimmillaan jopa hieman avantouintia muistuttavan kokemuksen. Parempaa, kuin yksikään kallis laitehoito. Kuivaharjaus myös näkyy ja tuntuu. Iho on tietysti paljon pehmeämpi, mutta myös sileämpi. Kuivaharjaus kiihdyttää pintaverenkiertoa ja sen on väitetty nopeuttavan aineenvaihduntaakin ja auttavan painonpudotuksessa. Kuivaharjauksen jälkeen tulee ihana olo, veri todella alkaa kiertää paremmin. Nipistelee, kihelmöi ja kutittaa. Ihon väri paranee heti.

 

Kuivaharjauksen onkin sanottu olevan liikunnan jälkeen tehokkain ihon silottaja, sillä on saatu myös hyviä tuloksia selluliitin karkoituksessa, joskin toisilla selluliitti on niin tiukassa, ettei siihen tehoa mikään. Liikunta on kyllä selluliitin nujertamisessa paras (silloin tulee nostella painoja, aerobinen ei niinkään tunnu auttavan), mutta kuivaharjaus silottaa muhkuraisen ihon pintaa hyvin ja saa sen näyttämään siltä, kuin selluliittia olisi vähemmän. Heitä siis selluliittivoiteet nurkkaan äläkä tuhlaa rahojasi kalliisiin hoitoihin, ainakaan ennen kuin olet kokeillut säännöllistä kuivaharjausta. Kuorinnan se korvaa lähes kokonaan, itse tykkään rakeisista kuorinnoista tosin sen verran, että käytän niitäkin edelleen. Kuivaharjaus irrottaa siis tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa, pitää ihon kirkkaana ja ehkäisee ihokarvoja kasvamasta sisäänpäin. Se on myös tehokas nuorennuskeino vartalon juonteille. Esimerkiksi decolteealue näyttää kuivaharjauskäsittelyn jälkeen upean hehkuvalta! Kokeile ja hämmästy itse.

 

 

Kuivaharjauksen ABC

 

Tarvitset siihen vain noin 5 minuuttia aikaa, ennen aamu- tai iltasuihkua.

Harjaa iho aloittaen jalkapohjista, pyörivin liikkein kohti sydäntä. Keskity erityisesti jalkapohjiin, kämmeniin sekä mahdollisiin omiin ongelma-alueisiisi.

Ihan lopuksi harjaa ihoa ylöspäin suuntautuvin pyörivin liikkein rintalastan keskeltä pysyen hetken aikaa vain tuolla alueella. Tunnet, kuinka pintaverenkierto tehostuu.

Verenkierron vilkastumista voi tehostaa vielä suihkussa vuorottelemalla kylmällä ja kuumalla vedellä. Suihku kannattaa päättää aina kylmään veteen.

 

Onko kuivaharjaus tuttu juttu vai lähdetkö kenties jo tänään etsimään harjaa kaupasta?

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


3 Comments
 • Maija
  Posted at 23:42h, 30 tammikuun Vastaa

  Kiitos postauksesta. Tämä menee nyt testiin, ja tulee tavaksi.

  • mirvaannamarian
   Posted at 09:39h, 31 tammikuun Vastaa

   Mahtavaa, on kyllä yksi edullisimpia kauneus- ja hyvinvointirutiineja :)

 • Imukuppihieronta & hyvästejä selluliitille - MirvaAnnaMarian
  Posted at 17:01h, 11 huhtikuun Vastaa

  […] mutta sen määrä on vähentynyt todella paljon. Syitä on monia ja yksi pieni osatekijä on ollut kuivaharjauksen lisäksi imukuppihieronta. Siis […]

Post A Comment