Uusi koti

 

Olin vielä jonkin aikaa sitten muuttamassa 1800-luvun jugendtaloon. Sinne, mistä on kivenheitto Stockalle, toinen Kaivopuistoon. Iloitsin, että pääsen vihdoin itse ostamaan asunnon sieltä, johon olen aina kokenut kuuluvani.. Koska elämässä tulee kuitenkin vastaan niitä kuuluisia muuttujia kerta toisensa jälkeen, tuohon kotiin muuttaa nyt kuitenkin nyt joku muu. Asunto meneekin nyt  kauppojen ja remontin valmistumisen jälkeen vuokralle, mutta tulen varmasti jakamaan siitä vähän remppa- ja sisustusjuttuja täällä blogissakin. Siitä tulee aivan ihana koti, olisinhan tosiaan voinut muuttaa siihen itsekin. Kerron ja kirjoitan tästä ihanasta kaupunkiasunnosta lisää kuitenkin myöhemmin. Ensin on hoidettava oma muutto alta pois. Kuten viime viikolla kerroin, meidän nykyinen koti on myyty ja sen tulee olla heinäkuun alussa tyhjä. Kesän vietän pitkälti Hangossa, mutta kun lomat on lomailtu, on aika kääntää elämässä uusi sivu. Uusi koti on löytynyt.

 

 

Olo on vähän samanlainen kuin silloin, kun totesin raskaudenkeskeytykseen mennessäni lääkärille, että en sittenkään halua tehdä sitä. Sanat vain tulivat suustani, vaikken olisi koskaan ajatellut sanovani niin. Intuition johdattama, ehkä? Siihen kai pitäisi aina luottaa. Nyt sanoin kyllä vähän erilaiselle asialle. Meidän uusi koti on TALO. Kyllä, luit oikein. Muutan pois kantakaupungista. TALOON. Olen jollain kummallisella tavalla tästä jopa vähän innoissani. Koen edelleen Eiran, Ullanlinnan ja Kaivopuiston kodikseni ja varmasti palaan vielä jonain päivänä takaisin. Käyn täällä jatkossa kuitenkin joka arkipäivä ja Miksu jatkaa tutussa päiväkodissa ja eskarissa syksyllä. Mutta uusi koti on jatkossa isompi, kauempana ja voi hy-vä-nen aika, se on ta-lo.

 

Kirjoitan huomenna vielä erikseen postauksen siitä, miten ihmeessä suostuin muuttamaan kantakaupungista ja mikä sai minut sanomaan kyllä omakotitaloasumiselle? Tämä ilta menee ihmetellessä uutta taloa. Olen käynyt siellä jo monta kertaa, mutta ehkä vihdoin voin esimerkiksi Instagramin storyn puolella näyttää siitä vilauksen teillekin. Parasta meidän uudessa kodissa on sen koko, luonnon läheisyys, merenranta ja oma laituri. Ja sopivan lyhyt matka keskustaan, heh. Talo on kauttaaltaan juuri remontoitu, mutta remontoimme siitä kuitenkin nyt ennen muuttoa vielä omannäköisen, teemme keittiön, vaihdamme osan lattioista sekä yhden pienen kylpyhuoneen. Muutama seinä lisää, muutama pois. Terve. Lähden sinne Hangon rauhaan karkuun. Blogi tulee täyttymään remontti- ja sisustuspostauksista varmasti tämän vuoden aikana ja kunhan se unelmieni keittiö on valmis, ruoka- ja leivontajuttuja saa lukea kyllästymiseen asti. Mitään perinteisiä kuraeteisiä ei täällä tosin nähdä, vaan pidän edelleen kiinni tyylistäni. Vihreää marmoria, taidetta, ripaus kultaa ja kipsilistoja. Ja se suorastaan lumoava näköala suoraan merelle. Uskon, että tuolla talossa on helppo rauhoittua ja olla vaan. Arvaako joku mihin me muutetaan?

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian

 


Tags:
,
9 Comments
 • Maissi
  Posted at 20:13h, 10 kesäkuun Vastaa

  Westend?

