Laattalattian valinta

 

Postausaiheet hyppivät vuorotellen saaristoelämästä remonttijuttuihin. Mutta sitähän tämä elämä tällä hetkellä on. Yhdessä hetkessä unohdan koko kodin, yhtenä päivänä sanoin jo että vitsi kun odotan että saa taas rojahtaa omaan sänkyyn ja mietin mielessäni Eiran kotia.. Niin, sitähän ei tosiaan enää ole. Muutto ei kai ole oikein iskostunut tajuntaan, mutta onneksi remonttimiehet lähettävät säännöllisin väliajoin muistutuksia remontin etenemisestä kuvien muodossa. Mitään deadlinea meillä ei ole, aiemmat remppakokemukset ovat opettaneet etteivät ne pidä kuitenkaan. On valmis kun on valmis.

 

 

Taloon oli asennettu kaikkialle tamminen kalanruotoparketti. Se on kaunis, mutta jotenkin puuta tuntui olevan liikaa. Lisäksi tammiparketti keittiössä ja eteisessä on hieman epäkäytännöllinen, ainakin kun on tottunut mikrosementtilattian helppouteen. Päädyimme vaihtamaan parkettia reilun 60 neliön verran laattalattiaan. Nyt meille tulee siis eteiseen, pukeutumistilaan sekä keittiöön ja ruokailutilaan valkoista laattaa. Samalla laatan alle sai asennettua lattialämmityksen, joka on tietysti suuri plussa viileinä vuodenaikoina. Makuuhuoneeseen ja vierashuoneeseen tulee kokolattiamatot, mutta niistä kirjoitan sitten ihan omassa postauksessa.

 

Lattiamateriaaliksi valitsimme kiiltäväpintaisen valkoisen arabescato -marmorilaatan. Kävimme katsomassa laattavaihtoehtoja vähän kiireessä ja lopullinen laattavalinta tehtiin ihan sähköpostiviestin liitekuvien perusteella. ”Toi on varmaan hyvä, oliks se siellä kaupassa? Oli se joku niistä.. Joo otetaan se.” Toimitusaika yllätti nopeudellaan, 6 viikon sijaan vain kolme ja laatta näytti ainakin kuvassa oikein hyvältä kun sitä oli eilen asennettu ensimmäiset palat. Toivottavasti keittiö ja kalusteetkin sopivat sen kanssa yhteen.

 

Halusimme mahdollisimman isoa laattaa, sillä ensinnänkin inhoan saumoja ja juuri siitä syystä pidinkin niin paljon mikrosementistä. Iso laatta on myös näyttävän näköinen ja saa tilan vaikuttamaan isommalta. Saimmekin suurinta mahdollista laattakokoa, 120 x 240 cm jolloin saumat tosiaan jäävät minimiin. Ilokseni remonttimiehet kertoivat, että nykyään on saatavilla saumausaineita vaikka missä väreissä. Kuullessani sanan kimalteleva kulta, en miettinyt kahta kertaa. Otetaan sitä. Laitan kuvia valmiista lopputuloksesta heti kun niitä saan. Kultasaumaiset jättimarmorilaatat kuulostavat ainakin ihan mun kodilta.

 

Millaisia lattiamateriaaleja te olette valinneet tai valitsisitte jos nyt remontoisitte? Kaikista olisi kiva kuulla plussia ja miinuksia. Itselläni taitaa olla kokemusta lähes joka ikisestä mahdollisesta – laatoista, parketista, mikrosementistä, betonista, laminaatista, vinyylistä, muovimatosta ja lankkulattiasta. Kysykää jos tulee jotain mieleen!

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


4 Comments
 • Mari
  Posted at 13:24h, 14 heinäkuun Vastaa

  Ihana seurata remonttijuttuja. Kuvia uudesta kodistanne odotellessa. :)

  Me remontoitiin meidän nykyinen koti viime vuonna ja lattiaksi valikoitui vinyylilankku. Valinta on ollut meille erinomainen. Lapsiperheessä kosteutta ja iskuja kestävä lattia oli ehdoton valinta ja kaunis vaalea sävy sopii valkoiseen kotiimme hyvin.

  • mirvaannamarian
   Posted at 09:05h, 15 heinäkuun Vastaa

   Kuvia tulee heti kun pääsen käymään Helsingissä.. Olispa se jo valmis :’D

   Vinyylilankku on ihan super, me laitettiin yhteen sijoituskohteeseen sitä just (sinne muuttikin lopulta lapsiperhe) ja lopputulos ylitti kaikki odotukset, ja just sellainen täydellinen valkoiseen sopiva sävy, tykkäsin myös kovasti miltä se tuntui jalan alla :)

 • Satu // Life with Satu
  Posted at 14:48h, 14 heinäkuun Vastaa

  Oma suosikkini on koivuparketti noin muutoin mutta keittiö ja eteinen saisi olla laattaa. Nykyisessä keittiö on mutta koska eteisen remppa ei ollut muuttaessa vuosi sitten se mihin sataa laitettiin jäi sinne parketti jonka päällä sitten kuramatto. Keittiön laattaan olen kuitenkin tyytyväinen, tosin huomaan meneväni lapsiperhearki edellä, keittiön puhtaanapito on niin helppoa laattojen kanssa kun lapsi on taapero.

  • mirvaannamarian
   Posted at 09:01h, 15 heinäkuun Vastaa

   Siis puhtaanapito laattalattian kanssa on ihanan helppoa! Eikä haittaa vaikka jäisi lika pidemmäksikin aikaa, sen saa aina lopulta pois :D

   Koivuparketti on muuten todella kaunis <3

Post A Comment