Malibu ja ”Täs mä vaan mietin..”

 

Olin alakoulussa, kun kirjoitin vihkoon muistiinpanoja kirjasta. Vietin loputtomasti aikaa mökin rantakallioilla, mitä myrskyisämpi sää, sen parempi. Saatoin vain tuijottaa horisonttiin ja katsella tyhjyyteen niin pitkään, että unohdin kaiken ympärillä olevan. Meren lähellä on aina joku taika, ja elän kyllä edelleenkin siinä ruusunpunaisessa haavemaailmassani suurimman osan päivistäni.

 

Voisin kuvitella asuvani Malibussa joskus. Onhan sieltä vähän matkaa keskustaan, mutta jotenkin se on niin viehättävä. Oli se sitten Malibu tai ihan mikä tahansa muu alue lähellä rantaa, haluan vielä joskus asua Kaliforniassa. Sanon niin harvoin mitään haaveitani ja ajatuksiani ääneen, että tuntuu ihan poikkeukselliselta edes kirjoittaa tällaista. Mun elämässä on vaan menossa nyt joku suurempi muutosvaihe, tai mennyt jo pidempäänkin. Niin moni asia loksahtelee kohdalleen ja elämä tuo eteen sellaisia asioita ja sellaisia ihmisiä, joiden uskon olevan jollain tavalla tosi merkityksellisiä juuri nyt. Millä tavalla, sitä en tiedä. Eikä tarvitsekaan, kyllä se universumi sitten sen näyttää kun aika on.

 

 

Malibusta ja koko Kaliforniasta ajettiin kuitenkin läpi autiomaan muutamaksi päiväksi Vegasiin. Mä en oo itse koskaan käynyt Vegasissa, joten ihan hauska nähdä mitä kaikkea täällä on. Olo olisi ehkä rauhallisempi jos kirjoittelisin postausta katsellen tuota Tyynellemerelle avautuvaa horisonttia, mutta mikäs tässä tuijotellessa pilvenpiirtäjän ikkunasta avautuvaa maisemaa Stripille. Aika hyvää kontrastia. Samalla täs mä vaan mietin.. 

 

 

..Koronavirusta Kehitin siitä vaikka mitä salaliittoteorioita, hei oikeesti flunssan takia koko maailmantalous sukeltaa pohjalukemiin ja lentoliikenne pysähtyy? Tiedän, se on tietyille ihmisryhmille hengenvaarallinen ja otan itsekin epidemian, anteeksi pandemian, vakavasti – mutta tää joukkohysteria on ihan uskomatonta. Median ansiosta koronavirus onkin niin pelätty. Siihen influenssaan kun kuolee edelleen valtavan paljon enemmän ihmisiä ja virus muuntuu joka vuosi – se on ikuinen.

 

..Ja sitä että pääsenkö mä täältä edes kotiin? Tai no pääsen, mutta pääsenkö suoraan kotiin.. Huomenna luultavasti selviää miten lentojen käy, Trump kun päätti ettei Schengen-maista enää lennäkään Jenkkeihin kukaan kuukauteen. ”Tosi kätevä hei toi suora finski..” On joo.

 

 

..Sitä, miksi on niin vaikea joskus vain elääViimeistään sen jälkeen kun minusta tuli äiti, muuttui se hulvaton ja huoleton luonteeni harkitsevaksi, ihan liikaa stressaavaksi ja analysoivaksi tylsäksi ja turvalliseksi tyypiksi. Ihan luonnollista ja varmasti sille on ihan jo evoluutiossakin suuri merkitys, mutta vitsi kun välillä jää miettimään, että miksi mä nyt mietin ihan liikaa. Elämä on lyhyt, se pitäisi vain elää ♥

 

