Vaihtoehto riisipuurolle

 

No ei kyllä ole riisipuuron voittanutta, mutta niin ihanaa kuin riisipuuro onkin, en ainakaan itse voi syödä sitä ihan päivittäin. Arkisin sen keittämiselle ei myöskään ole ikävä kyllä aikaakaan. Haluan kuitenkin näin joulun alla tuoda joulun makuja ihan tavallisiin arkiruokiin ja jopa kahviinkin, johon lisään joka aamu ripauksen kanelia. Niinkin arkinen ruoka kuin aamupuuro muuttuu hetkessä jouluiseksi makuelämykseksi kun siihen lisää muutaman aineosan.

 

Taas kerran, helppoa ja nopeaa. Sitä hyvää tekevän ruoan pitäisikin olla.

 

 

Oman aamupuuroni keitän täytteistä riippuen veteen, kauramaitoon tai sokerittomaan kookosmaitojuomaan. Tämä jouluinen vaihtoehto riisipuurolle kannattaa keittää kauramaitoon, jolloin siitä tulee vieläkin täyteläisempi. Toki voit valmistaa puuron aivan kuten haluat, itse tein aiemmin itselleni usein aamupuuron ihan mikrossa jos söin sitä yksin. Enää meillä ei ole mikroa joten puuro täytyy aina keittää.

 

 

JOULUINEN VERSIO AAMUPUUROSTA

 

Kaurapuuro haluamallasi tavalla valmistettuna

Puuron päälle:

1 rkl chiasiemeniä

1 tl kanelia

1 tl inkiväärimurskaa 

ripaus neilikkaa

1 tl mantelivoita

granolaa tai mysliä

+ itsetehty kaurajogurtti

+ sokeriton omenahillo

 

 

Lisää pellavarouhe ja inkiväärimurska puuron joukkoon, sekoita. Pilko puolikas banaani pieneksi ja sekoita puuron joukkoon tai jätä halutessasi banaaninpalat puuron päälle. Lisää kaneli, ripaus neilikkaa, chiasiemenet ja granola puuron päälle. Jos haluat, voit valmistaa granolan myös itse. Oma suosikkini on vähäsokerinen Paulin’s granola tai mysli, niitä käytän usein. Viimeistele annos chiasiemenillä mantelivoilla (jos et halua ”sattumia” puuroosi, sekoita mantelivoi puuron sekaan) ja mikäli olet valmistanut jääkaappiisi valmiiksi kaurajogurttia tai terveellistä omenahilloa, lisää ruokalusikalliset molempia annoksen päälle.

 

Tällä pärjää helposti lounaaseen saakka. Hyvän olon ja hyvän mielen ruokaa heti aamusta ♥

 

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

Sisustustilini löydät sieltä @ourhometour


1 Comment
  • Terveelliset joulureseptit koottuna yhteen - MirvaAnnaMarian
    Posted at 10:51h, 29 marraskuun Vastaa

    […] Vaihtoehto riisipuurolle tässä kirjoituksessa, vaikka riisipuuroa ei kyllä voita mikään! Mutta ei sitäkään ihan joka päivä syö. Tämä jouluinen versio kaurapuurosta on terveellinen ja tekee hyvää vatsallesi – ja sitä kautta luonnollisesti koko keholle. Terveellisen, puhtaan ruoan vaikutus mieleen ja aivojen toimintaan on jo tieteellisesti moneen kertaan todistettu. […]

Post A Comment