Sneak peek uuteen kotiin!

 

Yläkerta on kylpyhuoneiden viimeistelyä, walk-in-closetin kalusteiden kasausta ja verhoja vaille valmis – vihdoin! Koska itse olen niin innoissani siitä että vihdoin joku kohta näyttää edes valmiilta, halusin jakaa pienet sneak peek -kuvat. Kokonaisuus on valmis sitten joskus, onneksi on tullut remppailtua aiemminkin niin tietää että se loppuvaihe on onneksi aika nopea ja valmista tulee ihan hetkessä. Tuskallisen hitaat, näkymättömät työvaiheet ovat onneksi ohi ja enää on jäljellä lähinnä sitä kasaamista ja viimeistelyjä. Siivousta ja muuttokuorman purkamista odotellessa vaan. On muuten turhauttavaa kun ei itse voi tehdä mitään, mä kun viettäisin vaikka yömyöhään iltoja talolla kasaten kaappeja sun muuta. Luulen, ettei meidän kylppäreiden ja keittiön asentaja kuitenkaan ehkä tykkäisi jos menisin ”auttamaan”.

 

 

Kuluneen viikon aikana saimme uudet portaat ja kaiteet, ne on valmistettu tiikistä, jota pidetään muuten kuulemma maailman parhaana puulajina. Jaa-a, painavaa ja kuulemma teriä kuluttavaa ainakin. Meille se valittiin lähinnä värin takia, sillä se tulee sopimaan alakerran viinihuoneen hyllyihin sekä ulko-oviin, jotka on valmistettu samasta puusta. Tiikki ja sen ajan myötä muuttuva väri tuo mieleen veneiden kannet ja tykkään sen tunnusta jalan alla. ”Tiikipuu on kallist Viros, mut kannata laitta on se nii hieno” sanoi etelän aksentilla puhuva työmies. Ihana! Tosiaan, vaihdettiin myös vanhat ulko-ovet (pääovi sekä varasto) sekä niiden välinen seinäpanelointi. Tiikki vaalenee valon vaikutuksesta, joten nyt se on vielä vähän tumma mutta tykkään silti. Vanhat, koivun sävyiset Ikean lastulevyhyllyiltä näyttävät portaat saivat lähteä. Kaiteiden yläosa tehtiin myös tiikistä ja kokonaisuudesta tuli paljon parempi kuin kuvittelin, sopivasti ylellisen näköinen mutta kuitenkin lämmin.

 

 

Kipsityöt ovat melkein valmiita koko talossa ja voi että, voisin vain halata näiden tekijöitä joka kerta kun nähdään. Eniten meidän kodin ilmeeseen vaikuttava tekijä on kipsi ja voikin sanoa, että ne muuttivat koko talon ilmeen ja tyylin. Sain palan jugendtaloa kotiin ja juuri sitä fiilistä, jota unelmieni asunnossa olisi. Kaikki listat sekä katto- ja seinäkoristeet on tehty siis kipsistä. Kun kokonaisuus on valmis ja saan kunnon sisustuskuvat, teen kipsitöistä oman postauksen. Mutta katsokaa nyt – ruusuja ja leijonia, ai että! Just sopivan överi ja niin mun näköistä. Keskiviikkona asennettiin myös vihdoin meidän kokolattiamatot ja kun torstaina kiirehdin suoraan lentokentältä katsomaan taloa, olisi tehnyt mieli vain heittäytyä makaamaan lattialle. Se on ensisilmäyksellä täydellinen valinta ja uskon, että viileinä talviaamuina pidän siitä vieläkin enemmän.

 

 

Sähkötyöt ovat olleet iso osa remonttia, sillä niitä on tehty ihan valtavasti. Pistorasioita ja katkaisijoita on siirretty sinne tänne ja on vedetty sähköjä niin verhoille kuin kattolistojen led-valoillekin. Sivustaseuraajalle ehkä turhauttavinta ikinä katsoa kun mitään ei muka tapahdu, mutta samalla tehdään kuitenkin niitä kaikkein isoimpia asioita. Saatiin eilen muuttokuorma yläkertaan ja saan vihdoin omat tavarat käyttöön sekä oman tyynyn pään alle. Pikkuhiljaa ne löytävät paikkansa uusista kaapeista ja ehkä täällä kohta jo asutaan. Ensi viikolla saapuu keittiö (osissa tietysti haha) ja voi sitä onnen päivää kun kohta hanasta tulee vettä ja puuron saa keittää liedellä.. Lokakuusta tulee varmaan tähänastisen vuoden paras kuukausi ihan jo tällaisten juttujen takia. Remonttia en tee näin kyllä enää i-ki-nä.

