Aikuisen ihmisen kylpyhuoneessa

 

Vähän sisustusjuttuja välillä. Osassa kuvista ollaan kyllä lapsenkin kylpyhuoneessa, niin kuin otsikosta huolimatta. Kun luen sisustuslehtiä, -blogeja tai selaan Instagramin kauniita sisustustilejä, tunnen oloni vähän ulkopuoliseksi. Ihmiset sisustavat niitä aikuisten koteja ja osaavat ajatella käytännöllisiä ratkaisuja. Tiedättehän, innostua nyt kuraeteisen toimivuuden suunnittelusta tai vaatekaapin järkevästä sijoittelusta.

 

Olenhan toki itsekin juuri sisustanut huimat kolmesataa neliötä kolmekymppisenä aikuisena, mutta jos ihan totta puhutaan,  sitäkin enemmän innostunut vain ajatuksesta maalata erään etelä-ranskalaisen asunnon vanha puunvärinen vaatekaappi mintunvihreällä kalkkimaalilla jonain kauniina keväisenä päivänä, jolloin valo siivilöityisi kauniisti verhojen välistä ja rosèè olisi yhtä kylmää kuin Suomen sää.

 

 

 

En istu edelleenkään perinteisen kolmekymppisen kotia sisustavan äidin muottiin millään. Olenhan jo vuosia yrittänyt sopeutua, mutta kun osa minusta sisustaa vanhaa hankolaista puutaloa vähän sinne päin, osa juo sitä kylmää rosèèta Rivieralla jossa kodiksi riittäisi kaunis maisema suhteellisen mukavalla sängyllä ja sitten on se osa, joka nauttii järjestyksestä ja puhtaudesta selkeillä pinnoilla. Ja tämä kertoo vain mieltymyksistäni sisustaa. Tässä kuitenkin vähän perinteisempää tyyliä kotimme kylpyhuoneista. Mukana on myös lempineliöni, vihreällä marmorilla päällystetty alakerran minikylppäri joka on kaunein huone jonka koskaan olen sisustanut. Tai suunnitellut, miten vaan.

 

 

 

Meillä on neljä kylpyhuonetta. Vai voiko vessaa sanoa edes kylpyhuoneeksi? Ja sauna/spa. Aivan turhaan, mutta on nyt kuitenkin. Niistä kahdessa on suihkut, mukaan lukien tietysti saunan yhteydessä olevassa isossa kylpyhuoneessa, mutta siitä ei ole nyt ikävä kyllä kuvia. Makuuhuoneiden yhteydessä olevissa kylpyhuoneissa on siis suihkut. Miksulla omansa, meillä oma. Päädyimme hanoissa kultaisiin koska keittiössäkin on ja valitsimme jo paljon ennen hanoja nuo laatikoiden ja kaappien kultaiset vetimet joten valinta oli kovin helppo. Myöhemmin tilattiin vielä pyyhekoukkuja ja hyllyjä ja sen sellaista sälää seinille.

 

Tasot ovat samaa marmoria, jota keittiössäkin on. Kahteen kertaan tilatut ja toimitetut, koska hupsista vaan, suurin osa niistä halkesi. Jos ei toimituksessa, niin asennuksessa. Italiasta. Kalkkikivilaatat vaaleissa kylpyhuoneissa muistuttavat Espanjan kodista. En ole käynyt siellä kohta kahteen vuoteen, olemme ajatelleet myydä sen pois. Jos olet kiinnostunut, laita viestiä. Takaisin kylpyhuoneeseen. Kaappien ovet ovat samaa materiaalia ja väriä kuin keittiössäkin. Ajaton eikä lika näy. Aika ihanaa.

 

 

Pidän kovasti ajatuksesta, ettei kukaan muu käytä kylpyhuonettani kuin minä. Sinne kuljetaan siis vaatehuoneen läpi johon päästäkseen täytyy ensin kulkea makuuhuoneen läpi. Oma hiljainen kosmetiikkakeitaani. Suihkuseinän tummanharmaa väri oli yllätys. Siis yllättävän hyvä yllätys. Se toi kivasti hotellitunnelmaa, kuten kaksi allastakin. Välillä mietin että tämä on vähän liikaa, koska muistan kuinka iloinen olin 12 vuotta sitten lavuaarin alle täydellisesti istuvasta Ikean kylppärihyllyköstä täynnä lempipurkkejani, mutta sisustettiin nyt sitten aikuisten kotia. Uskon kuitenkin vielä jonain päivänä tarttuvani mintunvihreään maalisiveltimeen siellä jossain, missä rosèè on yhtä kylmää kuin Suomen sää.

 

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Tags:
No Comments

Post A Comment