Rapeutta, makua ja hyvää energiaa

 

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Rostenin ja Indieplacen kanssa

 

Lapsena en tiennyt mitään parempaa herkkua kuin unelmatorttu voitäytteellä ja yksi tietty näkkäri, vahinko kun en muista enää sen nimeä. Jokatapauksessa se oli oikein näkkärien näkkäri, jota olisin voinut syödä vaikka paketillisen päivässä. Näkkäriöverien jälkeen niiden syöminen jäi, mitä nyt kouluruokalassa joskus muka-coolina ei voinut syödä kuin leipää, silloin se oli näkkäriä. Nyt fiksuna aikuisena olen tehnyt näkkäriä muutamaan otteeseen itse, onhan se toki helppoa ja terveellistä, mutta näkkärin valmistus ei ole jostain syystä ollut koskaan mikään suosikkipuuhani keittiössä. Kun ensimmäisen kerran nappasin Rostenin siemennäkkäreitä kaupan hyllystä, en ole sen jälkeen tehnyt näkkäriä itse ollenkaan. Säästyy aikaa, Rostenin näkkärit ovat paitsi hyviä, myös terveellisiä ja ravintoarvoiltaan varsin mainioita välipaloja. Maistuvat lapsellekin.

 

 

Tämän postauksen toteutan kaupallisessa yhteistyössä Rostenin kanssa. Sain sen toteuttamiselle vapaat kädet ja halusin ehdottomasti lähteä kirjoittamaan teille helppoja ja terveellisiä reseptejä ja kuvaamaan ideoita tarjoiluun.  Viime kesänä ideoin muuten nallenäkkäreitä lapselle, ne maistuvat niiin hyvin. Enpä olisi silloin ajatellutkaan, että voisin tehdä Rostenin siemenrapeiden kanssa yhteistyötäkin. Pyrin aina ruoanlaitossa puhtauteen, terveellisyyteen ja herkullisuuteen. Välillä mietin esimerkiksi kakkuja leipoessa, että olisipa helpompaa ja halvempaa vain turvautua siihen vehnäjauhoon, kananmunaan ja valkoiseen sokeriin, mutta terveelliset herkut ovat kyllä aina pienen ekstran arvoisia. Voisinhan aina ostaa sitä kaupan edullisinta näkkäriä ja tuorejuustopaketin sen päälliseksi, mutta haluan antaa keholleni ja mielelleni parasta mahdollista ravintoa. Terveys ja hyvinvointi ovat korkealla arvojärjestyksessäni, joten haluan elää sen mukaisesti. Tässä siis esiteltynä viisi vinkkiä Rostenin siemenrapeiden kanssa tarjottavaksi sekä reseptit herkulliseen oliiviyrttivoihin sekä syötävän suloiseen mansikkavoihin.

 

 

Avokado-punajuurihummus on klassikoiden klassikko. Ajattelin ensin etten edes jaa tätä tässä, sillä kaikki tuntuvat laittavan tätä näkkärin päälle ainakin somessa, mutta menkööt, rakastan tätä väriyhdistelmää.

 

Avokado-linjalla jatketaan, tämä setti sisältää kaikki tärkeät ravintoaineet. Hyviä rasvoja, proteiinia ja hitaita hiilihydraatteja sekä tietysti vihreitä kasviksia. Avokado-kananmuna- silmusalaatti sopii  siemennäkkärin kaveriksi täydellisesti.

 

Ensimmäisenä näkkärin mieltää suolaiseksi välipalaksi, mutta kokeilkaapa marjoja päällisinä. Toimii yllättävän hyvin. Tässä mansikoiden alla on tuo herkullinen mansikkavoi, jonka reseptin löydät alta.

 

 

Toinen marjayllättäjä on vadelman, mustikan ja kookoslastujen liitto. Alla toimii joko mansikkavoi tai herkkujen herkku, maapähkinävoi. Gluteenittomat näkkärit maistuvat muuten yhtä hyviltä ellei vielä paremmilta kuin tavallisetkin.

 

Suloiset nallenäkkärit koristelin maapähkinävoilla sekä banaanisiivuilla ja pensasmustikoilla. Kiireessä näkkärin päälle voi sipaista vain pelkkiä marjojakin sen kummemmin asettelematta. Kokeile!

 

 

Oliiviyrttivoi

kirnuvoita 200g

2,5 dl oliiviöljyä

7 oliivia

tuoretta timjamia & rosmariinia

Sulata voi huoneenlämmössä, paloittele ja sekoita oliiviöljyn kanssa sauvasekoittimella tai tehokkaalla blenderillä. Lisää pilkotut yrtit ja sekoita seos tasaiseksi. Säilytä voita jääkaapissa.

 

 

Mansikkavoi

1 dl huoneenlämmössä sulanutta kirnuvoita

3 rkl vettä

8 mansikkaa soseutettuna

2 rkl hunajaa

Vaahdota ensin voi ja vesi. Lisää mansikat ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi hunaja ja sekoita huolellisesti koko seos. Säilytä voita jääkaapissa.

