Niin tärkeät hiilihydraatit

 

Hei, kuulitko muuten jo mun uudesta ruokavaliovalmennuksesta? Tai pikemminkin se on dieetti mutta oikein fiksu ja tehokas sellainen. SUMMER SHAPE on myynnissä vielä sunnuntaihin asti alehintaan 34,90 ja tosiaan käytettävissä 100 päivän ajan, jolloin ehdit valmistautua 10 viikon valmennukseen hyvin ja aloittaa sen milloin vain sinulle sopii. Vaikka itse sanonkin, tämä jos joku todella toimii ja on kaiken lisäksi dieetiksi todella monipuolinen ja oikeasti jopa aika kiva. Mutta miten tämä nyt liittyy tähän postaukseen? Olen saanut valmennuksen ostaneilta paljon kiitosta erityisesti hiilareiden määrästä. Moni on jopa hämmästynyt kuinka hiilihydraatit sopivat muka dieettiin? Itse olen liputtanut hiilareiden puolesta aina, ne ovat kyllä hyvän elämän edellytys. Hiilihydraatit auttavat jaksamaan ja ovat liikkujalle todella tärkeitä. Ketoosiin pohjautuvat dieetit ovat olleet todella suosittuja, mutta itse ravintovalmentajana en suosittelisi niitä kenellekään ellei nyt ole jotain todella hyvää syytä välttää kaikkia hiilihydraatteja.

 

 

Hiilihydraatit ovat sitä paitsi merkittävä kuidun lähde. Kun hiilareiden määrää rajoitetaan, kuidun saanti kärsii huomattavasti ja ketoosiin perustuvissa dieeteissä jää alle saantisuositusten. Kuidut parantavat monin tavoin suoliston hyvinvointia ja koska suolisto todella on toiset aivomme ja sen kunto on taas yhteydessä muun muassa vastustuskykyyn, kannattaa todella miettiä, mitä sitä oikein syö. Trendikäs ketoosi voi kyllä pudottaa painoa tehokkaastikin, mutta harvalla hiilihydraattien vähentäminen olemattomiin onnistuu ilman väsymystä ja mielialanvaihteluja. Fanaattiset ”karppaajat” kyllä liputtavat hiilihydraattien vähentämisen puolesta, mutta kuituja silloin ei ikävä kyllä saa muualta kuin kuitulisistä.

 

Tästä syystä kaikki ravintovalmennukseni sisältävät hiilihydraatteja, myös dieetit. Parhaita hiilihydraatin lähteitä ovat tietysti täysjyväviljatuotteet sekä marjat, hedelmät ja vihannekset. Niitä saa olla ihan jokaisella päivän aterialla. Huonoja hiilihydraatin lähteitä ovat sokeripitoiset hiilihydraatit, niitä tuskin tarvitsee edes luetella? Päivän energiansaannista 45-60% saisi olla peräisin hiilihydraateista jos ravitsemustiedettä on uskominen. Se on aika paljon se. Pyrin itse tekemään valmennukseni siten, että hiilihydraatteja on aina vähintään se 45% riippuen toki asiakkaasta ja tavoitteista.

 

Mä en jaksaisi ilman hiilareita päivääkään. Olen pariin kertaan kokeillut karppaamista/Atkinsia/ketoosia – monta nimeä – mutta jokainen kokeilukerta on kaatunut voimattomuuteen ja väsymykseen. Hiilarit ovatkin todella hyvä energian lähde, ihan kirjaimellisesti. Niitä ei missään nimessä kannata pelätä tai vältellä, niin kauan kuin ne tulevat hyvistä lähteistä ja samaan aikaan ei nauti liikaa rasvoja.

 

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Tags:
,
4 Comments
 • Avatar
  Jasmin
  Posted at 06:38h, 05 maaliskuu Vastaa

  Hei! Haastan sinut hymy huulille – haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille – haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

  Toivottavasti otat haasteen vastaan!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

 • Avatar
  Elsa
  Posted at 14:06h, 15 maaliskuu Vastaa

  ”Fanaattiset ”karppaajat” kyllä liputtavat hiilihydraattien vähentämisen puolesta, mutta kuituja silloin ei ikävä kyllä saa muualta kuin kuitulisistä.”

  Tällä tasollako sun ravintotietämys tosiaankin on? En ehkä lähtisi maksamaan ravintovalmennuksesta jos valmentajan tietotaito on ainakinntuossa asiassa noin keskiaikaista.

  Itse olen tuollainen mainitsemasi ”fanaattinen karppaaja” eli hiilihydraatteja syön alle 25g/päivä ja kuituja tulee yli 25g/päivä. Ilman mitään kuitulisiä.

  Että hieman tarkkuutta väittämiisi, kiitos :)

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 14:19h, 15 maaliskuu Vastaa

   Kaikki omat valmennukseni pohjautuvat ravitsemustieteeseen, joka ei suosittele vähähiilihydraattista ruokavaliota nimenomaan liian vähäisen kuidunsaannin vuoksi.

   Mutta tiede toki kehittyy jatkuvasti ja tutkimustulokset muuttuvat. Sen myötä myös suositukset ja käytännöt, joka vaikuttaa taas esimerkiksi valmentamiseen.

   Olisi mielenkiintoista kuulla, kuinka itse saat kuituja yli saantisuositusten noin vähäisillä hiilareilla? :)

 • Avatar
  Elsa
  Posted at 19:05h, 18 maaliskuu Vastaa

  No esimerkkinä tämän päivän aamiaisesta ja lounaasta: parsakaali 300g, avokado 150g, hasselpähkinä 30g ja mustikat 100g = kuituja 26g, hiilihydraatteja 14g. Tähän listasin vaan ruokieni suurimmat kuidunlähteet, toki muista päivän ruoka-aineista tulee kuituja myös, eli tänään kuitumäärä nousee reippaasti yli 30g hiilareiden pysyessä silti alle 25g.

  Tuo ravitsemus”tiedehän” perustuu juuri tähän pelotteluun, auta armias jos et puputa ruista ja kauraa niin kuidunsaanti jää nollaan, sokerimössöhedelmistä puhumattakaan. Hohhoijaa. Ravitsemus”tieteen” perustana ei ole ihmisten hyvinvointi vaan lääkefirmojen rahojen kääriminen.

  Jopa minä voin tuolla yksinkertaisella esimerkilläni osoittaa ettei kuitujen saanti ketogeenisellä ruokavaliolla ole rakettitiedettä saati vaadi mitään kuitulisiä. Jo on jännä etteivät nämä ravitsemustieteilijät muka kykene samanlaisiin päätelmiin.

Post A Comment