Pitkän kaavan mukaan

 

Kosmetiikkatuotteiden suurkuluttaja kuulostaa surkuhupaisalta. Kun muutin omilleni, kylppärin hyllyssä oli luultavasti kahden vuokran verran rahaa kiinni kosmetiikassa. Jotenkin ymmärtäisin ehkä että vaatteissa tai kengissä tai laukuissa mutta että kosmetiikassa. Mikä saa ihmisen käyttämään niin paljon rahaa kosmetiikkaan? En osaa sanoa edes omasta puolestani, en edes silloin kun lentokentän myymälästä lähtee niin paljon tavaraa mukaan etteivät ne mahdu edes käsimatkatavaralaukkuun. Puolustaudun sillä että käsimatkatavaralaukkuni on valmiiksi jo aivan täynnä, sillä yritän aina varautua siihen että ruumalaukkuni katoaa, sillä se ei ole vielä koskaan kadonnut. Pandemiavuosi teki muuten muutoksia kauneusostoksiini ja olenkin hankkinut lähes kaiken kosmetiikan nyt Suomesta. Hyvin olen pärjännyt ja tuskin enää edes muutan tapojani takaisin entiseen.

 

Ihonhoito tuntuu välillä itsestäänselvyydeltä, mutta voi että kun ne omat purkit, paksut ja pehmeät pyyhkeet sekä kylpyhuoneen tilavat tasot ovat poissa, tajuaa miten tärkeitä nuo pitkän kaavan mukaan vietetyt hetket ovat. Vietin koditonta remppaelämää viime vuonna kuukausien ajan. En vietä koditonta remppaelämää enää ikinä kuukausien ajan. Vasta joulukuussa kylpyhuone valmistui täysin ja vihdoin se tuntuu kodikkaalta, omalta pieneltä keitaalta.

 

 

Kasvojen puhdistus ja kuorinta tuntuvat siltä, kuin pesisi päivän stressit ja saasteet alas viemäristä. Sinne vaan pikku ärsytys työasiasta, tuskankiukku lähestyvästä deadlinesta ja endorfiinihiet kuntosalilta. Kuoritaan esiin iho joka tuntuu puhdistuksen ja unelmanpehmeän pyyhkeen jälkeen hetken aikaa pienen lapsen iholta. Pienen lapsen iho tuntuu oikeasti maailman ihanimmalta ja on aika ihanaa että se tuntuu yhtä ihanalta aina. Tai niin kauan kuin lapsi on pieni mutta onneksi se aika tuntuu ikuisuudelta. Huomaan olevani kuusivuotiaan äiti kun sanon jo onneksi.

 

Pesun jälkeen levitän kasvoilleni kosteuttavaa kasvovettä, sillä kaikki muut kasvovedet saavat nykyään ihoni kiristämään, tunkevat vain epäpuhtauksia pintaan ja paljastavat ihohuokoset tuntematta armoa. Ihon tapa kai ilmoittaa, että nyt kiusasit turhan raffilla aineella. Koska lempikasvoveteni Huxley oli hyllystä lopussa, päätin kävellä kosmetiikkaosastolta alakerran ruokakauppaan. Siinä ohi kävellessäni huomasin Lancômen vaaleanpunaisen jättipurkin kosteuttavaa kasvovettä. Sitä samaa, jota käytin siellä ensimmäisessä asunnossani ja joka oli osa sitä kahden kuukauden vuokraa vastaavaa summaa valkoisessa muovisessa kulmahyllyssä. Nostalgia ja alennus saivat ostamaan ja olinpa iloinen että näin kävi. Puhdistuksen jälkeen saan paitsi kosteutta iholleni, myös lempiväriäni kylpyhuoneeseen sekä iloa vanhoista muistoista.

 

Ehkä juuri tästä syystä käytämme niin paljon aikaa (ja rahaa) kosmetiikkaan. Ehkä nuo hetket aamuin illoin kylpyhuoneessa ovatkin merkityksellisempiä, kuin pelkkää ihonhoitoa. Hetki itselle. Silloin kun en ole meikannut ripsiväriä lukuunottamatta pariin viikkoon ja huomaan näyttäväni aivan samalta vaikka viettäisin kuinka kauan kylppärissä, muistutan itseäni ajatuksella ”Miltä näyttäisin, jos en tekisi tätä aamuin illoin?” 

 

Luultavasti kuivalta, vanhalta ja harmaalta. Toivon niin. Jo lompakon puolesta.

