Pieni kotitoimisto

 

Koronavirus teki etätyöskentelystä mahdollista yhtäkkiä melkein alalla kuin alalla. Kevään aikana moni havahtui myös siihen, ettei kotona ole kunnollista työpistettä. Meilläkään ei ollut, vaikka olemmekin tehneet paljon töitä kotona. iMac meni monta vuotta tv-tason päällä ja rahi toimi tuolina ja ruokapöydän ääressä yksi paikka oli aina varattu läppärilleni. Tietokoneet olivat jotenkin ihan luonnollinen osa ”sisustusta” eikä ergonomiaa tullut oikein koskaan edes ajateltua. Muuton yhteydessä halusin meille kuitenkin edes pienen erillisen työtilan ja nyt yläkerran aulasta löytyykin pieni ja sopivasti huomaamaton kotitoimisto.

 

 

Ensin suunnittelin sijoittavani pöydän ikkunan eteen. Olisi ihanaa kirjoittaa ja katsella samalla merelle. Kuitenkin tähän tilaan noustaan portaita ikkunoita kohti, joten koen itse epämukavaksi istua selkä kohti avointa portaikkoa. Tilankäytön kannalta ikkunan edessä oleva työpöytä olisi muutenkin ollut hieman epäkäytännöllinen, joten päädyin laittamaan sen nyt tuohon seinää vasten. Oikealle katsoessa näkyy merimaisema, vasemmalla portaikko ja sen takaa ikkunasta näkymä kadulle. Näin kotitoimisto ei varasta myöskään huomiota vaan istuu luonnollisesti osaksi arkiolohuonetta.

 

Sininen samettituoli ihastutti ensisilmäyksellä ja nyt etsin enää tilaan sopivaa itämaista mattoa jossa saisi olla samoja sinisen sävyjä kuin tässäkin. Tiikistä valmistettu yöpöytä on samaa sarjaa kuin eteisen lipasto joka oli jo edellisessä asunnossa. Se on Ethnicraftin mallistosta, ihanan siro mutta samalla kuitenkin tukeva. Yllättävän painavakin. Pienet laatikot kätkevät kätevästi laturit ja muut toimistotarvikkeet piiloon katseilta. Nyt iMacin kaverina on Infinity Flower Collectionin ruusulaatikko ja suosikkihuonetuoksuni, mutta tuohon sopii hyvin myös läppärikin. Ihan niin innokkaita kotitoimistolaisia ei olla, että tekisimme vierekkäin töitä. Keittiön saarekkeelta löytyy yhä läppärit, mutta tähän työpöydän ääreen kun istuu alas, on työskentely paljon tehokkaampaa ja ergonomisempaa kuin siellä keittiössä. Olemme siinä mielessä onnekkaita, ettei meidän tarvitse tehdä tällä hetkellä etätöitä. Kuitenkin jos sellainen hetki jostain syystä tulisi, helpottaisi pieni kotitoimisto työntekoa varmasti huomattavasti.

 

Kun työpisteen sijoittaa kotona erilleen, on paljon helpompi myös jakaa työ- ja vapaa-aika kotona. Kun istun työpöydän ääreen, ajattelen niin ikään olevani ”toimistossa” ja keskityn siinä istuessani vain töihin. Jos teen töitä ruokailuhuoneessa tai keittiössä, voin olla varma että puuhaan samalla kaikkea muuta. Työskentelettekö te muuten nyt kotona etänä vai työpaikalla?

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

Sisustustilini löydät sieltä @ourhometour


Tags:
No Comments

Post A Comment