 

 

Arjen kiireisin välipalavinkki Olen varmaan jo tunnettu siitä, että mulla on yleensä aina nälkä tai pissahätä. ”TAAS?” En esimerkiksi selviä töissä mitenkään lounaan ja kotiinlähdön väliä ilman välipalaa. Otan mukaan milloin mitäkin kotoa sattuu löytymään, mutta nyt kun löysin Rostenin siemenlastut, olen alkanut säilyttää niitä toimistolla. Helppo herkku pitämään nälkäkiukkua loitolla ja verensokeria tasaisena, eikä mene heti vanhaksi. Muutaman pussin kun ostaa kaappiin ”hätävaraksi” niin on taas nälkäiset iltapäivät pelastettu pitkäksi aikaa. En olisi luultavasti löytänyt tätä tuotetta ilman tätä yhteistyötä, sillä en ole kaupassa mikään uutuuksien metsästäjä, eikä tällainen sieman”sipsi” tulisi ensimmäisenä välipalaideana mieleeni, mutta vitsi, miten hyviä nämä ovat! Toivottavasti lähdet nyt tästä innostuneena kokeilemaan, sillä eihän tästä helpompaa tapaa syödä terveellisiä välipaloja olekaan. Enää en todellakaan eksy töissä joulusta jääneille harmaantuneille konvehtirasioille verensokerin laskun pelossa, kun kaapissa on odottamassa terveellinen ja oikeasti fiksu välipalavaihtoehto. Laitoin muuten yhden pussin salikassiinkin.

 

 

ARVONTA Puuttuiko lempparisi näistä vaihtoehdoista? Mille näkkärille on sinun mielestäsi kysyntää? Kaipaatko enemmän gluteenittomia vaihtoehtoja tai muuten vain omaan ruokavalioosi sopivia tuotteita? Kommentoi alle, mitä toivoisit itse lisää valikoimaan ja voita Rostenin Siemenrapeat -tuotepaketti! Osallistumisaikaa on viikko postauksen julkaisupäivästä eteenpäin eli 27.2. iltaan asti. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät täältä. Voikaa hyvin

 

Yhteistyössä: Rosten &

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


13 Comments
 • Avatar
  Riikka
  Posted at 21:36h, 20 helmikuun Vastaa

  Gluteenittomia näkkäreitä todellakin enemmän, ja uusissa mauissa. Tykkään tällä hetkellä kyl tosi paljon kaura-auringonkukka-näkkäristä, mut myös joku yrittinen maku (kuten ruohosiba) ja hampunsiemen toimisi

 • Avatar
  Kaisu
  Posted at 06:46h, 21 helmikuun Vastaa

  Haluaisin kokeilla noita kaikkia, luulen,että näillä pärjäisin. Minulla ei onneksi olecrajoitteita ruokavaliossani, mutta en kuitenkaan syö vaaleaa leipää (vehnää), koska sitä ei hyvää seuraa. Nämä toimisivat aamu- tai välipalaherkuttelussa!

 • Avatar
  Niksu
  Posted at 12:43h, 21 helmikuun Vastaa

  Kaipaan gluteenittomia keliakian takia. Muu perhe voi syödä ”normaaleja”.

 • Avatar
  Sarde
  Posted at 12:44h, 21 helmikuun Vastaa

  Kaikki tomaattiset ja yrttiset maut kanssa uppois. Chia ja auringonkukansiemenet on super.

 • Avatar
  Kati
  Posted at 17:42h, 21 helmikuun Vastaa

  Ehdottomasti lisää gluteenittomia vaihtoehtoja!

 • Avatar
  T
  Posted at 18:33h, 21 helmikuun Vastaa

  Yrtti- ja ruohosipulinäkkärit olisi kivoja.

 • Avatar
  Satu
  Posted at 19:14h, 21 helmikuun Vastaa

  Kaikki terveelliset välipala ja naposteluvaihtoehdot, missä ei ole lisättyä sokeria tai muuta ylimääräistä on tervetulleita :)
  Lemppari sipsimaku sour cream and onion vois toimia näissäkin!

 • Avatar
  Mia
  Posted at 19:05h, 22 helmikuun Vastaa

  Valkosipuli maustetut olisivat varmaan hyviä

 • Avatar
  Kukka
  Posted at 12:06h, 23 helmikuun Vastaa

  Toivoisin yrttistä siemennäkkäriä.

  Esimerkiksi ruohosipuli-chiansiemennäkkäri olisi omaan makuun!

 • Avatar
  Siiri
  Posted at 12:12h, 23 helmikuun Vastaa

  Jollain luonnollisella maulla maustetut näkkärit voisi toimia, esimerkiksi yrtti, tai tomaatti, tai sitten joku makea versio, esimerkiksi kaneli-kardemumma, vähän kuin ”pulla”näkkäri!

 • Avatar
  Kaisa
  Posted at 22:21h, 24 helmikuun Vastaa

  Joku rouhittu pähkinä voisi sopia näkkäriin mukaan! Oon kyllä tosi tyytyväinen tämänhetkiseen tarjontaan, nää on ihan lemppareita välipalana.

 • Avatar
  anna s.
  Posted at 05:55h, 25 helmikuun Vastaa

  Jokin texmex -maku voisi olla piristävä uutuus :)

 • Avatar
  hilkka
  Posted at 18:19h, 26 helmikuun Vastaa

  Gluteenittomat vaihtoehdot :)

Post A Comment