Uusi koti x 10

 

Remontti on ihan viimeisiä viilauksia vaille valmis. Toki jos joku vieras käy esimerkiksi alakerrassa ja näkee sen keskeneräisen kaaoksen, hänestä voi tuntua että kaikki on ihan kesken mutta se on kuulkaa suhteellista. Pari viikkoa ei tunnu enää missään ja pölyyn sekä raksamiesten tavaroihinkin tottuu. Onneksi ne tosiaan ovat eri kerroksessa enkä näe niitä välttämättä kuin pyykinpesun ja saunomisen ajan. Eli jonain päivinä voi sulkea silmänsä kaaokselta aivan hyvin. Mutta tosiaan enää loppusilaus, tulipahan rempattua alakerran kylppäriä lukuunottamatta lähes joka ikinen tila ja pinta. Melkein puoli vuotta siihen meni ja vaikka toisinaan jo uskallan ajatellakin että kannattihan se odottaa, en kyllä ihan äkkiä lähde uusintakierrokselle.

 

Koska koti valmistui juuri sopivasti joulun odotusta varten, se alkaa olla jo täynnä koristeita. Siksi ennen siirtymistä jouluteemaan täällä blogissa ajattelin postata nämä viimeiset kotikuvat ilman joulukoristeita. Heti joulun jälkeen on sitten tarkempien huonekohtaisten kotiesittelyjen aika. Monet ovat pyytäneet sisustuspostauksia ja ennen kuin niitä alkaa näkyä täällä blogin puolella, löydät kuvia sisustustililtäni Instagramista @ourhometour joten ota tili seurantaan jos sisustutjutut kiinnostavat. Tänään alan postailla joulujuttuja sinnekin. Ensimmäistä kertaa ikinä muuten ikinä itse ajattelin, että lähtiköhän joulukoristeet nyt vähän käsistä.. Mutta ennen jouluinspiraatiota, tässä kymmenen kuvaa uudesta kodista.

 

 

Tykkäsin kovasti meidän Eiran kodin keittiöstä ja sen kanssa elellessä jo ajattelin, että jos vielä uusisin jossain keittiön, haluaisin seuravastakin samanlaisen. Toisessa värissä kylläkin, edellisen ollessa valkoinen. Keittiön valinta olikin helppo ja koko homma hoitui parissa tunnissa. Väri oli ”sika säkissä” mutta mielestäni varsin nappivalinta. Kultaiset yksityiskohdat sopivat greigen sävyisiin kaappeihin ja mudanvärisiin tasoihin yllättävän hyvin. Yksi lemppareistani keittiössä on tv, jota vihdoin tulee katsottuakin kun sitä voi tehdä samalla kun puuhailee keittiössä muutakin. Isolta saarekkeelta löytyvät lieden lisäksi grilli sekä teppanyakilevy ja ”pöytämallin” liesituulettimet. Saarekkeen baarituoleilla on kiva istuskella jos syö yksin. Siinä leivottiin myös eilen kauden ensimmäiset joulupiparit. Työskentelytilaa on paljon, joka on sinänsä tietysti ihana asia, mutta miinuspuolena myös kaikkea turhaa tavaraa kertyy tasoille ihan huomaamatta.

 

Portaikko on kokenut suuren muutoksen. Sitä esittelinkin tarkemmin jo tässä postauksessa. Korkean ja valoisan tilan muutos onnistui yli odotusteni. Sekä keittiöön että portaikkoon valittiin valaisimet valkoisen ja kullan väriyhdistelmällä. Kuvasta ei näy, mutta portaikossa on noita seinävalaisimia neljä. Niiden epäsuora valo luo tunnelmaa ja on kuitenkin sopivan himmeä pidettäväksi päällä yhtä aikaa kattolistoihin upotettujen led-nauhojen kanssa.

 

 

Ruokailutilasta, olohuoneista ja makuuhuoneesta avautuvat isot ikkunat merelle. Eteläikkunoiden takia verhojen valintaan täytyi kiinnittää erityistä huomiota, sillä vaikka varsinaista näkösuojaa ei sinänsä tarvitse, tulvii ikkunoista runsaasti valoa koko päivän ajan sisään taloon. Kesällä se tietysti lämmittää, mutta nyt syksylläkin huomaan että oikein aurinkoisina päivinä täytyy verhoja vetää kiinni jos esimerkiksi tekee töitä koneella olohuoneessa tai ruokailutilassa. Yläkerrassa meillä on ikkunoissa pimentävät laskosverhot kun taas alakerrassa sivuverhoihin on ommeltu pimentävä vuori ja laskosverho päästää valon kauniisti läpi. Suurin osa verhoista toimii sähköllä joko katkaisijasta tai kaukosäätimestä. Nyt sitä osaa toki jo arvostaa, mutta remppavaiheessa kirosin sähköjen vetämistä ja seinien avausta näiden takia moneen kertaan.

