Jäinen dalgona-kahvi

 

Kesälomalla on aikaa tehdä vähän ekstraa keittiössä. Koronakevään trendijuomaksi noussut dalgona-kahvi maistuu mielestäni parhaimmalta kylmänä. Lämpimänä en itse siitä niinkään pitänyt, nautin kahvista eniten perinteisenä versiona ja nimenomaan kuumana pelkällä kauramaidolla. Jääkahvia tosin rakastan, jos siitä löytyy ripaus makeutta. Ja sokerihan on dalgona-kahvin salaisuus. Kokeilin kahta eri variaatiota helteisiä kesäpäiviä viilentävästä dalgona-kahvista ja ne molemmat onnistuivat hyvin. Terveellinen ”hippiversio” ja se perinteinen. Molemmat valmistuvat samalla tavalla, erona vain kahvin ja sokerin laatu. Helteisiä kesäpäiviäkin on toivottavasti luvassa pian, tällä hetkellä tuntuu vähän ironiselta kirjoittaa tätä postausta Hangon kolmatta tuntia jatkuneesta kaatosateesta..

 

 

Jäinen dalgona-kahvi

 

2 rkl pikakahvijauhetta (tai instant chaga-kahvia luontaistuotekaupasta)

 

2 rkl sokeria (tai tummaa kookossokeria)

 

2 rkl vettä (en ole huomannut että lämpötilalla olisi merkitystä vaikka monessa paikassa kehotetaan käyttämään kiehuvaa vettä)

 

Sekoita sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahto saa olla lähes samanlaista, kuin tekisit marenkia.

 

Laita lasin pohjalle jääpaloja, täytä kauramaidolla noin kolme neljäsosaa lasista ja asettele kahvi-sokerivaahto pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti lopulta sekoitettuna.

 

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
,
1 Comment

Post A Comment