Kokolattiamatto makuuhuoneisiin

 

Kokolattiamatto lattiamateriaalina herätti hieman ihmetystä ja jakoi mielipiteitä kun kerroin siitä storyn puolella jonkin aikaa sitten. Vielä 5-10 vuotta sitten olisin itsekin naureskellut kokolattiamatolle, niin menneen talvien lumia ja ruotsinlaivameininkiä se silloin oli. Innostuin kokolattiamatoista kuitenkin myöhemmin vieraillessamme entisten naapureiden luona ja kun ystäväperhe asensi uuteen taloonsa kokolattiamaton koko yläkertaan sekä portaisiin, olin varma että meillekin tulee sitä vielä joskus. Nyt remontin yhteydessä päätimme laittaa makuuhuoneisiin matot ja eilen käytiin valitsemassa mattomalli sekä -väri ja tilattiin toimitus. Ensi viikolla makuuhuoneista löytyy sitten pehmoiset vaaleat matot. Miksun huoneesta myös, SOS.

 Meille tulee toistaiseksi matot tosiaan vain makuuhuoneisiin, mutta ne voidaan asentaa parketin päälle ilman liimaa, joten voimme myös myöhemmin laittaa vaikkapa koko yläkerran samalla matolla jos oikein innostutaan pehmeistä lattioista. Normaalisti asennus tehdään ennen lattialistoja, mutta koska meillä on kipsilistat jotka ruiskumaalataan, ne asennettiin ja maalattiin ensin ja matto leikataan sitten vain reunoilta siistiksi. Se kiinnitetään alla olevaan parkettiin mattoteipillä, jolloin se pysyy paikoillaan eikä alla oleva parketti vahingoitu jos sen joskus haluaisi ottaa sieltä esille. Me tuskin emme sitä ota, mutta jos myymme talon joskus, ei ostaja välttämättä pidä kokolattiamatosta. Alla oleva lattia on tosiaan kalanruodon muotoon asennettu tammiparketti. Kaunis ja hintavampikin kuin kokolattiamatto, joten sekin oli yksi syy jättää se sinne alle. Jos matto olisi pitänyt asentaa liimaamalla, emme olisi sitä laittaneet.

 

Materiaali- tai värivalintaa emme tälläkään kerralla sen suuremmin miettineet. Päätös tehtiin mallihyllyllä ensisilmäyksellä. En tiedä onko se virhe, maalisävyt kun on valittu ehkä minuutissa kaupan mallilastuista, keittiö valittu ja tilattu puolessa tunnissa, samoin kylpyhuonekalusteet ja kipsilistojen tekijöillekin on annettu vain vapaat kädet. Huonekalutkin on tilattu näkemättä niitä. Uskon enemmän intuitioon kuin loputtomaan jahkailuun. Samalla intuitiolla muuten aikanaan valitsin eteisen harmaata maalisävyä ja siitä tuli vaaleansininen.. No, tulee mitä tulee. Sika säkissä tai sitten ihan hyvä. Luulen, että jos elämää haittaa ihan hirveästi vähän väärään sävyyn taittava harmaanbeige, on siinä oltava jotain muutakin pielessä kuin yksi maalivalinta.

 

