Mitä olen oppinut dieeteistä? Sekä jotain ihan uutta.

 

Albert Einstein sen sanoi. Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia. ”Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.” Pätee moneen, pätee erityisesti dieetteihin. Jos se ei toimi, se ei toimi. Ei päde kasvohoitoihin. Moni hoito on oikeasti hyvä, mutta ensimmäinen kerta ei tee vielä mitään. Mene parin viikon päästä uudelleen.

 

Ruokavaliohan on englanniksi diet, joten dieetillä suomen kielessä olla erilaisia merkityksiä. Kun itse puhun dieetistä, tarkoitan kuitenkin ihan reippaita miinuskaloreita, jolloin tavoitteena on painon pudottaminen. Tarvitseeko sitä sitten pudottaa? Ei missään nimessä jos ei siltä tunnu. Mutta vaikka kuinka korostaisimme kehopositiivisuutta mikä on todella hieno juttu moni haluaisi olla vähä kevyempi ihan jo terveydellisistäkin syistä. Siksi minustakin tuli ravintovalmentaja. Haluan auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Jos joku voi parhaiten koossa 0, siihenkin pääsee jos tekee valtavasti töitä. Painonpudotus ymmärretään kuitenkin usein väärin ja ajatellaan, että se tähtää aina siihen nollakokoon ja hyvin niukkaenergiseen ruokavaliooon. Mihin unohtuivat terve järki ja maltilliset tavoitteet? Suurin osa ravintovalmentajien asiakkaista on heitä, jotka haluavat pudottaa ne salakavalasti kertyneet viisi kiloa. Oppia syömään terveellisesti ja monipuolisesti, ilman iltanälkää ja napostelun tarvetta. On myös heitä, jotka ovat tehneet ison painonpudotusurakan dieetillä ja haluavat tietää, miten pitää saavutetut tulokset yllä.

 

Dieetillä ei voi olla kuukausia, kroppa menee muuten lukkoo. Lopulta paino voi alkaa nousta ja keho saattaa olla sekaisin jopa vuosia.

 

Älä stressaa dieetistä. Stressi on painonpudotuksen suuri vihollinen. Odota kärsivällisesti, myös tasannevaiheet jolloin painonpudotus hidastuu tai jopa pysähtyy. Nauti matkasta, opettele nauttimaan terveellisestä ja kevyestä ruoasta. Älä kiirehdi.

 

 

Tein alkuvuodesta kaksi ravintovalmennusta verkossa toteuttavina versioina. Kahden viikon detox jakaa mielipiteitä – detoxit ymmärretään lähinnä mehupaastoina, mutta 14 DAYS DETOX on ihan muuta. Suosittelen sitä lämpimästi jokaiselle, painosta riippumatta, joka haluaa nopean kevennyksen, energisen olon ja pari kiloa nesteitä pois. Detoxvalmennus on myös hyvä startti pitkäaikaiselle elämänmuutokselle ja edullisen hintansa puolesta helppo ostaa vaikka aina tarvittaessa kun haluat olla parhaimmillasi. Vaikka olisi kuinka hoikka tai kuinka upea ihan missä koossa tahansa, elämän koukeroilla on taipumus kerryttää nestettä ja pöhöttää oloa aina silloin tällöin. Piikikäs muistutus, että mitäs pidit hauskaa. Vitsi vitsi, terveellinenkin syöminen voi – ja itseasiassa onkin paljon hauskempaa, mutta en usko että kukaan pystyy olemaan 100% täydellinen aina ja kaiken aikaa. Silloin ratkaisu kehnoon oloon voi hyvinkin olla parin viikon raikas kevennyskuuri. Materiaalit ovat näkyvissä 4 viikkoa ostopäivästä.

 

Jos kuitenkin haluat oikeasti pudottaa painoa, älä sorru toimimaan Einsteinin hulluuden määritelmän mukaan. Jos aiempi dieettisi ei ole toiminut, ei se luultavasti toimi nytkään. Toinen verkkovalmennukseni, SUMMER SHAPE on dieetti, joka perustuu reippaisiin, noin -500 kcal miinuskaloreihin. Sillä paino lähtee tippumaan ja moni sen ostanut asiakas on saanut aivan mielettömiä tuloksia. 10 viikon painonpudotusvalmennus on saanut pois jopa -10 kiloa, mutta suurin osa on saanut sillä aikaan juuri sen 5-7 kg toivotun pudotuksen, huomattavasti kevyemmän olon ja kokoa pienemmät housut. Myös tässä valmennuksessa syödään ihan tavallista, terveellistä kotiruokaa. Valmennuksen toteuttaminen ei jää ainakaan rahasta kiinni, sillä lisäravinteilla ja erikoisherkuilla kikkailuja tässä ei ole. Sen teho perustuu säännölliseen ruokailurytmiin, oman painoluokan mukaisiin annoskokoihin ja optimaalisiin ravinto-ainemääriin. Jokaiselle aterialle on laskettu riittävästi proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvoja, jotta rasvanpoltto olisi mahdollisimman tehokasta, mutta lihasmassaa säilyttävää ja energiatasoa ylläpitävää. Moni SUMMER SHAPEN vetänyt on myös todennut, ettei ole tuntenut lainkaan nälkää valmennuksen aikana, vaan ruokaa on pikemminkin ollut paljon. Valmennuksesta löydät ohjeet myös dieetin lopettamiseen. Materiaalit ovat näkyvissä 100 vuorokautta ostopäivästä.