..Miten älyttömän hyvältä tuntuu kun alkaa toteuttaa unelmiaan? Siis siinähän ei ole mitään järkeä, että unelmoi ja haaveilee, eikä koskaan tee mitään niiden eteen. Väitän, että suomalaisilla, etenkin naisilla, on valtavasti unelmia, isoja ja pieniä, mutta niiden eteen ei vain uskalleta tehdä mitään. Itse haaveilin pitkään asuntosijoittamisesta ja tietyistä työasioista. Mutta en koskaan tehnyt niiden asioiden eteen mitään. Kun sitten opettelin olemaan kiitollinen siitä, mitä minulla jo on, löysinkin yhtäkkiä aivan selkeän tien kohti näitä omia unelmiani. Ja vitsi mikä fiilis, kun asiat alkavatkin onnistua. Kuten olen moneen kertaan sanonut, menestyäkseen kannattaa olla ensin onnellinen. Ja kiitollisuus lisää onnellisuutta.

 

 

..Miten ihanaa on ollut olla dieetillä! Siis en nyt tarkoita mitään nälkäkuuria, vaan sitä että on syönyt oikein, tarpeeksi kaikkea ja pienin ateriavälein. Se, että syön myös vihdoin itselleni sopivaa ruokaa, on tehnyt olosta aivan super hyvän. On ihanaa, että voi sanoa voivansa hyvin jatkuvasti – ei niin, että tänään on nyt ihan kauhea läskipäivä, eilen oli hyvämaha-päivä. Sen verran kulinaristi olen, etten voi kyllä loputtomiin syödä dieettiruokaa ja sallin kyllä poikkeukset, mutta tekee kyllä hyvää itse kullekin vaikka ennen kesää vähän keventää.

 

..Ja miten hullua että kahdessa viikossa voi laihtua kolme kiloa? Siis lähinnä mun kokoisesta kropasta, nesteitähän ne toki suurimmaksi osaksi on, mutta aika hyvä. En olisi uskonut, mutta niin se oikeanlainen ruoka ja treeni vaan tuottaa tulosta. Niin mahtava kevyt olo!

 

 

..Kun halusin jo silloin lapsena kirjoittaa kirjan siellä meren rannalla, miksen alkaisi toteuttaa haaveitani nyt heti? Ainakin voin sanoa ne ääneen. Vielä joskus toivon asuvani Kalifornian auringon alla ja viettää kaiken liikenevän aikani kirjoittamalla. En blogia, en kolumneja, en novelleja, vaan ihan oikeita kirjoja. Oikeasti olen kirjoittanut ja luonnostellut niitä jo monta vuotta, mutta perfektionistina en ole koskaan tyytyväinen. Vielä joskus, ehkä se vaatii sen Kalifornian? Täytyy fiilistellä kun palataan sinne kohta takaisin.

 

..Että jos haluat tehdä jotain, tee se nyt. Ainakin tänä vuonna. 2020 on muutosten vuosi ja vuosikymmen. Tämä on muistutus itsellenikin. Mikään ei muutu, jos mikään ei muutu.

 

 

Toivottavasti tämän postauksen ajastus onnistui, jos niin siinä tapauksessa nyt mulle kauniita unia ja teille upeaa uutta päivää! Make it count. 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


6 Comments
 • Sara
  Posted at 10:41h, 12 maaliskuun Vastaa

  Sitä kuinka vaarallinen virus on kyseessä et tiedä sinä etkä minä. On kuitenkin ehkä vähän vääristynyttä verrata sitä influenssaan ja perus flunssaan. Ehkä juuri se tietämöttömyys ja uusi tilanne tekee siitä pelottavan. Influenssaan on olemassa rokote koronaan ei. Ja se minkälaiseksi se voi vielä muotoutua myös huolettaa. Eikä rajuja ratkaisuja tehdä jos kyseessä olisi pelkästään halu saada ihmiset hätääntymään. Osa ongelmaa nimenoman voikin olla ihmisten vähättely tilannetta ja virusta kohtaan.

  Vaikka itse ei kuulu riskiryhmään on tärkeä yrittää omalta osaltaan suojata heitä jotka siihen kuuluvat. Niinkuin joku asiantuntija sanoi voit olla pahimmillaan vastuussa jonkun hengestä. Se ei ole vähättelyn arvoinen asia.

