Ei kiitos, en halua samanlaista sisustusta kuin kaikki muut

 

Asuntomessut Tuusulassa ovat saaneet ainakin omia ystäviäni ja tuttujani liikkeelle, ovathan ne pitkästä aikaa tässä lähettyvillä. Itse en ole messuilla käynyt, jotenkin se ihmispaljous ja toisten koteihin meneminen ajatuksena vähän ahdistaa, varsinkin tällaisena aikana. Kodin sisustaminen ja remontoiminen ovat kuitenkin tällä hetkellä itselleni hyvin ajankohtaisia asioita, joten halusin kirjoittaa tänään vähän ajatuksia niistä. Trendejä tulee ja menee ja aivan kuin pukeutumisessakin, jokainen poimii sieltä ne itselleen sopivat. Oma tyyli muuttuu vuosien varrella, mutta uskon että ajan myötä jokainen löytää niin pukeutumisessa kuin sisustuksessakin sen oman tyylinsä, jota voi sitten maustaa pienillä ajankohtaisilla trendipoiminnoilla aika ajoin. Ainakin toivon niin, itse kaikennäköisiä tyylikokeiluja läpikäyneenä tiedän, miltä tuntuu kun se oma tyyli on hukassa – pukeutumisessa ja siinä sisustuksessa. Silloin menee helposti muiden mukana ja sen sijaan että saisi vaikutteita ja inspiroituisi maustamaan omaa tyyliään, kopioi ideoita vain suoraan muilta. Silloin mieli myös muuttuu yhtenään, sillä uudet valinnat saattavat pian kyllästyttää.

 

Asuntomessuilla vierailleet ystäväni kertoivat kaikki samaa, talot olivat hyvin samannäköisiä eikä joukossa ollut juurikaan erottujia. En voi itse tähän nyt lähteä sanomaan omaa mielipidettäni sillä en ole messuilla käynyt, mutta voin kuvitella. Vaikka kyseessä on messutalo, siitä tulee jatkossa kuitenkin yhden tuusulalaisen talouden koti. Erikoiset trendivalinnat näkyvätkin tällöin ehkä sellaisissa kodin osissa, joita voi myöhemmin vaihtaa suhteellisen helposti. Tällä hetkellä ollaan mieltyneitä vaaleisiin marmorikylpyhuoneisiin, bohohenkisyyteen ja puupintoihin. Keittiöt ovat mattapintaisia ja pelkistettyjä. Niitä, mitä sisustuslehdet ja -blogit nykyään tarjoavat. Eikä siinä mitään, nämä blogikodit ja lehtien sivuilla näkyvät trendit ovatkin oikein kauniita ja ajattomia.

 

 

 

 

Olin kesällä eräässä huonekaluliikkeessä ja ajan kuluksi hypistelin mattoja. Myyjä tuli paikalle ja alkoi esitellä minulle muutamaa mattoa sanoilla ”kaikki haluaa nyt tän, ja siis tää on aivan tosi suosittu, tää on meidän myydyin, tää löytyy kaikilta..” Yritin siinä sitten ystävällisesti ilmaista että tiedän, sitä näkee lähes kaikissa sisustusblogeissa joita seuraan itse aktiivisesti. Se ei ole kuitenkaan minun mattoni. Jos suurin osa ihmisistä haluaa sen  tikatun sängynpäädyn, se ei tarkoita sitä että kaikki sitä kuitenkaan haluavat. Tuli olo, että suomalaisille myydään helposti sitä, mitä muillakin on. Missä on persoonallisuus ja omat mielipiteet? Vai olenko nyt itse ihan outolintu kun en innostu samoista jutuista kuin muut? Itse tulen varmasti esittelemään paljon uutta kotiani ja sisustusvalintojani täällä blogissakin. Vaikuttajana en halua kuitenkaan jakaa ajatusta siitä, että omat valintani olisivat parhaimmat ja ainoat oikeat, vaan pikemminkin haluaisin kannustaa jokaista valitsemaan rohkeasti sitä, mitä itse oikeasti haluaa ja mistä itse pitää.

