Terveelliset pannukakut

 

Vaikka meille pannukakku onkin useimmiten se ihana uunipellillä nopeasti valmistuva hillon ja sokerin kanssa nautittava herkku, ovat amerikkalaiset pancakesit ottaneet jalansijaa pannukakkuna Suomessakin. Letun ja meidän uunipannarin välimuoto mielletään viikonloppuherkuksi, jonka kanssa nautitaan suuret määrät sokeria kermavaahdon, nutellan ja hillon kanssa. Herkuttelu on ihanaa, mutta makeastakin voi nauttia ilman huonoa oloa tai valkoista sokeria.

 

Söin eilen Runebergin tortun niin helppohan se nyt on sanoa. Mutta se on totta. Runebergintortusta ei tullut hyvä olo, näistä tuli. Koska nyt on vasta lauantai, ota resepti talteen ja valmista sunnuntaibrunssille tai aamiaiselle terveelliset pannukakut.

 

 

TERVEELLISET PANNUKAKUT

kahdelle

 

1 hieman ylikypsä banaani

1 dl kauramaitoa tai muuta kasvipohjaista maitoa

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljajauhetta

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita huolellisesti kuohkeaksi massaksi. Jätä taikina tekeytymään noin 10 minuutiksi. Paista kookosöljyssä tai ”oikeassa” voissa pannulla parin minuutin ajan. Älä laita levyä ihan täysille tai pannukakkusi ovat äkkiä mustia. Eikä kukaan pidä mustista pannukakuista. Kun pinta näyttää lähes kuivalta, voit kääntää pannukakun ja paistaa sitä vielä hetken. Pannukakin väri kertoo oikean lämpötilan. Omalla liedelläni on vaihtoehdot 1-9 ja paistan ne kutosella tai seiskalla.

 

Tarjoile mustikoiden, luomumaapähkinävoin, kookoslastujen ja vaahterasiirapin kanssa.

       

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

Sisustustilini löydät sieltä @ourhometour

 

PS. RAVINTOVALMENNUKSET TÄÄLTÄ

Tags:
,
2 Comments
 • Avatar
  Maria
  Posted at 13:48h, 18 tammikuu Vastaa

  Oi nam, miten herkuilta näyttää ♥

  Mä olen korvannut viime aikoina leivinjauheen pannareissa psylliumilla, se toimii myös tosi hyvin (kohottaa jopa enemmän kuin leivinjauhe) ja on samalla terveellinen kuidun lisä :)

  Kivaa viikkoa sinne!

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 14:01h, 18 tammikuu Vastaa

   Hei joo totta, kiitos kun muistutit :) Toimii muuten tosi hyvin, mut mun valikoiva herkkismaha ei oo ikinä kestänyt sitä! Hassua koska yleensä se sopii monille.

   Sama juttu gojimarjojen kanssa, niin hyviä ja niin terveellisiä ja mä en voi syödä niitä edes ruokalusikallista. En käsitä :D

Post A Comment