Ensimmäinen askel kohti unelmaelämää

 

Tällä on tarkoitus. Kaiken kaaoksen keskellä kotona on kuitenkin aikaa ajatella. Helposti sitä tuhlaa monta tuntia ruutuajalle, ja se on ihan ok. Ei kannata tuijotella sitä nyt niin turhan tarkasti. Suosittelen silti ottamaan edes hetken siitä ruutuajasta päivittäin sille, että NYT päätät toteuttaa omia unelmiasi. Suurten unelmien toteuttaminen ei ehkä tunnu ajankohtaiselta silloin, kun työt ovat vaarassa eikä ratkaisua hankalaan tilanteeseen ole ihan heti näköpiirissä. Mutta aloita pienestä. Voisiko unelmaelämä olla sinulle hyvää elämää, jossa olet tasapainossa itsesi kanssa ja löytänyt sisältäsi rauhan joka näkyy teoissasi ja ajatuksissasi?

    

 

Nyt on loistava aika aloittaa elämäntapamuutos. Se ei tarkoita vain liikuntaa ja ruokavaliomuutoksia, eikä niistä ole aina järkevää aloittaakaan. Suurin muutos kun tapahtuu mielessäsi ja ajatuksissasi. Vasta silloin on valmis tekemään niitä pysyviä muutoksia, ja vasta silloin niitä tekee oikeista syistä. Juuri nyt, negatiivisen ilmapiirin ollessa vallitseva, on hyvä aloittaa. Opit kohtaamaan vaikeuksia, lievittämään ahdistusta, stressiä ja huolta ja näet tuloksia nopeammin kuin silloin, kun koet että voit hyvin ja ajattelisit olevasi valmis. Kaikesta löytyy aina jotain hyvää. Nyt ei kaikista ehkä siltä tunnu, mutta myöhemmin sen ymmärtää.

 

 

Olen kohdannut elämäni aikana isoja vastoinkäymisiä, suruja ja valtavia huolia. Niissä kipeimmissäkin asioissa on ollut jotain hyvää. Ne kasvattivat, silloinkin kun en olisi sitä voinut kuvitellakaan. Nämä vaikeudet ovat vaikuttaneet myös käytökseeni myöhemmin, siihen millainen olen ollut ja miten olen kohdellut muita ihmisiä sekä itseäni. Vaikutus ei todellakaan ole ollut positiivinen. Vasta vuosien työn jälkeen olen ymmärtänyt miten taustani on vaikuttanut minuun ja olen pystynyt hyväksymään sen. Kaiken tapahtuneen ja kaiken sen, mitä siitä seurasi minussa itsessäni. Jos joku vain olisi sanonut sille nuorelle tytölle, että susta tulee vielä ihan ehjä ja vahva.. Silloin en olisi sitä tosin uskonut.

 

 

Haluan auttaa sinua. Koska olen käynyt läpi itse ison elämänmuutoksen mielessäni ja sen myötä myös kehossanikin, tiedän mitä se vaatii. Olen aina halunnut olla avuksi. Joskus vähän hukassa olevana nuorena aikuisena päätin ihan ex tempore opiskella sairaanhoitajaksi auttamisenhaluni takia. No, osittain siihen vaikutti myös loputon kiinnostukseni ihmiskehoa kohtaan, mutta pääosin siksi, että haluan aidosti auttaa, hoitaa ja parantaa. Kävin koulun ja työskentelin hetken aikaa sairaalassa vastasyntyneiden kanssa, mutta minusta ei kuitenkaan tullut sairaanhoitajaa. Elämä vei eri suuntaan, mutta auttamisenhaluni säilyi. Siksi haluan hyödyntää nykyistä tilannettani ja somekanavieni avulla pyrkiä oikeasti vaikuttamaan –  niin paljon kuin tuota sanaa inhoankin – eli auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja muuttamaan elämäänsä kohti kaikkea hyvää. Minusta näinkin suurelle joukolle kirjoittaminen tuntuisi turhalta, jos esittelisin täällä vain vaatteita tai kertoisin arkipäivistäni.

 

 

Siksi haluan viedä nyt vieläkin enemmän tätä blogiani positiiviseen suuntaan kohti hyvää oloa ja holistista hyvinvointia. Hyvinvointi kun on niin paljon enemmän kuin se treeni, ruoka ja kunnon unet. Otan mielelläni vastaan myös ideoita, mistä haluaisit lukea tai mihin ehkä itse tarvitsisit omassa elämässäsi neuvoja? En missään nimessä väitä, että minä olen pätevä niitä antamaan. En varmasti vielä pitkään aikaan, mutta omalla tietämykselläni, osaamisellani ja kokemuksellani voin olla edes hieman avuksi ja toivottavasti ainakin ajateltavaa ja inspiraatiota. Mutta toivoisin erityisesti tällaisina aikoina tänne myös sitä positiivista keskustelua ja sitä kautta vertaistuen löytämistä.

