Kahvismoothie – siis mikä?

 

Kesällä olen jääkahvin ja smoothieiden suuri fani. Tai sanotaanko helteillä, kesä 2020 on nyt näyttänyt, että kesä voi olla säiden puolesta ihan mitä tahansa – tukalasta kuumuudesta toppatakkimyrskyihin. Ruoanlaitto veneellä on ollut vähän erilaista kuin kotona. Kaikkia erikoisjuttuja ei löydykään välttämättä kaapista ja esimerkiksi leipomaan ei pysty oikeastaan ollenkaan. Pakastin on niin täynnä koiranruokaa ettei raakakakkujakaan sinne mahdu. Jos tietäisin milloin pääsen uuteen kotiin leipomaan ja laittamaan ruokaa, laskisin tunteja.. Uudet ruokakokeilut odottavat loppukesää, mutta jotain pientä voi aina kehitellä. Toissapäivänä pääsin vihdoin kunnon kauppaan, Turun Stockalle, josta sain täydennystä kuiva-ainekaappiin. Niin tuli testattua kahvismoothie joka korvasikin yhtä aikaa päiväkahvin ja välipalan.

 

Siis nam. Tästä tuli niin hyvää, että jäinen dalgona-kahvikin taitaa jäädä kakkoseksi. Toki jos ei ole nälkä niin teen mieluusti tuota dalgonaa jääpaloilla. Kahvismoothie on kuitenkin paljon muuta kuin pelkkä jääkahvi. Nappaa ohje talteen ja kokeile!

 

 

 

Kahvismoothie kahdelle

 

2 banaania

1 päärynä

1 rkl pikakahvijauhetta

1 rkl raakakaakaojauhetta

1 rkl pikakahvijauhetta

1 tl lakritsijuurijauhetta

1 tl kanelia

Kookosmaitojuomaa nesteeksi

Jäitä

 

 

 

 

Sekoita blenderissä ja juo heti. Koska kahvin, kaakaon ja lakritsin maut ovat melko voimakkaita, kannattaa testata ensin pienemmällä määrällä ja lisätä tarvittaessa sitä mistä pidät. Vegeproteiinijauhe tekee tietysti smoothiesta täyteläisemmän jos haluat proteiinilisän ja lisää rakennetta. Tähän kahvismoothieen toimii mielestäni aivan erityisen hyvin kaura-, tai riisiproteiinin maku. Aurinkoa viikonloppuun, ottakaa talteen jokainen auringonsäde ja D-vitamiinit. Ollaan kiitollisia näistä keleistä.

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
,
2 Comments
 • Avatar
  Marjo / Ne kauniit hetket
  Posted at 21:11h, 18 heinäkuu Vastaa

  Oi, kuulostaapa herkulliselta!😋 Täytyy varmaan testata. Mukavaa viikonloppua!☀🌿

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 16:11h, 19 heinäkuu Vastaa

   Siis noi maut menee tosi hyvin yhteen! Testaa ja kerro mitä tykkäsit ☺️

Post A Comment