Kesäkurpitsasalaatti, jonka resepti mystisesti katosi

 

Turhauttaa. Kirjoitin eilen tämän ah-niin-ihanan kesäisen kesäkurpitsasalaatin ohjeen tänne, muistellen samalla mennyttä aikaa ja keittiömestari-isäni ruoanlaittovinkkejä. Tai pikemminkin niitä, joita hän ei ehtinyt koskaan antaa ja niitä, joita en uskonut aina todeksi.

 

Kun tänään ystäväni kysyi missä se Instagramissa hehkuttamani resepti on, klikkasin itseni blogiin. Täällähän se.. Paitsi ettei ole?! Koko postaus ja kuvat WordPressin mediakirjastosta ovat kadonneet. Niin mystisesti kadonneet, että mietin jopa hetken olenko unissani kirjoittanut ja julkaissut tuon postauksen.

 

Ärsyttää. Aina sanotaan, että somekanavat voivat kyllä kadota yks kaks kuin tuhka tuuleen, mutta blogi – se pysyy tallessa. No ei näköjään. Helvetti. Anteeksi rumat sanani, mutta postaus oli kiva, siinä oli ripaus nostalgiaa ja resepti niin hyvä, että nyt kiukuspäissäni kirjoitan ohjeen uudelleen. Unohdetaan se nostalgia. En usko, että sitä kadonnutta postausta mistään enää koskaan löytyy.

 

 

Itse resepti on kuitenkin niin hyvä, että se ansaitsee tulla julkaistuksi uudelleen. Tämä on tosiaan alunperin löydetty netistä (?) tai muistaakseni pikemminkin lehdestä joka johti googlailuun, joten en missään nimessä ota siitä kunniaa itselleni. Jokaisella on toki oma tapansa toteuttaa se ja ehkä sinäkin keksit kesäkurpitsasalaatista jonkin aivan ihanan variaation. Kesäisen ja hieman runsaamman tästä saa muun muassa mansikoilla sekä mintunlehdillä ja murustamalla pinnalle fetaa. Seuraa vinkki: Murustamalla feta maistuu joka suupalalla, mutta sitä ei tule määrällisesti niin paljon kuin kuutioiksi pilkottuna.

 

Salaatin salaisuus on sitruunassa, suolassa ja pippurissa. Kesäkurpitsasiivut saavat liota sitruunamehussa jopa tunnin, joten aloita ruoanlaitto tästä ja marinadin tehdessä taikojaan kesäkurpitsoille valmista muu ruoka. Tämä on täydellinen pari esimerkiksi grillatulle lihalle tai kanalle tai kevyen raikkaalle vaalealle kalalle.

 

 

 

KESÄKURPITSASALAATTI

 

2 kesäkurpitsaa

2 sitruunan puristettu mehu & raastettu kuori

oliiviöljyä

suolaa & pippuria

saksanpähkinöitä

ekstrana: parmesania ja mintunlehtiä (tai ihan mitä haluat)

 

Purista sitruunoista mehu kulhoon ja raasta kuori mehun joukkoon. Suikaloi kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi ja laita marinoitumaan sitruunamehuun. Lisää päälle loraus oliiviöljyä ja reilu ripaus suolaa ja pippuria. Jätä marinoitumaan noin tunniksi ja valmista sillä välin muu ruoka. Juuri ennen tarjoilua paahda saksanpähkinöitä pannulla. Nostele varoen kesäkurpitsasiivut tarjoilulautaselle, kaada päälle hyvin kevyesti oliiviöljyä ja rouhi suolaa & pippuria. Asettele paahdetut saksanpähkinät salaatin päälle ja mausta halutessasi parmesanilla ja mintunlehdillä.

 

Nauti. Maistuu ihan kesältä.

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

2 Comments
 • Marika Koski
  Posted at 07:15h, 14 huhtikuun Vastaa

  Hei ja kiitos receptistä. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta, mutta tuo tarina isästäsi jäi harmittamaan sinun, ja lukijoiden, puolesta. Kun testasin googlettamalla avainlauseella ”kesäkurpitsasalaatti mirvaannamarian”, löysin sen ja avasin sen ”pienen nuolen” otsikossa (Googlen puolella vielä), vei se minut johonkin välimuistiin, ja siellä se on.

  https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0onEk3Huj0UJ:https://mirvaannamarian.indiedays.com/2021/04/07/kesakurpitsasalaatti/+&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&client=firefox-b-d

  ”Tämä on Googlen välimuistitallenne kohteesta https://mirvaannamarian.indiedays.com/2021/04/07/kesakurpitsasalaatti/. Tämä versio sivusta tallennettiin 7. huhtikuu 2021 09:08:16 GMT. Nykyinen sivu voi näyttää erilaiselta.”

  Kiitos ihanista recepteistä, ja elämänviisauksista. En kaikkea allekirjoita, mutta huomaan, että vaikka joskus joku asia kirjoittamassasi ärsyttää, saatan hetken sitä pureskeltua huomata, että tottahan tuo :)

  Ihana kevättä ja tulevaa kesää!

  • mirvaannamarian
   Posted at 14:37h, 14 huhtikuun Vastaa

   Voi ihana, kiitos <3 Mulle selvisi tosiaan että tuo teksti oli julkaistu juuri samaan aikaan kun täällä oli joku päivitys ja sen takia se oli kadonnut, ihan mahtava että löysit alkuperäisenkin. Taidan kopsata sen tämän tekstin tilalle :)

   Samoin sinulle ihanaa kevättä ja vieläkin ihanampaa kesää, olisipa se tänä vuonna jotenkin oikein erityisen kiva näistä epävarmoista olosuhteista huolimatta <3

Post A Comment