Maanantaitsempit: Ennennäkemätön treenisyksy

 

Kesäisistä säistä huolimatta tänään se alkoi, nimittäin ennennäkemätön treenisyksy. Nyt kädet ristiin, etteivät sairastumiset tai muut esteet tule sitä pilaamaan. Viime talvena kyllästyin siihen, että treenit junnasivat paikoillaan ja vaikka sainkin liikunnasta hyvän olon, tavoitteellisuus puuttui. Hiihtolomalla päätin, että nyt tilanne saa luvan muuttua ja tein itselleni tarkan ruokavalio-ohjelman sekä hankin treeniohjelman joka tähtää nousujohteisesti tuloksiin ja samalla muokkaa tietysti kehoa. Selvennykseksi, en tehnyt tätä siksi että haluaisin laihduttaa tai näyttää erilaiselta, haluan vain treeneistä enemmän irti sekä janoan itselleni haasteita. Näin myös mielenkiinto treenaamiseen säilyy. Liikunta on yksi tärkeimpiä asioita elämässäni ja nautin siitä valtavasti.

 

Koronakevät sulki salit ja sai mielen matalaksi. Sitä seurasikin lopulta iso elämänmuutos, asunnon myynti, lopulta muutto, venekesä ja nyt se surullisen kuuluisa remonttikaaos. Keväälle kaavailtu treeniprojekti dieetteineen jäi ja päätin jo silloin jättää koko homman syksylle. Ja tänään se alkaa, loppuvuoden kestävä treeniprojekti ja tie kohti entistäkin aktiivisempaa elämäntyyliä. Ootko mukana?

 

 

Päätin aloittaa treenisyksyn polttamalla kesän herkuista kertyneitä rasvoja, joten vedän alkuun parin kuukauden ”dieetin” eli aloitetaan (maltillisella) energiavajeella ja runsaalla aerobisella liikunnalla, tehokkaita salitreenejä tietysti unohtamatta. Sen jälkeen kasvatan kokonaisenergiansaantia ja muutan treenejä hieman, tarkoituksena olisi hankkia vähän lisää lihasmassaa ja näin muokata kehoa sellaiseksi, josta itse pidän. Näin kerrottuna projekti kuulostaa ulkonäkökeskeiseltä, mutta päätavoitteena on kuitenkin se oma hyvä olo. Koska kuitenkin välitän lopulta enemmän terveestä, vahvasta kehosta kuin pelkästä lihaserottuvuudesta. Ne kulkevat käsi kädessä, mutta kroppa voi näyttää hyvältä vaikka olo olisi karmea. Siihen tilaan en halua saada itseäni enää koskaan. Haluan kuitenkin vähäksi aikaa heittää hyvästit muun muassa valkoiselle sokerille ja alkoholille – en tarvitse niitä ja ne tuovat mukanaan vain huonoa oloa. Niin, sen lyhyen ensihuuman jälkeen.

 

Hyvä olo on jokaiselle erilaista. Itse saan sen treenistä ja riittävästä palautumisesta, kuten kunnon yöunista treenipäivän jälkeen. Liikunta tuo arkeeni sisältöä ja haasteita. Aloittaminen on kuitenkin aina se vaikein osuus. Mutta sinä pystyt siihen, me kaikki pystymme. Vaikka jo tänään. Aina tulee esteitä ja vastoinkäymisiä, mutta silloin on pidettävä entistä lujemmin kiinni päätöksestä aloittaa. Voit tehdä sen mielessäsi. Jos et syystä tai toisesta saa kroppaasi tänään liikkeelle, valmistele ja aloita vaikka ruokavaliosta. Eilisestä postauksestani löydät perusvinkkejä ruokavalion viilaukseen terveellisemmäksi. Niinä päivinä kun ei treenaa, voi tehdä meal preppausta, lukea hyvinvointikirjoja, huoltaa kehoa venyttelyllä tai joogalla tai vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä, esimerkiksi meditaatiolla. Tee treenisoittolistoja, pakkaa salikassi, valmistele pariksi päivät terveelliset ruoat ja tilaa tarvittavat lisäravinteet ja vitamiinit jos käytät niitä. Kun teet joka päivä jotain, muutat samalla vähitellen elämäntyyliäsi liikunnallisemmaksi.

 

 

 

Suvantovaiheita tulee elämässä vastaan aina. Omaa liikunnallisuuttani ja energisyyttäni on viime aikoina koeteltu välillä rankallakin kädellä. Mutta aina jostain tulee se hetki, kun jaksaa nousta sieltä suosta ylös. Anna silloin itsellesi anteeksi, mutta lähde jatkamaan heti kun on vähänkin voimia. Aktiivisuus lisää energiatasoasi ja nostaa siten myös mielialaasi. Joskus kannattaakin vähän väkisin patistella itseään liikkeelle. Aina on se lempeämpi vaihtoehto. Vaihda salitreeni joogaan ja juoksu kävelyyn, jos siltä tuntuu. Ja kun olet kunnossa, olit sitten toipumassa flunssasta tai mielen kivuista, anna mennä. Ylitä itsesi ja anna endorfiinien täyttää kehosi. Elämä tuntuu merkitykselliseltä usein juuri silloin, kun on käynyt siellä kuuluisalla epämukavuusalueella.

 

Rakastan ajatusta uusista aluista ja ennen kaikkea siitä, että jokainen päivä voi olla se uusi alku. Siihen ei tarvita välttämättä maanantaita, mutta maanantai on oikein hyvä päivä. Mutta ehkä haluat kypsytellä ajatusta hetken ja syödä vielä tänään viimeiset herkut. Siinä tapauksessa, aloita tiistaina. Ainut ihminen, ketä huijaat elämänmuutoksessasi, olet sinä itse.

 

 

 

Tämän postauksen myötä haluan toivottaa sulle, ehkä just tänään lomalta töihin palanneelle, ihan mahtavat maanantaitsempit. Vaikka arki tuntuu välillä takkuavan, muista olla kiitollinen töistä ja siitä, että sulla on syy herätä tähän päivään. Ole itsellesi ja kehollesi lempeä, mutta muista myös haastaa sitä aika ajoin. Energiaa ja hyvää oloa uuteen viikkoon ja arkeen <3 Ja hei, kuka on mukana tekemässä elämästä hyvää just tästä päivästä lähtien? Tehdään tästä syksystä upea, se on täydellinen startti hyvälle elämälle!

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
,
No Comments

Post A Comment