Karanteeniviikon liikuntapäiväkirja

 

Vaikka varsinainen karanteeni päättyikin, tästä taitaa tulla vielä pitkään mun liikuntapäiväkirja täällä kotona oleillessa. Lihasten kasvatuksesta kannattaa viimeistään nyt luopua, sillä lihas ei kasva kotitreeneillä – ellei nyt satu onnellisesti omistamaan kunnon kotisalia isoilla painoilla. Mutta lihaskuntoa ja nykytilaa voi helposti ylläpitää ja lihaskuntoa voi jopa kehittää varsinkin jos lähtötilanne on ollut heikko. Kotitreenit eivät missään nimessä mene hukkaan ja varsinkin jos teet töitä kotona, työergonomia on tuskin kovin hyvä. Muutenkin tulee oltua huomattavasti enemmän paikallaan, joten jos et treenaa normaalissa arjessa, tee liikunnalle aikaa viimeistään nyt. Se hoitaa kehon lisäksi ennen kaikkea myös mieltäsi.

 

Ja täytyy sanoa, itse sain ainakin lihakset ihan pirun kipeiksi viime viikon kotitreeneistä, sillä ne saivat aivan uudenlaista ärsykettä. Lauantain jalkatreenissä sain itseni niin puhki, että viimeisessä sarjassa yksinkertaisesti tipuin lattialle. Ei siis mitään ihan kevyttä satujumppaa. Tuleeko muuten kotitreenit jo ihan korvista ulos vai kiinnostaisiko lukea niistä lisää?

Maanantai

Kotitreeni koko kroppa

Kävely 45 min

 

Tiistai

Jooga

Kävely 45 min

 

Keskiviikko

Kotitreeni yläkroppa

Kävely 30 min

 

Torstai

Lepopäivä

 

Perjantai

Aamujooga

Juoksu

 

Lauantai

Kotitreeni jalat

Kävely

 

Sunnuntai

Kävely 1,5 h

 

Miten te ootte liikkuneet nyt? Hassua vaikka aikaa olisi kuinka, treenaaminen tuntuu niin paljon vaikeammalta nyt kuin aiemmin. Mieli ja keho ovat olleet niin ylikierroksilla, että kävely ja juoksu ovat ainakin itselleni paljon mieluisampia nyt kuin lihaskuntotreenit. Joogaan en pysty keskittyä kuin aamuisin, sillä kotona on jatkuvasti hirveä hälinä. Nyt parin viikon kotielämän jälkeen se on onneksi vähän tasaantunut ja sopeutuminen on jo alkanut. Kahdestaan lapsen kanssa kotona treenaaminen ei ole sekään enää ihan täysin mahdotonta.

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
,
6 Comments
 • Nimetön
  Posted at 14:53h, 31 maaliskuun Vastaa

  ”Lihasten kasvatuksesta kannattaa viimeistään nyt luopua, sillä lihas ei kasva kotitreeneillä”

  Lähdeviite?

  • mirvaannamarian
   Posted at 21:04h, 31 maaliskuun Vastaa

   Tää ei oo tieteellinen artikkeli, mutta lähtökohtaisesti valtaosalla on kotona treenatessa käytössä on pienet painot tai ei mahdollisesti painoja ollenkaan johon perustan tän :) Lihasta on aika vaikea kasvattaa esim pelkällä kehonpainotreenillä?

 • Kevin Husell
  Posted at 20:25h, 31 maaliskuun Vastaa

  Hyvä kirjoitus!

  Treenaamiseen ja tehokkuutten liittyen haluan jakaa muutamat omat kirjoitukset, jotka ehkä kiinnostavat sinua!

  Pätkäpaastoa
  http://www.kevness.com/2020/01/26/patkapaastoa-patkissa-osa-1-4/

  Tehokkuutta 80/20-säännöllä
  http://www.kevness.com/2020/03/30/pareton-periaate-voinko-hyodyntaa-sita-omassa-elamassa/

  Olisi hienoa lukea sinun ajatuksia aiheisiin liittyen :)

 • Nimetön
  Posted at 09:29h, 02 huhtikuun Vastaa

  Takerrun tuohon samaan kuin aikaisempi kommentoija; ”Lihasten kasvatuksesta kannattaa viimeistään nyt luopua, sillä lihas ei kasva kotitreeneillä”. Sanoisin että väärin valitut liikkeet on tässä, jos tuohon olettamaan päätyy. Väittäisin että aika monen olkapää ottaa massaa vaikkapa tiukoilla hspu:lla, olkoon miten tiukka jumppapirkko tahansa.

  Ja tosiaan mielipiteet mielipiteinä ja faktat faktoina.

  • mirvaannamarian
   Posted at 11:18h, 02 huhtikuun Vastaa

   Oot varmasti oikeassa, mutta ylipäätään nyt kyse oli koronaviruksen aikana kotona treenaavista suomalaisista, joita on PALJON – todella harva heistä pystyy kasvattamaan isoja lihaksia kotona löytyvillä välineillä. Olkapäät nyt treenaa salillakin painoilla, jotka saattaa hyvin löytyäkin jo sieltä kotoa mutta eri asia on jalat tai vaikka selkä. Siis hienoa jos pystyy niitä kasvatella himassa mutta aikamoista välineistöä vaatii kun suurimmalla osalla on se yksi kahvakuula tai kuminauha :)

Post A Comment