En tiedä kokolattiamatoista juuri mitään, paitsi sen että ne tuntuvat taivaallisen ihanilta jalan alla, luovat täydellistä hotellitunnelmaa ja tuovat pehmeyttä ja lämpöä kylmiin aamuihin. Ja ystäväperheen kokemusten mukaan juuri tämä valitsemamme Orient Occident kokolattiamatto on helppo pitää puhtaana jopa pienten lasten kanssa. Ja heillä on sitä kuitenkin kaikissa makuuhuoneissa, isossa aulassa, vaatehuoneessa ja portaissa. Heillä on sama malli ja sävy matossa kuin meillä eli Bentley ja siitä sävy kitti 108. Se on vaalea, mutta ei kuitenkaan valkoinen, joka olisi meille aivan mahdoton valinta. Kuvia on tietysti tulossa myöhemmin. Tässä Harper’s Bazaarilta lainatussa kuvassa näkyvä matto on hieman tummempi, mutta halusin ottaa sen tähän sillä fiilis on niin sama. Koristeelliset kipsilistat, greigen sävyä, paljon valoa ja pehmeä matto. Hassua kun on yli kuusi vuotta nukkunut ikkunattomassa makuuhuoneessa ja nyt yhtäkkiä onkin isot ikkunat ja valoa! Pimennysverhoille taitaa ainakin kesäaamuina olla käyttöä. Kuulisin mielelläni kokemuksia kokolattiamatoista jos teillä niitä on kotona?

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian

 


8 Comments
 • Minttu Storgårds MAMI GO GO
  Posted at 15:55h, 02 syyskuun Vastaa

  Muutama vuosi sitten Bankogissa hotellissa ollessani makuuhuoneessa oli paksu, muhkea, pehmoinen Ja tosi ylellisen tuntuinen kokolattiamatto ja siitä saakka olen haaveillut jostain saman tyylisestä isosta matosta makkariin. Joten ymmärrän hyvin valintanne! Iso/kokolattiamatto tuo rauhoittavaa pehmeyttä myös huoneen akustiikkaan, johon itse taisin eniten ihastua 🙂

  • mirvaannamarian
   Posted at 21:33h, 02 syyskuun Vastaa

   Siis just sellaista fiilistä mä haen, ja toivon et näillä matoilla sen saa aikaan 🙂 Pehmeyttä jonka voi tosiaan jopa kuulla.. <3

   Ensimmäisiä koiran vatsatauteja odotellessa :DD apua, onneks on höyrypesuri!

 • Ohikulkija
  Posted at 07:11h, 04 syyskuun Vastaa

  Hei, missä hintaluokassa tuommoiset kokolattiamatot vaeltelee?

  • mirvaannamarian
   Posted at 07:40h, 04 syyskuun Vastaa

   Tää Bentley malli oli Orient Occidentin paras ja sen ovh taisi olla n. 90e/m2 🙂 Verrattuna esimerkiksi parkettiin se tulee usein jopa edullisemmaksi lattiamateriaaliksi. Toki riippuu parketista mutta esim Timberwise jne..

 • Kaisa
  Posted at 21:29h, 09 syyskuun Vastaa

  ”Luulen, että jos elämää haittaa ihan hirveästi vähän väärään sävyyn taittava harmaanbeige, on siinä oltava jotain muutakin pielessä kuin yksi maalivalinta.”

  Enpä voisi enempää olla samaa mieltä tästä kanssasi. Koti on kuitenkin elämistä varten, eikä joku pieni ”virhe” sisustusratkaisuissa hetkauta sitä onnea mihinkään ❤️ Malttamattomana odotan kuvia uudesta kodistanne nyt kun itselläkin kodin remontointi suunnitelmissa.

  • mirvaannamarian
   Posted at 08:49h, 10 syyskuun Vastaa

   Just niin ❤️ Mäkin odotan ihan malttamattomana et se olis jo valmis 😄

 • E
  Posted at 00:23h, 26 joulukuun Vastaa

  Hei. Saisinko kuulla kokemuksia kokolattiamatosta? Miten/millä/kuinka usein ”huollat” sitä?

  • mirvaannamarian
   Posted at 13:14h, 26 joulukuun Vastaa

   Moikka!

   En oo nyt reilun vuoden käytön jälkeen tehnyt sille mitään 😀 Muutamat tussitahrat pesin Kärcherin tekstiilipesurilla pois lapsen huoneesta, mutta muuten ihan pelkkä imurointi on riittänyt 🙂 Toki meillä on sitä vain makuuhuoneissa joten tästä syystä se ei niin likaannukaan.

Post A Comment