 • H
  Posted at 20:37h, 10 kesäkuun Vastaa

  Aivan ihana juttu, osasin aavistaa ton omakotitalon! Mutta ihan parasta on oma ranta… aamu-uinnit, iltauinnit, avantouinnit… ja tosiaan se maisema, jota voi tuijotella kahvikuppi (tai viinilasi) kädessä tuntitolkulla. Uskon, että tulet viihtymään hyvin ja poikasi vieläkin paremmin – kuka lapsi ei rakastaisi omaa pihaa ja omaa rantaa! Mahtuuko oma venekin laituriin? Itse en osaisi asua kerrostalossa, vaikka siinäkin on varmasti omat hyvät puolensa. Tiedän jo valmiiksi, että tulen niin nauttimaan tulevista postauksistasi, toivottavasti saadaan pian kuvia! Onnea uuteen kotiin <3

  • mirvaannamarian
   Posted at 22:14h, 10 kesäkuun Vastaa

   Kiitos! ❤️

   Syvyys riittäis mut laiturin koko ihan ei, mutta on vain kiva pitää vene Skattalla ja Hangossa niin on paikat sielläkin missä olla. Omaan laituriin tulee vähän pienempi ”päivävene” :)

 • Maria
  Posted at 21:11h, 10 kesäkuun Vastaa

  Kuulostaa täydelliseltä 😍
  Onnea uudesta kodista ❤️

  • mirvaannamarian
   Posted at 22:14h, 10 kesäkuun Vastaa

   Kiitos ❤️ Aika jännää 😄🙈

 • E.M.
  Posted at 15:05h, 11 kesäkuun Vastaa

  Onnea uuteen kotiin! Paikka kuulostaa aivan ihanalta, toivottavasti tulet laittamaan paljon kuvia sisustuksesta, maisemasta pihasta yms. Täällä vasta uuteen kotiin muuttaneena kiinnostaa kaikki ideat.
  Jäin kuitenkin miettimään, että mikä on se suuri muutos, josta aiemmin keväällä kirjoitit..? Elämä 2.0. Onko se tämä talon osto ja muutto pois kantakaupungista? Se ei oikein kuulosta niin dramaattiselta kuin mitä annoit ymmärtää. No, ehkä avaat muutosta jossain vaiheessa enemmän.

  • mirvaannamarian
   Posted at 15:59h, 11 kesäkuun Vastaa

   Mulle muutto keskustasta on itseasiassa hyvinkin dramaattinen muutos mutta kyse oli lähinnä elämänmuutoksesta nyt yleisellä tasolla. Terapian aloitus tuon postauksen kirjoittamisen aikoihin (tai siis ennen sitä) muutti mun koko maailman ja ajatukset niin ihmissuhteista, itsestäni kuin esimerkiksi somestakin.. Enempää en yksityiselämäni asioita tuu avaamaan varmasti koskaan ulkopuolisille :)

 • Henna
  Posted at 09:31h, 12 kesäkuun Vastaa

  Oman kodin laittaminen mieleiseksi on kyllä aina ihanaa ja tarpeellista, mutta koetko yhtään huonoa omatuntoa tms siitä jos juuri remontoitu laitetaan uusiksi? Itse en ikinä ole raaskinut laittaa hyvää ja toimivaa keittiötä/lattiaa tms kokonaan uusiksi. Tietysti itsellä vaikuttaa myös raha valintoihin, mutta yletön materiaalin tuhlaaminen tuntuu hullulle. Toivottavasti teidän remontoitavat asiat pystyisi kierrättämään jonkun käyttöön tai vanhasta pienillä muutoksilla tekemään toimivia!

  • mirvaannamarian
   Posted at 11:10h, 12 kesäkuun Vastaa

   Tää talo oli itseasiassa remontoitu myyntiä varten niin ettei keittiötä ole rakennettu lainkaan vaan uusi asukas saa tehdä sellaisen kuin itse haluaa :) Pois lähtee ainoastaan parkettia jonkin verran (voi käyttää jossain muussa kohteessa) ja kylpyhuoneiden kalusteet ja integroidut valaisimet jne, meillä on useampia eri kohteita joissa näitä voi onneksi hyödyntää :)

Post A Comment