Grillatut persikat yllättivät

 

Monena vuonna on pitänyt grillata persikoita ja muita hedelmiä. Ystävät hehkuttavat niitä ja somessa vastaan on tullut yhtä sun toista variaatiota. Yhdistelin näistä kaikista oman versioni, josta tuli näin maapähkinävoin ja vaahterasiirapin rakastajan näkökulmasta aivan ihana. Kaneli muistuttaa joulusta keskellä kesää, mutta kaneli on ihanaa ja ceyloninkaneli vielä ihanampaa (ceyloninkaneli on siis kaneli, joka ei sisällä juuri lainkaan tavallisen kanelin myrkyllistä kumariinia) ja se toimii yllättävän hyvin persikan parina. Grillatut persikat yllättivät muutenkin kahdella tapaa, nimittäin hedelmistä tulee hyviä grillissä ja persikoiden kivet on yllättävän vaikea poistaa. Mutta vaivan arvoista se oli, siksi jaan reseptin teillekin.

 

Meillä ei muuten ole edes grilliä, mutta saarekkeessa on lieden yhteydessä sellainen grilli/parila mikä lie, niin onnistui siinäkin. Pihagrillissä tosin valmistuvat varmasti helpommin ja siistimmin.

 

 

GRILLATUT PERSIKAT

 

Persikoita

Vaahterasiirappia

Ceyloninkanelia

 

Kuumenna grilli = täysille. Sillä välin halkaise persikat ja poista niistä kivet. Mitä ”raaempi” persikka on, sitä helpommin kivet lähtevät. Terävä pihviveitsi on kätevä apu. Grillaa persikoita leikatulta puolelta noin viisi minuuttia. Käännä ja lusikoi puolikkaiden päälle kevyesti vaahterasiirappia ja ripottele hieman kanelia. Grillaa persikoita niin kauan, kunnes ne ovat pehmeitä. Grillistä riippuen tähän menee noin 10 minuuttia.

 

TÄYTE & LISUKKEET

 

Maapähkinävoita

Ceyloninkanelia

Vaahterasiirappia

Kaurahiutaleita

Vaniljajäätelöä

Haluamasi koristeita

 

Kun persikat ovat valmiita, asettele ne tarjoilukulhoihin. Lisää kivistä jääneisiin koloihin nokare maapähkinävoita ja päälle vielä hieman kanelia. Lisää persikoiden kaveriksi vaniljajäätelöä (kaurajäätelö on aivan ihanaa) ja ripottele päälle kaurahiutaleita sekä vaahterasiirappia. Tarjoile heti koristeiden kanssa.

 

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Tags:
,
No Comments

Post A Comment