 

Kun kerroin glitteriä sisältävästä saumausaineesta, tummanvihreästä marmorivessasta, kokolattiamatoista ja antiikkihaaveistani, sain osakseni ihmettelyä. ”Aika erikoiset valinnat..” on yleisin kommentti, jota ollaan nyt kuultu. Ehkä, ehkä ei, mutta ne olivat ainakin juuri sitä, mistä me eniten pidämme. Rakastamme antiikkia ja meillä on paljon taidetta, vihdoin saamme tuoda tätä tyyliä esiin. Entisen kodin tyyliin ja arkkitehtuuriin se ei oikein sopinut ja koko asunto tuntui meistä molemmista siltä, ettei se ole ihan meidän näköinen. Vaikka hyvin ja pitkään viihdyimmekin. Nyt uuteen kotiin muuttaessa on ihana fiilistellä sitä, että saamme sinne remontin ansiosta omia persoonallisiakin ratkaisuja. Keittiö saa mielestäni näyttää ennemmin Versailles’n palatsilta kuin skandinaavisen yksinkertaisuuden malliesimerkiltä, tärkeintä että se on meidän näköinen.

 

Trendejä tärkeämpää on tehdä valintoja, jotka tuntuvat oikeasti omilta ja näyttävät sinulta. Luultavasti silloin rakastat sitä nojatuolia vielä 10 vuoden päästäkin ihan yhtä paljon kuin ostohetkellä. Rohkeat yhdistelmät, lempivärit ja omat (villit ja hullutkin) valinnat tekevät kodin. Millainen on sun sisustustyyli ja seuraatko ylipäätään trendejä vai menetkö mieluummin vain oman maun mukaan?

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


3 Comments
 • Mari
  Posted at 21:07h, 25 elokuun Vastaa

  Meillä on selkeä, jonkun mielestä varmaan tylsä ja ehkä voisi sanoa skandinaavinen koti. Harmaa kylppäri, valkoinen keittiö. On niitä blogivillamattoja ja vaaleat lattiat. Mutta me tykätään tästä. Kaikista eniten mua ärsyttää lukea siitä, kuinka ei ole ”omaa makua vaan mennään vain massan mukana”. Mitä sitten, jos oma maku on tämä? Sisustaisin näin, vaikka muotina olisi värit ja retro. Miksi pitäisi tieten tahtoen ostaa jotain sellaista, mistä ei pidä?

  En halua hyökätä tällä sinua vastaan, mutta päätin vain sanoa mielipiteeni kun sitä kysyttiin. Jokaiselle suotakoon se tapansa sisustaa kotinsa, olipa maku sitten trendien mukana menevä tai ei. Tärkeintähän on se, että kotona viihdytään.

  • mirvaannamarian
   Posted at 09:30h, 26 elokuun Vastaa

   Nyt ymmärsit varmasti vähän väärin, halusin nimenomaan korostaa sitä että sisustaa juuri oman maun mukaan, oli se mikä tahansa 🙂 Tärkeintä nimenomaan että on se oma maku ja omat mielipiteet siellä (sisustus)valintojen taustalla. Monilla sitä omaa makua ei käytännössä ole, eli ostetaan niitä juttuja mitä muillakin, aivan kuten se huonekalukaupan myyjäkin koitti minulle myydä tiettyjä mattoja ja sohvia argumentilla että ”kaikki haluavat tämän, tämä löytyy joka kodista.”

   Ja kuten viimeisesssä lauseessa sanoit itsekin, juuri tuota tarkoitin että jokaiselle on oma tapansa sisustaa ja tärkeintä että koti näyttää ja tuntuu omalta. Toisen maku osuu yksin trendien kanssa, toisen ei. Ja trendit muuttuvat aina, ehkä mun tapa sisustaa on joskus tosi in, seuraavalla kaudella iso juttu on retrotyyli jota löytyy vaikka siltä naapurilta.

   Tällä postauksella halusin nimenomaan rohkaista omaan tyyliin, oli se sitten sitä trendikästä skandinaavisuutta, kustavilaista romantiikkaa tai vaikka sitä retroa.

 • Nimetön
  Posted at 16:16h, 26 elokuun Vastaa

  Ihanaa, että joku sisustaa rohkeasti juuri oman maun mukaan! Suomessa on vähän liikaa sitä asennetta, että erilaista, värikästä, runsasta ja prameaa sisustusta pidetään jotenkin mauttomana. Kuka saa määrittää mikä on mautonta? Minulle mauttomuutta edustaa ennemminkin se, että kodissa on esillä vain ja ainoastaan ne tietyt yleisimmät esineet ja printtijulisteet. Jossain vaiheessa kaikilta löytyi ”Keep calm and carry on”, nyt karttataulut tai Kate Mossin naama… tai sitten ne samanlaiset matot 🙂 Eli se myy, mitä eniten näkyy, mutta voiko sitä sanoa omaksi mauksi? Innolta odotan kuvia ja juttuja teidän uudesta kodista.

Post A Comment