 

Meillä on tosiaan kaksi olohuonetta, keskimmäisessä eli sisääntulokerroksessa tämä alla olevan kuvan olohuone ilman televisiota ja ylhäällä ns. arkiolohuone jossa katsotaan telkkaria ja tehdään töitä. Pidän kovasti tästä telkkarittomasta olohuoneesta, sillä se on rauhallinen tila nimenomaan vieraiden kanssa seurusteluun ja lukemiseen. Aamuisin olen tehnyt tässä ikkunan edessä joogaharjoituksen sillä alakerran kuntosali valmistuu vasta joulukuussa.

 

 

Arkiolohuoneen sisustus on vielä vähän kesken, mutta se edustaa tällä hetkellä tuota minimalistista skandipuolta kodissamme. Ylemmässä kuvassa näkyy vain tuo nojatuoli, joka on siis osa isompaa sohvaryhmää HT-Collectionin AIR-sarjasta. Pelkäsin ensin ettei se istu lainkaan talon yleisilmeeseen joka on klassinen ja melko runsas yksityiskohtineen, mutta ihan hyvinhän se tuohon tilaan istuu. Kalanruotoparketti jätettiin olohuoneisiin sekä alimpaan kerrokseen, se oli talossa jo valmiina. Eteisen, vaatehuoneen ja keittiön lattiat oli samaa parketti, mutta ne vaihdettiin isoon marmorikuvioiseen laattaan. Muutos toi paljon valoa ja raikkautta, sillä parkettia tuntui olevan ihan liikaa. Makuuhuoneisiin asennettiin vaaleat kokolattiamatot, joista lisään kuvia myöhemmin. Olohuoneissa kalanruotoparketit ovat kuitenkin oikein kivat ja lämpimänsävyisinä ne sopivat hyvin myös portaikon tiikistä valmistettuihin osiin.

 

Ruokailutilan sisustuksen esittelin aiemmin tässä postauksessa. Ihan joka päivä olen niin kovin iloinen tästä pyöreästä pöydästä ja pehmoisista tuoleista. Vanhaa lasipöytää ja niitä kylmiä Kartellin tuoleja ei kyllä ole yhtään ikävä.

 

 

Viimeisenä vielä kylppärikuvat, tai pikemminkin vessakuvat. Meillä on 4 wc:tä joista nämä kaksi ovat käytännössä täysin valmiita. Suihkulliset veskit odottavat vielä suihkuseiniä ja niiden lisäksi alakerrasta löytyy saunan yhteydestä erillinen suihkutila. Kolme neljästä wc:stä sai pitää tuon beigen kalkkikiven, vaihdoimme vain kalusteet. Tämä alhaallaolevassa kuvassa näkyvä puinen taso vaihtuu vielä samaksi marmoritasoksi kuin altaan alla kunhan se saapuu Suomeen. Tasot ovat samaa kiveä mitä keittiössäkin ja kalusteiden rungot samaa sarjaa samassa värissä. Voi kuinka pidänkin noista vetimistä ja ovaalinmuotoisesta peilistä.

Alimmassa kuvassa sitten viimeisin, vaan ei vähäisin kuvauskohde. Ainoa selkeä toiveeni muuton ja remontin yhteydessä oli vihreästä marmorista tehty kylpyhuone. Siitä en halunnut tinkiä ollenkaan. Tämä pieni wc sai ensimmäisenä kokea tuon muutoksen ja lopputulos oli niin ihana, että tiedän kyllä jatkossakin tekeväni juuri tällaisen jos vielä joskus täytyy kylppäriä laatoittaa. Vihreä marmori sai kaverikseen kultaiset yksityiskohdat, valkoiset pehmoiset tekstiilit sekä upean katon kipsilistoineen ja -rosetteineen. Satutko kenties muistamaan, missä hotellissa on täysin samanlaiset katot kylpyhuoneissa?

 

 

Sellainen pikavilkaisu meidän kotiin. Tulevat sisustuskuvat ovat kovin jouluisia, mutta joulun jälkeen on sitten aikaa esitellä täysin valmista kokonaisuutta tarkemmin ilman havuja, tonttuja ja valoja. Ystäväni ehdotti että voisin alkaa myymään joulukoristepalveluja heille, jotka eivät itse jaksa nähdä suunnittelun ja asennuksen vaivaa. Olisipa muuten ihanaa! Palataan myöhemmin jouluisemmilla sisustus-, ja ruokajutuilla. Mitä ootte muuten mieltä uudesta kodista? Ei ehkä perinteisin suomalainen koti ja varmasti monen mielestä vähän liikaa sitä ja tätä, mutta ainakin se alkaa olla mun näköinen <3

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

Sisustustilini löydät sieltä @ourhometour


Tags:
7 Comments
 • LS
  Posted at 23:53h, 11 marraskuun Vastaa

  Minusta näyttää tosi ihanalta :) Sisustus sopii hyvin talon tyyliin!

