Unohda kalorit jouluna

 

Vihdoin se on täällä, vuoden paras ruokajuhla! Syön ainakin itse ympäri vuoden todella terveellisesti, säännöllisesti ja oikein, mutta vitsi – jouluna viis veisaan omista tottumuksistani. Rakastan jouluruokia ja kaikkia joulun herkkuja, myös niitä ihania jälkiruokia. Olen todella kiitollinen siitä, että suhtautumiseni ruokaan on nykyään niin terveellä pohjalla etten stressaa jouluna syömisestä. Kun tiedän että ruokavalioni on muuten ympäri vuoden kunnossa, ei jouluruokaövereistä ole mitään haittaa. Jos perusasiat ovat hyvällä mallilla, joulun herkuttelu ei varmasti näy vyötärölläkään. Silloin tulee myös syötyä harvemmin itsensä ihan ähkyyn ja sitä osaa helposti jo luonnollisesti valita lautaselle enemmän vihreää salaattiakin.

 

 

Mutta entä jos ne perusjutut eivät ole hallinnassa?

 

Itse lähtisin mieluummin panostamaan niihin, enkä stressaisi joulusta. Jos elämäntavat ovat vähän rempallaan, aloita henkinen valmistautuminen jo nyt – toteuta se sitten vuoden alusta. Nauti joulusta, jouluherkuista ja stressittömyydestä. Kesälomat ja pidemmät lomareissut ovat hieman eri asia, mutta joulu on ajallisesti lyhyt. No stress! Jouluna ei tarvitse laskea kaloreita eikä kompensoida välipäivinä joulun syömisiä. Kilon painonnousuun tarvitaan noin 7 000 ylimääräistä kaloria, niitä ei muutamasta jouluruokapäivästä saa.

 

Vältä kuitenkin joulun sudenkuopat. Terveellisetkin herkut voivat kuitenkin olla melkoisia kaloripommeja, joka tulee monelle ”terveellisesti” syövälle yllätyksenä kun esimerkiksi ruokapäiväkirjaa aletaan purkaa selvitellessä, miksi paino ei putoa. Glögi on tunnetusti kovin runsaskalorinen, mutta sokeriton vaihtoehto ei ole täysin kaloriton sekään. Kaiken lisäksi pahan makuinen, joten kannattaako tinkiä sadan kalorin verran mausta kun kyseessä on juoma, jota ei juoda kuin muutaman kerran vuodessa? Sokerittomat herkut saattavat myös lisätä makeanhimoa. Jos tiedät, että jäät helposti sokerikoukkuun, pidä silloin konvehtien napsiminen kurissa. Muutama päivä ei tee vielä hallaa, mutta sokerin syönti jää helposti päälle jos viikon-parin verran antaa sitä keholle säännöllisesti.

 

 

Joulupöydässä voi noudattaa ihan sitä perinteistä lautasmallia ja odottaa hetken, ennen kuin hakee lisää. Muuten en lähtisi rajoittamaan jouluruokia millään tavalla. Hyödynnä loma ja liiku mahdollisimman paljon ulkona. Joulunpyhät ovat parasta aikaa lenkkeilylle ja miksei ihan kunnon treenillekin. Vihdoin on aikaa palautua rauhassa ja ehkä jopa ylittää itsensä. Jos olet pohtinut isompaa elämäntaparemonttia, nauti vielä joulusta ja kerää motivaatiota. Viimeistään tammikuun alussa kannattaa eksyä somekanaviini, silloin on nimittäin luvassa ihan mieletön tehostartti uuteen vuoteen ja uusiin elämäntapoihin. Ihanaa aatonaattoa, nauttikaa!

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

Sisustustilini löydät sieltä @ourhometour


No Comments

Post A Comment