 

 

 

PS. Perustan pian muuten ihan erillisen sisustustilin näille kotijutuille, joten jos remontointi ja sisustus aiheina kiinnostavat, pysyttele kuulolla. Jos talo ei ole sun juttusi, tulee sinne myös kaupunkikaksion remontointia – se saa aivan uuden ilmeen ja kokonaan uuden pohjaratkaisunkin. Sisustusjutuilla oma tarkoitukseni on inspiroida toteuttamaan omia unelmiaan ja haaveitaan, olivat ne sitten tyyliltään mitä tahansa. Nimittäin se mistä itse oikeasti pidät, ei koskaan mene pois muodista.

 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian

 


Tags:
7 Comments
 • Outi
  Posted at 18:36h, 20 syyskuun Vastaa

  Ihanan näköistä, en malta odottaa lisäkuvia! <3

 • Arja Vauhkonen
  Posted at 14:44h, 21 syyskuun Vastaa

  Kokolattiamatto on kaunis, kun sen pinta muuttuu sitä mukaa mistä suunnasta katsoo ja miten valo osuu. Uudessa kodissa on muutenkin kiinnostavaa tutustua tilaan eri vuorokauden aikoina, nähdä keittiö hiljaisena aamuhämärissä ja täysvalaistuksessa kesken ruuanlaittopuuhien.

  • mirvaannamarian
   Posted at 09:50h, 22 syyskuun Vastaa

   Niin on, ja asennusvaiheessa sai valita haluaako maton näyttävän tummemmalta vai vaaleammalta (kai se maton asennussuunta jotenkin vaikutti siihen, en muista :’D), pinta on ihanan eläväinen ja parasta on se tuntu jalan alla.. <3 Olen aivan rakastunut meidän mattoihin jo nyt!

   Tuo on myös totta, että eri aikoina tilat näyttävät aivan erilaisilta.. Nyt kun ollaan saatu vähän jo valaistustakin asennettua, tila näyttää aivan eriltä. Saati vuodenaikojen mukaan, ihana nähdä mitä talven pimeys ja tunnelmavalaistus tuo tullessaan.. <3 Saati ne ensimmäiset valoisat kevätpäivät!

 • Nanna
  Posted at 18:05h, 22 syyskuun Vastaa

  Todellakin kiinnostaa!Pian juttuja lisää,innolla odotan!Ihana nähdä kuvia hieman erinlaisesta sisustuksesta(näin otaksun),kuin mikä nyt valtavirralla suosikkina.
  Kiinnostaa myös laadukkuus kiinto ja muissa kalusteratkaisuissa.Eikä aina sitä ikeaa.(jota löytyy itseltänikin,ja mitenkään mollaamatta)
  Sinulla muuten ihana blogi ja postausaiheet!

  • mirvaannamarian
   Posted at 19:26h, 22 syyskuun Vastaa

   Kiitos, ihana kuulla ❤️ Toivottavasti pian saan esitellä jotain valmista! 😍

 • Tuula
  Posted at 12:08h, 10 maaliskuun Vastaa

  Ainakin kuvien perusteella lopputuloksesta tulee upea! Tyttärellänikin on isompi remontti meneillään Tampereella ja seuraavaksi vuorossa sähköasennukset. Kova homma tuollainen remontti. Nuo led-valot tuntuu nykyään olevan suosittuja, enkä ihmettele, ne on kivan näköisiä.

  • mirvaannamarian
   Posted at 12:46h, 10 maaliskuun Vastaa

   On ihan älytön urakka kyllä, hattua nostan heille jotka näitä useampia jaksavat tehdä :D Ledeissä on kivaa myös pitkä käyttöikä ja taloudellisuus!

Post A Comment