Itsetehty omenahillo ilman sokeria

 

Lapsena rakastin omenahilloa. Mamma teki sitä omista omenoista ja saatoin piirrettyjä katsellessa syödä sitä suoraan pakasterasiasta niin kauan, että oli jo huono olo. Tiedän reseptin ja valmistuksen haasteet, ja sen takia myös ymmärrän miksei mamma enää jaksa tehdä tuota hilloa. Selailin terveellisten herkkujen reseptejä tässä taannoin ja innostuin kokeilemaan terveellistä omenahilloa. Se on siis omenahillo ilman sokeria. Siitä tuli niin hyvää, että valmistusvaiheessa pienet kädet kävivät ensin napsimassa salaa paistettuja omenoita ja sen jälkeen blenderin kannu ja iso lusikka katosivat yläkertaan kun selkäni käänsin. Resepti on niin jouluinen, että haluan jakaa sen juuri nyt. Hillo on täydellinen pari puurolle ja tämä ”jouluhillo” on maistunut nyt monena aamuna lapsellekin ennen eskaria.

 

 

 

Itsetehty omenahillo ilman sokeria

5 punaista omenaa

2 tl kookosöljyä

2 tl luomukanelia

1 rkl sitruunamehua

2 rkl vaahterasiirappia, agavesiirappia tai hunajaa

2,5 dl vettä

2 rkl chiasiemeniä

 

 

 

Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia ja jäähdytä hetki. Kaada omenapalat kulhoon. Lisää kookosöljy, kaneli, sitruunamehu ja vaahterasiirappi. Sekoita käsin tai kauhalla huolellisesti, niin että kookosöljyseos on peittänyt kaikki omenapalat. Sekoita blenderissä veden kanssa. Mitä pidempään sekoitat, sitä tasaisempaa hillosta tulee. Itse tykkään pienistä sattumista, joten en blendaa tätä ihan ”loppuun asti”. Lopuksi lisää sekaan chiasiemenet ja sekoita vielä kerran. Lusikoi seos hillopurkkiin ja anna olla jääkaapissa yön yli. Parasta sen puuron kanssa, mutta toimii loistavasti esimerkiksi jouluisen leivän päällä tai mikäli tiedossa on talvisia juhlia, on tämä mainio valinta täytekakun väliin. Ja jos makeanhimo yllättää, lusikoit tätä hyvällä omallatunnolla suoraan siitä purkista. Valmistusvaiheessa koti lisäksi täyttyy ihanasta joulun tuoksusta <3

 

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

Sisustustilini löydät sieltä @ourhometour


1 Comment

Post A Comment