Kolmen ainesosan itsetehty kaurajogurtti

 

Lähestyvä joulu innostaa kokkailemaan ja kokeilemaan kaikkea uutta. Valmista maustamatonta kaurajogurttia olen käyttänyt melko paljon, mutta viikonloppuna sain inspiraation kokeilla itsetehtyä jogurttia. Tästä saa vieläkin enemmän kotitekoisen version jos kauramaidon korvaa itsetehdyllä kauramaidolla (on muuten helppo juttu ja googlesta löytyy monta ohjetta) jolloin myös säästö on aika merkittävä valmiiseen kauramaitoon tai jogurttiin verrattuna. Itsetehdyissä ruoissa itselleni se juttu on kuitenkin se tekemisen ilo. Kaupastahan saa valmiina vaikka mitä, mutta ei sitä fiilistä. Ruokaan liittyvä hyvä olo on iso tekijä myös hyvän olon kannalta. Se lisää syömisestä saatavaa nautintoa, joka taas vähentää stressiä ja pitää aineenvaihdunnan kunnossa.

 

 

Itsetehty kaurajogurtti

 

0,5 litraa kauramaitoa

 

1-2 tl Agar Agar -hiutaleita (voit käyttää myös jauhetta) riippuen haluamastasi koostumuksesta.

 

2 probioottikapselia

 

 

Agar agar jauhetta tarvitaan yleensä vähemmän kuin hiutaleita. Sen kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei seos hyydy ”liikaa”, joten jauhetta suosittelen käytettäväksi 0,5-1 tl. Jos jogurtti sattuu hyytymään liikaa, sekoita se kertaalleen blenderissä.

 

Keitä kauramaitoa ja agar agaria noin 5-10 minuuttia. 5 minuuttia riittää jauheelle, 10 minuuttia hiutaleille. Kun seos alkaa kiehua, pienennä lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen samalla sekoittaen. Jos käytät hiutaleita, laita seos keittämisen jälkeen blenderiin, kunnes se on täysin tasaista. Jauhe sekoittuu helposti käsin vispaamallakin. Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Avaa kahden probioottikapselin sisältö ja kaada se seoksen joukkoon. Sekoita huolellisesti blenderissä. Kaada jogurtti kannelliseen lasipurkkiin ja laita purkki suljettuna yöksi uuniin. Älä laita kuitenkaan uunia päälle, sillä pelkkä uunin valo riittää.

 

Jäähdytä aamulla jääkaapissa ja tarjoile esimerkiksi aamupuuron tai marjojen kanssa. Itsetehty kaurajogurtti on kevyt ja terveellinen herkku, jota voit halutessasi maustaa keittämisen jälkeen esimerkiksi vaniljauutteella, kanelilla tai vaikka vaahterasiirapilla. Kauramaidon voit korvata toki millä tahansa muullakin kasvipohjaisella maidolla. Manteli- ja soijamaidostakin syntyy oikein herkullisia jogurtteja.

 

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

Sisustustilini löydät sieltä @ourhometour


Tags:
,
1 Comment

Post A Comment