Terveisiä mökiltä!

 

Koska päätimme siirtää lentoja Espanjaan ja olemme edelleen ”kodittomia”, päätimme lähteä Espanjan reissun ajaksi mökille. Olen ensimmäistä kertaa Lapissa ilman lunta, mutta en todellakaan viimeistä. Kaksi vuorokautta Levillä ja olen hymyillyt enemmän kuin koko kesänä..

 

 

 

Kun ei kohta kolmeen kuukauteen ole kokannut kunnon keittiössä omilla astioilla, eivät onnenkyyneleet ole kaukana aamupuuroa keittäessä. Omalla pihalla kasvaa mustikat, puolukat ja variksenmarjat. Mökiltä lähtee polku suoraan huipulle, josta avautuvat nämä henkeäsalpaavat maisemat. Maaruska alkaa olla jo kaunis, tunturiin se hiipii ehkä viikon kuluttua jos yöt ovat kylmiä..

 

Koirat palasivat hoidosta äidiltä, saan juosta metsäpolkuja ja rinteitä ylös alas, treenata salilla just silloin kun huvittaa ja hengittää maailman puhtainta ilmaa hiljaisuudessa, jonka voi jotenkin hassulla tavalla jopa kuulla. Lämmitän oman saunan joka ikinen ilta ja nukun sikeämmin kuin kuukausiin. Kun remonttijuttuja ja asumiskuvioita miettii Helsingissä vuorokauden ympäri, täällä ne ovat unohtuneet välillä ihan kokonaan.

 

 

 

 

Syksyisen Lapin kauneus oli kyllä tiedossa, mutta en tajunnut sen olevan näin upea. Astuessani lentokoneesta ulos keuhkot täyttyivät raikkaalla ilmalla ja kuten Instagramissa sanoinkin, täällä tuntuu kuin saisi energiaa pelkästä hengittämisestä. Talvella Lappi on ollut minulle aina varsinainen hyvinvoinnin mekka, olen tullut tänne rauhoittumaan, urheilemaan ja keräämään energiaa ja inspiraatiota arkeen. Näköjään se toimii syksylläkin.

 

Onnellisuustasoni on ollut näiden parin päivän aikana korkeammalla kuin aikoihin. Stressi, turhautuminen ja ärsyyntyminen ovat olleet niin iso osa väliaikaiselämää, etten edes muistanut millaista on olla näin iloinen ja rentoutunut. Uskon että meidän oli tarkoitus tulla tänne, eikä lähteä sinne Espanjaan. Vaikka se lämpö ja valo olisikin ollut niin ihanaa.

 

 

 

Jos vain  joskus pystytte, tulkaa Lappiin syksyllä. Ja tietysti myös talvella, mutta se taitaa ollakin jo monille tuttua. Täällä on jotain ihmeellistä taikaa. Koko elämä voi joskus muuttua ihan vaikka hiihtohississä. Ystävänikin kertoi tänään, että kaikkiin hänen suuriin elämänmuutoksiinsa on jollain tavalla liittynyt Lappi. Jos ei muuta, niin ainakin täällä saa akut ladattua, stressikuorman purettua ja kehon ja mielen voimaan hyvin. Arki unohtuu luonnossa, älkää unohtako luontoa.

 

Jos sulla on muuten takataskussa hyviä vinkkejä ruskaretkille tai -aktiviteeteille, kirjoita ihmeessä kommenttiosioon niitä. Mulla on talvelle vaikka mitä ideoita, mutta näistä syksyjutuista oon vielä vähän pihalla. Missä täällä kannattaa käydä ja missä on parhaimmat vaellusreitit? Tunnelmallista keskiviikon iltaa kaura-omenapaistoksen ääreltä.. <3

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


1 Comment
  • Jenni Arponen
    Posted at 22:16h, 10 syyskuun Vastaa

    Lämmin suositus ajaa pohjoisemmaksi ja valloittaa joku pallastunturin keroista. Taivaskero pallas hotellin pihasta tai lähempänä leviä keimiötunturi ja siitä harrinivan saunalaailmaan.

Post A Comment