Akryylikynnet – plussat ja miinukset

 

Lakkasin kynsiä jo ennen kouluikää. Kynsihistoriani onkin sisältänyt kaikkea laidasta laitaan. On nähty superpitkien ja koristeellisten stilettokynsien aikakausi, ranskalainen manikyyri kaikissa muodoissaan, valtava kynsilakkakokoelma, kynnenkovettajat, epätoivoiset kasvatusyritykset, geelikynnet varmaan jokaikiselta brändiltä sekä useampi vuosi jopa ilman kynsilakkaa, kun en koulun ja työn puolesta voinut lakata enkä kasvattaa kynsiäni lainkaan. Viimeisen 3 vuoden ajan minulla on ollut akryylikynnet. Kaikista näistä suosikkejani ovat olleet tuo täydellinen ”kynnettömyys” eli oma luonnollinen kynsi lyhyenä ilman lakkoja, kiitos sen täydellisen huoltovapauden, sekä nämä nykyiset akryylikynnet jotka helpottavat nekin elämää ja tekevät käsistä siistit ja naiselliset joka päivä.

 

Olen vaihdellut akryylikynsien muotoa aina silloin tällöin ja pitkään ne olivatkin lyhyet ja huomaamattomat, vahvistivat vain omaa paperinohutta kynttäni ja näyttivät aina siisteiltä. Koska suurimman osan aikuisiästäni minulla on ollut pitkät kynnet, ne näyttävät ja tuntuvat omimmalta vaihtoehdolta. Huomaan, että olen myös tottunut tekemään paljon arkiaskareita pitkillä kynsillä. Avaan purkkeja ja laitan piilareita ihan omalla tyylilläni, kiitos pitkien kynsien, vaikka kynnet olisivatkin lyhyet. Akryylikynnet olen valinnut siksi, että ne pysyvät paljon paremmin kuin yhdetkään geelikynnet eikä 3 vuoden aikana yksikään kynsi ole irronnut. Ei yksikään. Vastaavasti en ole koskaan käyttänyt geelikynsiä kolmea viikkoa pidempään ilman, että niistä olisi irronnut yksi tai useampi.

 

Akryylikynnet ovat ihanan kovat verrattuna pehmeisiin geelikynsiin, ja väri ja muoto pysyvät niissä erinomaisesti. Huoltoväli minulla on 3-5 viikkoon, mielelläni pidän sen lyhyenä sillä kasvuraja alkaa häiritä aina, kun kolme viikkoa huollosta tulee täyteen. Ja onhan tietty kiva vaihdella kynsien värejä. Joulun jälkeen aloin kasvattaa taas kynsiä ja reissussa minulla oli oranssinpunaiset, kivasti jo vähän venähtäneet kynnet. Nyt vaihdoin ne tähän simppelin nättiin nudesävyyn ja laitettiin vaihtelun vuoksi päälle vielä mattalakka. Pitkät kynnet tuntuvat niin omalta ja väri sopii kaiken kanssa. Ainoa miinus pituudessa on se, että neulesormikkaita pukiessa teräväkärkiset kynnet tulevat niistä läpi. Siksi pidän ainakin toistaiseksi hieman neliskanttisen muodon kynsissä. Kesällä vakkarivärini on jo kahden vuoden ajan ollut neonpinkki terävällä stilettokärjellä. Mitä söpöin pari rusketukselle. Käyn itse laittamassa kynteni Salon Milagrossa, joka on ollut luottopaikkani jo vuosien ajan. Saat taatusti kauniit ja kestävät kynnet, sekä ihanan hemmotteluhetken keskelle arkea ♥ Millaiset kynnet sulla on?

 

PLUSSAT

+ aina huolitellut kynnet

+ ei tarvitse lakata, viilata eikä hoitaa itse

+ pysyvyys parempi kuin geelikynsissä

+ muoto säilyy seuraavaan huoltoon asti

MIINUKSET

– kustannukset jatkuvista huolloista

– kynsien väriä ei voi muuttaa kuin kerran kuussa huollossa

Aiempia kynsijuttuja mm. täällä ja täällä

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


4 Comments
 • Tuuli
  Posted at 16:47h, 09 helmikuun Vastaa

  Joudun pitämään kynnet melko lyhyinä, koska työni ja kynsien laatu on sellainen että vähänkin pitemmät alkavat helposti napsua poikki. Lomilla on kiva kasvattaa vähän pitemmiksi.

  Kynsilakkoja on kaapissa liikaa ja siltikin tutkin kaikki ale-laarit kun kaupoilla käyn. Mitenkähän siitä tavasta pääsisi eroon 😉

  Haluaisin kyllä rakennekynnet, kun niihin saisi kaikenmoisia kivoja koristeluja, mutta en halua käyttää rahaa jatkuviin huoltoihin. Joten sen takia luomukynnet ja omat lakkaukset.

 • Lepa
  Posted at 17:23h, 09 helmikuun Vastaa

  Mun kynnet on pitkät, noin 1,5senttiä valkoista osaa kärjistä 🙂
  Tällä hetkellä kasvattelen kynsiä niin, että päällä on ihan mun itse tehty tekokynsi jokaisessa kynnessä, lyhyillä kynsillä kun en osaa enää tehdä juttuja, ja menee kuitenkin aikaa että saa kynnet kasvattettua.

  Kynsilakkoja mulla on monen mielestä liikaa, mutta tottakai niitä enemmän pitää olla aina!
  Mä en oo kokenut mitään rakennekynsien jne juttua omaks, oon vähän taiteilijamainen tyyppi, niin parhainta on pitää omia pitkiä kynsiä ja tehdä niille erilaisia nail artteja.

  Mulla on usein myös epätavallisia värejä, pinkkiä todella harvoin jos ikinä, mut sit kaikkee keltasta, oranssia, vihreää, mustaa, sinistä jne löytyy. Tykkään vähän semmotteista royal-sävyisistä lakoista. Glitteriä ja bling blingit on se mun juttu varsinkin kynsissä ja kengissä.

  • mirvaannamarian
   Posted at 20:17h, 09 helmikuun Vastaa

   Oon kade! Ois niin mahtavaa jos omat kynnet kasvais, niitä ois kiva lakata ja vaihdella värejä ja koristella.. Mulla ei vaan kasva, tai kasvais varmaan mutta katkeaa HETI kun pääsee vähänkin pitkäksi. Niin kuiva ja hauras oma kynsi. Silti mulla on myös aikamoinen kynsilakkakokoelma, varpaankynsiä varten ainakin 😀

 • MIN
  Posted at 19:04h, 07 syyskuun Vastaa

  Noin kymmenen vuotta minulla on ollut rakennekynnet. Sekä geeli-, että akryylikynsiä. Ja akryyli on aivan ehdoton. Ne kestävät, pisimmillään jopa viisi viikkoa, jolloin ne on pakko uusia, kun ovat aivan ylikasvaneet. Geelikynnet murtuvat ja geeli irtoaa helpommin.

Post A Comment