 

 

 

 

 

Pienten vauvojen äidit kokevat suihkuhetket merkityksellisiksi. Hetki, kun et kuule mitään muuta kuin päällesi virtaavan veden. Joka ikinen päivä, siis ihan oikeasti joka ikinen päivä, sheivaan suihkussa karvat (feministi – kyllä, ihokarvafani – en ikinä) ja yleensä joka toinen päivä kuorin vartalon ihon. Ihoni rakastaa kuorintaa siinä missä minä rakastan sitä tunnetta, kun saunassa iho ei tunnu tahmealta eikä siitä tunnu irtoavan mitään. Joskus uimahallin saunassa törmäsin naiseen joka hieroi lauteilla käsivarsiaan kaverin toistellessa vieressä ”multakin irtoaa aina tota mustaa kuollutta ihoa tälleen saunassa”. Purin hammasta yhteen etten olisi avannut suutani ja pitänyt heille puheenvuoroa siitä, kuinka vartalon iho vartalovoidetta käyttäessä pitää vaan kuoria säännöllisesti, mielellään joka toinen päivä, tai joka kolmas jos sattuu olemaan hajamielinen. Ihosta ei vaan ”irtoa aina sitä mustaa kuollutta ihoa silleen saunassa” jos sitä hoitaa oikein.

 

Luojan kiitos olen introvertti enkä avaa suutani mielelläni oikeastaan missään missä on ihmisiä joiden kanssa en säännöllisesti pidä yhteyttä.

 

Hyvät naiset, ja tietysti myös ihoa hoitavat miehetkin, kuorikaa sitä ihoa. Nauttikaa niistä ylellisistä rakeista iholla (jos et raaski ostaa mikromuovitonta kuorintaa – jep, ne maksavat enemmän), käytä aamusta jääneitä kahvinporoja. Jos käytät itseruskettavaa, käytä niitä aamusta jääneitä kahvinporoja vaikka raaskisitkin ostaa kalliita kuorintoja. Yleensä iltaisin ei jaksa mennä suihkuun. Mutta mitäpä jos tuo suihkuhetki olisikin se oma hetki. Se pieni, luksuksenomainen ja merkityksellinen hetki, jolloin ei kuule ja näe mitään muuta, kuin päälle virtaavan veden. Oli kotona sitä pientä lasta tai ei. Samassa arkikin voi muuttua pikkuisen kivemmaksi. Asenne, asenne.

 

Hiero suihkun jälkeen iholle öljyä tai täyteläistä kosteusvoidetta. Nauti siitä mitä teet itsesi ja ihosi hyväksi.

 

 

Ihonhoito ja kauneus koostuvat toki myös parista muustakin asiasta kuin kuorinnasta tai kosteuttavasta kasvovedestä. Huolehdithan kauneudestasi myös nukkumalla hyvin (luethan: tarpeeksi) sekä syömällä puhtaasti ja juomalla paljon vettä. Miksi aina kauneushoitolassa toitotetaan sitä vedenjuontia? Mietipä kahdesti, kuinka monen olet kuullut sanovan ”mä en ainakaan juo tarpeeksi”. Niin. Ja koska olet mitä syöt, luultavasti myös näytät siltä, mitä syöt. Karua, mutta totta. Sokeri näkyy, viini näkyy, pizza näkyy. Ihossa. Ja vähän mahassa myös mutta ei puhuta tänään painosta. Ei jaksa.

 

Jos omaat täydelliset kauneusrutiinit (luethan taas: täydelliset juuri Sinulle – kuulostipa muuten yhtä henkilökohtaiselta kuin ne A-postin tarjouskirjeet juuri Minulle) haluan silti vinkata sinulle muutaman ihanan tuotteen niitä piristämään. Jos haluat ripauksen luksusta arkeesi, kokeile..

 

1.L’Occitane Immortelle Reset Nuit -yöseerumi

2.Jo Malone Blackberry & Bay -käsivoide

3.No se Lancômen vaaleanpunainen kasvovesi, Tonique Comfort taisi olla nimi

4.L’Occitanen mantelisuihkuöljy, sopii siihen sheivaukseenkin

5.Byredon tuoksuja saa myös edullisempina hiustuoksuina, joten voit kokeilla rauhassa mikä on oma tuoksusi.

6.Molton Brownin Flora Luminare suihkugeeli

7.Nuxe -kuivaöljy, tuoksuu muuten samalta kuin kohta 6

8.Lancômen Nutrix Royal Body vartalovoide

9.Skandinavisk Skog -tuoksukynttilä. Tuulahdus kallista vaatehuonetta kylpyhuoneeseen.

10.Se aamukahvi

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

 

OSTA 14 DAYS DETOX TÄSTÄ HINTAAN 17,90!

Oletko jo tutustunut detoxvalmennukseeni? Saat kahdeksi viikoksi ruokavalion jossa syödään puhtaasti, mutta kunnolla, eikä nähdä nälkää. Olo kevenee, saatat pudottaa jopa muutaman kilon. 14 DAYS DETOX antaa täydellisen startin uusille elämäntavoille ja lopulliselle elämänmuutokselle. Se on enemmän kuin pelkkä puhdistuskuuri, se antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla millaista on syödä juuri oikea määrä hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiineja. Takaan, että voit sen aikana hyvin.


Tags:
No Comments

Post A Comment