Huono päivä motivoi

 

Eilen oli ihan poikkeuksellisen karmiva sää. Kuljen työmatkat autolla ja tuntui siltä, että ihan joka ikinen oli autolla liikenteessä. Keskusta oli aivan tukossa, pimeys ja sade saivat myös ajokelin sen verran huonoksi, että jo pelkän työmatkani aikana näin kolme pientä kolaria. Töissä väsytti, eräs iso asia stressasi koko päivän, lompakko oli tietenkin unohtunut kotiin ja olin ruuhkien takia kaikkialta ärsyttävästi minuutin-pari myöhässä. Välipäivä treenistä olisi tiennyt pitkää iltalenkkiä ulkona, mutta loputon vesisade sotki nekin suunnitelmat. Illalla kotona ei saanut edes laittaa ruokaa rauhassa, sillä hälytyslaitefirman mies jaksoi istua vaikka kuinka kauan tarinoimassa. Kiukkua lisäsi tietenkin hirveä nälkä ja huonon päivän cocktail olikin valmis. Miksukin oli poikkeuksellisen väsynyt ja sain sentään hänet ajoissa nukkumaan.

 

 

Kun sitten aloin tehdä illalla yhtä työjuttua, ei se onnistunut ei millään. Sain kasaan sinne päin lopputuloksen ja ajattelin että se saa riittää. Päivä on ollut ihan tarpeeksi huono, joten en odota itseltäni nyt mitään priimaa lopputulostakaan. Epäonnistuminen ärsytti. En tiedä mitä siinä hetkessä tapahtui, mutta päätin yks kaks, että nyt riittää. Tämä päivä on ehkä huono, mutta hitto vie, koitan kaikin keinoin tehdä huomisesta paremman. Päätin tehdä sen työjuttuni uudestaan aamulla. Tiedän, että sinne päin sutaistu lopputulos ärsyttää minua myöhemmin. Sen sijaan, että olisin kironnut turhaa työtä, mietin vielä myöhään koiria kävelyttäessäni, että ainakin opin tästä ja onneksi olin ajoissa, ehdin vielä myöhemmin tehdä korjaukset ja muutokset. Aloittaa vaikka alusta, jos siltä tuntuu. Tällainen tunne on itselleni jotenkin ennenkuulumaton, mutta näköjään harjoittelemalla sitäkin voi kokea.

 

Kun huono päivä oli jo niin pitkällä, että oli aika mennä nukkumaan, hemmottelin itseäni kuumalla suihkulla, ihon kuorinnalla ja paksulla kosteusvoiteella. Öljysin kynsinauhat, laitoin yönaamion ja suihkin itseruskettavaa kasvoille, jotta näyttäisin aamulla vähän pirteämmältä. Laventelisuihketta tyynyyn, pieni iltameditaatio sängyssä ja niiden ansiosta levolliset yöunet. Aamulla jaksoin herätä aikaisin, tehdä jopa kymmenen minuutin joogan joka teki ihmeitä kireälle keholle. Sain nauttia hitaasta aamukahvista ja aamupalasta, kunnes oli aika lähteä töihin jatkamaan uudella innolla sitä hommaa, mikä illalla meni pieleen.

 

 

Aina aiemmin olen surkutellut huonoja päiviä ja hukkaan heitettyä aikaa. Turha työ on ollut raivostuttavaa ajanhaaskausta, kun taas nyt näin sen oppituntina. Huono päivä antoi paljon motivaatiota ja halusin kaikin keinoin tehdä tästä paremman. Opin, että nälkä tekee kiukkuiseksi. Otin tänään töihin isommat eväät. Turha kiire tekee kiukkuiseksi ja saa asiat stressatut asiat tuntumaan paljon suuremmilta. Tänään en vietä niin paljon aikaa turhien kotitöiden parissa, vaan makaan vaikka hetken aikaa sohvalla rakkaimpien kanssa. Kehon kireys vaikuttaa myös hyvin negatiivisesti mieleen ja hyvänolontunteeseen. Yritän jatkossa sisällyttää jokaiseen päivääni edes viisi minuuttia joogaa. Liikunta on hyvinvointini kulmakiviä ja tasaisen mielialan edellytys. Kun se eilen jäi väliin, voin heti huonommin. Säälle emme voi mitään, enkä lähde kyllä kaatosateessa jatkossakaan lenkkeilemään, mutta silloin voisi olla pidemmän joogaharjoituksen vuoro.

 

Pienet asiat voivat muuttaa koko päivän. Pysähtyminen, hengitysharjoitukset, venyttelyt, raitis ulkoilma, itsensä hemmottelu ja tasainen verensokeri. Tänään on ollut aivan erilainen fiilis. Tsemppiä pimeään vuodenaikaan, muistakaa pitää jaksamisestanne huolta.

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! @mirvaannamarian

Sisustustilini löydät sieltä @ourhometour


Tags:
2 Comments
 • Avatar
  H
  Posted at 16:14h, 01 marraskuu Vastaa

  Mikä on tuo laventelisuihke, josta mainitsit? Ja mistä sellaisia saa? :)

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 14:31h, 02 marraskuu Vastaa

   L’Occitanella on musta paras, Jo Malone oli myös hyvä mutta se on sesonkituote jota ei tällä hetkellä ainakaan myydä.

Post A Comment