  • mirvaannamarian
   Posted at 12:21h, 12 marraskuun Vastaa

   Kiitos <3 Talo oli alunperin melko moderni ja "kylmä" mutta kipsilistoilla sai ihan uskomattoman muutoksen aikaan ja siitä tuli ihanasti "vanhan" näköinen :)

 • Johanna
  Posted at 08:57h, 12 marraskuun Vastaa

  Teillä on kaunis koti! Minusta on kiva katsella kuvia erilaisista kodeista. Teillä on paljon sellaisia ratkaisuja, jotka eivät ole tavanomaisia, ja se tekee kodistanne mielenkiintoisen. Työpöytä ja television jalat ovat upeat! Ihanaa joulunodotusta!

  • mirvaannamarian
   Posted at 12:21h, 12 marraskuun Vastaa

   Kiitos Johanna! Itse haluan omilla kotikuvillani ja esittelyillä kannustaakin nimenomaan siihen oman tyylin ja omien ideoiden toteuttamiseen, olivat ne sitten trendien mukaisia tai ei – mitä tahansa kunhan se on oman näköinen :)

 • Maijjjja
  Posted at 12:53h, 12 marraskuun Vastaa

  Aivan huikean hieno koti! Rakastan sitä, kun tehdään itselle ja oman näköistä. Myös minua viehättää kovasti amerikkalainen ehkä joskus hieman yliampuvakin tyyli, runsaus ja anteeksipyytelemätön lookki.

  Budjetti kiinnostaisi kovasti, sillä meillä on myös menossa ja tulossa suuri remontti, ja vertailun vuoksi olisi mielenkiintoista kuulla kuinka teillä budjetointi meni käytännössä.

  • mirvaannamarian
   Posted at 14:16h, 12 marraskuun Vastaa

   Voi kiitos! Mä oon kans mieleltäni niin jenkki, ja sinne mä vielä joskus tulevaisuudessa haluan muuttaa kunhan aika on oikea ja elämäntilanne sen sallii ;) <3

   Meillä ei oikeastaan ollut mitään budjettia, vain oma arvio joka lopulta sitten about nelinkertaistui remontin aikana kun päätettiin tehdä jatkuvasti lisää. Tässä kohtaa venyi myös aikataulu joka kesti reilusti yli puolet pidempään mitä alunperin oli tarkoitus. Mutta mieluummin sitä laittoi kerralla kaiken sen näköiseksi, ettei tarvitse sitten enää koskaan tätä remontoida – siis ainakaan sinä aikana kun itse tässä asutaan. Remonttiin meni todella iso summa rahaa, mutta se on myös nostanut talon arvoa varmasti paljon enemmän, joten sen puolesta on ollut kannattavaa.

   Remontoidessa halusimme itse tehdä ns. uniikkeja juttuja, jotka vaikuttavat positiivisesti hintaan. Nuo kipsityöt, keittiö, viinihuone, kuntosali, höyrysauna jne ovat sellaisia joiden takia joku sitten ehkä joskus haluaa ostaakin just tämän talon tältä kadulta. Vaikka itse ajattelee, että merenranta ja isot ikkunat ovat se juttu, on samalla tiellä rannan puolella monta muutakin taloa ja ne voivat olla samaan aikaan myynnissä. Ensi keväänä teemme vielä pihan ja terassin uusiksi jossa siinäkin yritetään pitää tietynlainen sopivan "ainoa laatuaan" lopputulos tavoitteena :) Edellisessä kodissamme se toimi ainakin hyvin. Saimme korona-aikaan myytyä asunnon todella hyvällä hinnalla kun ostaja halusi nimenomaan pihan porealtaalla (jota ei eiralaisissa kerrostalokolmioissa ole) ja makuuhuoneen lasiseinällä ja betonilattialla, joka sekin oli tuollaisessa kohteessa niin ikään uniikki.

   Tsemppiä remonttiin, tosiaan parhaimmat neuvoni ovat – vähintään tuplaa aikataulu ja budjetti ja älä asu remontin keskellä :D

 • Elina
  Posted at 14:13h, 12 marraskuun Vastaa

  Aivan upean näköistä!

Post A Comment