  En kiellä etteikö iltalehti ja muut kaltaisensa lehdet omalta osaltaan asiaa lietso mutta silti asiaan pitää suhtautua vaatimallaan vakavuudella. Ei se ole elämästä ja niistä unelmista niin paljon pois jos hetken aikaa vaikka ei pääsekään matkustamaan yms. Terveys ja muut ihmiset ennenkaikkea!

  Mukavaa kevään jatkoa!

  • mirvaannamarian
   Posted at 16:41h, 12 maaliskuun Vastaa

   Tää on totta. Mutta yhtä lailla voin olla vastuussa jonkun hengestä influenssaa tartuttamalla. Läheskään kaikkia ei kuitenkaan rokoteta sitäkään vastaan eikä influenssarokote aina tehoa siihenkään (2018/2019 kausi-influenssa nyt esimerkkinä).

   Tietysti terveys etusijalla ja en missään nimessä vastusta näitä isoja toimia viruksen leviämisen estämiseksi, niillä olisi saatu luultavasti estettyä myös pandemiaksi muuttuminen (matkustuskiellot aiemmin Kiinasta) mutta kyseessä on kuitenkin virus josta perusterve ihminen paranee ja selviää kotihoidolla – kuin influenssastakin (ja oon siis parantunut jo useita). Siksi en itse henkilökohtaisesti pelkää itse virusta ollenkaan, mutta toki suhtaudun tähän vakavasti ja pyrin omalta osaltani estämään leviämistä, kuten nyt toisaalta myös esim sen influenssan ja vaikka noroviruksen kohdallakin.

   Ehkä mulla on sh-taustan takia jotenkin kyynisempi näkökanta tähän, joskus kuukausi sitten näin sen kartan jossa ennustettiin n.50-60 prosentin maailman väestöstä sairastuvan ja tavallaan osasin odottaakin tätä. Toivottavasti nyt kuitenkin näillä rajuillakin keinoilla saadaan tartuntoja vähennettyä ja virus kuriin.

   Samoin sulle mukavaa kevättä ja kiitos fiksusta kommentista! :)

 • Maria
  Posted at 15:54h, 12 maaliskuun Vastaa

  M&M Coaching Ltd. poste restante Malibu – KÄY! :D

  Ihania kuvia ja tärkeitä ajatuksia ♥

  • mirvaannamarian
   Posted at 16:43h, 12 maaliskuun Vastaa

   Siis näen tällaisen kyltinkin jo silmissäni.. 😍💗🇺🇸

   Nauratti kun Beverly Hillsissä lenkillä huomasin ihanalla pihalla ”for sale” plagaatin vieressä ”spiritual guidance” kyltin 😂 Niin mun talo 😄

 • Nimetön
  Posted at 16:58h, 12 maaliskuun Vastaa

  Koronaviruksessa ei ole kyse vain sinusta ja sinun läheisistäsi. Yrittäisit ajatella asiaa laajemmin. Minulla on kaksi riskiryhmässä olevaa lasta, ja toivoisin että ihmiset oikeasti noudattaisivat noita ohjeita, myös matkustuksen suhteen.

  • mirvaannamarian
   Posted at 18:54h, 12 maaliskuun Vastaa

   Tarkensin tuohon aiempaan kommenttiin myös vähän ajatuksiani tästä, ymmärrän kyllä oikein hyvin riskiryhmät ja tottakai olen huolissani esimerkiksi isoäideistäni ja luonnollisesti kaikista riskiryhmiin kuuluvista. Mutta perusterveen ihmisen kannalta korona ei ole sen kummempi kuin se influenssakaan ja siitä on parannuttu/sairastettu se hyvin lieväoireisena. Tottakai noudatan ohjeita ja matkustussuosituksia ja niin olen tehnytkin :) Nyt Yhdysvalloissa ja saa nähdä pääseekö täältä edes kotiin silloin kun pitäisi, matkustaminen Euroopasta kun kielletään ensi yön jälkeen.

Post A Comment