 

Nyt julkaisin jotain ihan uutta. Verkkovalmennustrilogiani saa viimeisen osansa, nimittäin NEW LIFE on nyt myynnissä. Se on ratkaisu sinulle, joka a) haluat pitää dieettisi tuloksia yllä b) haluat oppia syömään terveellisesti ja monipuolisesti kulutuksesi mukaan ilman miinuskaloreita eli ylläpitää nykyisen painosi tai c) tahdot pienen, maltillisen kevennyksen hyvin kevyillä miinuskaloreilla (valitse tällöin yhtä alempi painoluokka). Tämän valmennuksen tarkoitus on auttaa sinua hahmottamaan oikeat, kulutuksesi mukaiset annoskoot ja säännöllinen ruokailurytmi, joka tukee hyvää oloa ja energistä oloa. Ruokavalio perustuu ravitsemustieteiseen ja yleisiin ravitsemussuosituksiin. Siinä on tarkat määrät ravintoaineille, eli aluksi on tarkoitus punnita ruokia. Ajattelet, ehkä että miksi ihmeessä? Siksi, että oppisit pian hahmottamaan annoskoot itse. Keittiövaa’an ja tarkan ruokavalio-ohjelman kanssa ei voi elää loppuelämää, mutta NEW LIFE antaakin nimenomaan eväät siihen, että opit toimimaan jatkossa ilman vaakaa ja valmennusta. Nykyajan ihmisillä on usein jo pelkät annoskoot ja aterioiden koostamisen ajatus aivan hukassa. Ravintoloiden ruoka-annokset ovat valtavia. Keitetään kahdelle ihmiselle pussi pastaa ja lorautetaan purkki kermaa päälle. Ja mietitään seuraavana päivänä, että hitto kun vähän turvottaa. Tällä ruokavaliolla voit elää vaikka koko loppuelämäsi tietäen, että syöt ainakin tieteen mukaan täysin optimaalisesti ja kulutustasi vastaavasti. Hyvin pian opit tosiaan hahmottamaan ruokien määriä arjessasi ja osaat soveltaa niitä omien mieltymystesi mukaisesti. Tämän valmennuksen materiaalit ovat käytössäsi ikuisesti, joten voit palata niihin halutessasi aina uudelleen ja uudelleen.

 

Nyt kun kaikki ovat valmiina, laitoin verkkovalmennukset torstaihin asti alennukseen. Löydät kaikki valmennukset, niiden hinnat ja tarkempaa tietoa sisällöstä tästä linkistä. Jos ne ovat sinulle vielä täysin vieraita, voit hyvin ostaa vaikka jokaisen tarjoushinnalla ja vetää kaikki kolme putkeen jos oikein innostut. 14 DAYS DETOX starttaa uuden elämäntyylin ja keventää oloa, valmistaen sen dieettiin. SUMMER SHAPE on timanttinen rasvanpolttodieetti, jolla paino putoaa takuulla 10 viikon aikana. Sen jälkeen ylläpidetään upeita tuloksia NEW LIFEn avulla ja pian sinulla on pysyvästi uudenlainen elämäntyyli ja luultavasti myös aivan uudelta tuntuva keho. Valmennuksia voi toki tehdä jokaista myös yksitellen, silloin tällöin. Jos niistä on kysyttävää, vastaan enemmän kuin mielelläni. Jos kevyt kesäkunto tai loppuelämän muutos on ollut mielessäsi, tee suuri päätöksesi nyt. Lupaan, että se on päätös jota et tule katumaan. Valmennukset ovat nyt superedullisia, sillä halusin mahdollistaa muutoksen ihan jokaiselle.

 

Dieetti muutti oman elämäni. Luulin, että ikä ja elämäntilanteeni nyt vain oli sellainen, etten enää koskaan palaisi samoihin mittoihin, joissa olin 20-vuotiaana. Olin väärässä. Yhtäkkiä sillä pienemmällä vaatekoolla ei kuitenkaan ollut enää mitään merkitystä. Olin löytänyt siitä energisyydestä ja elämänilosta jonka sain kevennykseni myötä jotain sellaista, jota halusin lisää ja lisää. Opin voimaan paremmin ja suunnittelemaan arkeani siten, etten ole enää koskaan ollut nälkäisenä ja kiukkuisena kaupassa enkä penkonut illalla kaappeja sokerikoukun vallassa. Ja se on vain yhden dieetin ansiota. Kevyt olo toi myös paljon itsevarmuutta ja tunnen oloni paljon upeammaksi kuin aiemmin. Oikeastaan vasta sen jälkeen tajusin ettei kyse ollut koskaan ulkonäöstä, vaan olosta.

 

Haluan jokaisen tuntevan näin, siksi kirjoitin tämän tekstin ja siksi aloin verkkovalmennuksia.

 

Kun itse voi hyvin, myös ihmiset ympärillämme voivat hyvin. Ja se, jos joku on maailman muuttamista.

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

No Comments

Post A Comment