On siis kesä

 

Mietin aamulla, uskallanko. Tarkkailin ihmisiä ympärilläni, jossain siinä Korkkarilla näin ensimmäisen mekon, mutta sen kantaja oli kuitenkin vielä pukeutunut pitkävartisiin sukkiin. Kun tulin takaisin kotiin eskarilta, päätin että hitto, antaa mennä. Selasin kaapista antaumuksella sitä osastoa, joka ei ole ihan hetkeen saanut näin suurta huomiota. En tiedä mietinkö enemmän sitä, onko ok jo pukeutua kesämekkoon vai onko ok jo pukeutua kesämekkoon töihin, mutta hitot – nyt on se päivä. Suihkaisin aamulla ensimmäistä kertaa kesätuoksuani, sujahdin mekkoon (onneksi vielä sujahdin) ja lähdin töihin. Paljain säärin.

 

Ihan kuvan kesämekkoa ei vielä tohtinut, mutta eiköhän sekin saa vielä aikansa ja paikkansa.

 

 

Kesän ensimmäisenä päivänä haluan ostaa uudet sandaalit, uudet bikinit ja uudet aurinkolasit. En usko että tarvitsen niistä ensimmäisiäkään ja vaikka kuinka haluan välttää turhia ostoksia, ovat ne vain jokin jäänne nuoruusvuosilta, jolloin H&M kuvastosta tilattiin aina uudet biksut jokaisen kesän alussa, joissa sitten maattiin ilman aurinkorasvaa äidin takapihalla niin kauan, että iho oli tummempi kuin itseruskettavan super dark. 

 

Kesän ensimmäisenä päivänä skipataan treenit ja lähdetään terassille. Syötiin – ja vähän juotiin – vanhassa kantiksessa Birgitassa, ja perinteisesti heiteltiin Eiranrannassa kiviä. Lapsi kiipeili puissa ja näytin kuvan, miltä sama paikka näytti kohta seitsemän vuotta sitten hänen ensimmäisillä Birgitta-kahveillaan alle viikon ikäisenä.

 

Leijuttiin jalat sopivasti irti maasta, niin kuin ensimmäisenä kesäpäivänä vähän kuuluukin.

 

 

En tilannut uusia bikineitä, en sandaaleja enkä aurinkolaseja – ainakaan ihan vielä. Fiilistelin vain ihmisten onnea, kaivaripiknikkejä ja jäiden kilinää lasissa terassilla.

En ole rypenyt nostalgiassa ja kaivannut elämäni kesiä. Enkä ole kertaakaan ajatellut, että tästä tulee elämäni kesä. Tulee mitä tulee. Mutta nyt se kuitenkin tuli. Kesä. Lähdetään vielä koirien kanssa poimimaan nokkosia kuivatettavaksi. Pojat juoksevat naapurissa pelkissä t-paidoissa ja äänekäs linnunlaulu häiritsee sopivan ihanasti nukahtamista.

Mielen on vallannut ihana tunne. Tästä se vasta alkaa.


No Comments

Post A Comment