 

Kaksi lukijaani kohtasivat kommenttiensa kautta ja tarjosivat toisilleen korvaamatonta vertaistukea samanlaisessa elämäntilanteessa. Lähentyivät sitä kautta ja molemmat saivat ratkaisuja sekä tukea. Kuinka kiitollinen olenkaan päähänpistostani alkaa kirjoittaa blogia.

 

 

Ehkä sinäkin olet jo oppinut kiitollisuutta. Ainakin jos luet blogiani, olen kirjoittanut siitä niin monta kertaa, etten pysy enää laskuissa. Itse opettelin sitä joskus hiihtolenkeillä. Saatoin pari tuntia tietoisesti vain ajatella asioita, joista olen kiitollinen. Sieltä se tuli arkeen. Pidin joskus kiitollisuuspäiväkirjaa, mutta nyt olen siirtänyt sen vain mieleeni. Ajattelen kiitollisuuden aiheita lounaalla, työmatkalla, harrastuksissa, nukkumaan mennessä, herätessä ja silloinkin, kun kaikki tuntuu menevän vikaan. Aivan erityisesti silloin. Kiitollisuus lisää onnellisuutta ja onnellisuus lisää menestystä, sillä onnellinen ihminen toteuttaa helpommin unelmansa. Unelmien toteutuminen taas lisää kiitollisuutta ja onnellisuutta. Sinäkin pääset tähän positiiviseen kehään.

 

Tämä kiitollisuuspuoli tulee varmasti näkymään täällä vielä paljon. Jos et vielä ymmärrä sen merkitystä, opettele ihan rauhassa.

 

 

Haluaisit ehkä olla onnellinen? Haluasit ehkä unelmakropan? Haluaisit päästä irti arjen oravanpyörästä? Haluaisit toteuttaa ne unelmasi joita et ole koskaan uskaltanut sanoa ääneen? Haluaisit ehkä eroon sokerista? Haluaisit irtisanoutua, perustaa yrityksen aivan uudella alalla ja olla oman itsesi herra? Haluaisit ehkä hoitaa ihosi vihdoin kuntoon? Haluaisit ottaa joogan päivittäiseksi tavaksi? Olivat haaveesi ja ajatuksesi elämänmuutoksesta mitä tahansa, niiden esteenä olet yleensä lopulta vain sinä itse. Sinun ajatuksesi, uskomuksesi ja mukavuudenhalusi. Olen joutunut myöntämään sen itselleni niin monta kertaa, että tiedän mistä puhun. Nyt käytetään tämä aika hyödyksi ja tehdään tästä elämästä merkityksellistä, oman näköistä ja sitä kautta hyvää.

 

Ihanaa uutta alkua, se tämä todellakin on ♥

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian

 


Tags:
,
2 Comments
 • Avatar
  H
  Posted at 08:17h, 26 maaliskuun Vastaa

  Kiva, kun näitä postauksia tulee nyt näin usein! Mielenkiinnolla odotan kaikkea, mitä tulet kirjoittamaan. Tuo mitä sanoit, että unelmien esteenä on useimmiten omat ajatukset, mukavuudenhalu ym. on niin totta – ja samalla se on todella vaikeasti voitettava este. Ehkei sinullakaan ole siihen mitään täsmäratkaisua, mutta mielelläni kuulisin vinkkejä siitä, miten pysyä valitsemallaan tiellä ja mistä löytää päättäväisyyttä ja itsekuria huonoinakin päivinä. Ja miten nousta takaisin sille tielle sen jälkeen, kun on kaatunut.

  Ja toi ”vaikuttaminen” sanana tökkii itseänikin! Kun joku sanoo olevansa influencer, tulee vähän sellainen vastustus, että ei kiitos, en halua tulla vaikutetuksi vaan tehdä päätökseni ihan itse – samasta syystä kaupalliset yhteistyöt ovat sellaisia, jotka yleensä hyppään yli lähes poikkeuksetta. Mutta tämä nyt kertoo ehkä enemmän itsestäni kuin niistä vaikuttajista :)

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 08:32h, 26 maaliskuun Vastaa

   Ihana kuulla! <3 Ne omat uskomukset todellakin on se vaikein este, vaikka kuulostaa hullulta että SINÄ haluat muuttua ja ainoa este sille olet kuitenkin SINÄ itse :)

   Siis mä en ikinä halua kutsua itseäni somevaikuttajaksi koska kammoksun tota sanaa niin paljon :D Vaikuttaminen kuulostaa niin vahvalta, ehkä se johtuu siitä. Ja just niin kuin sanoit, haluan tehdä päätökseni itse ja haluan myös että muut tekevät päätöksensä itse.

Post A Comment