Helppoakin helpommat kesäjuomat – makuvedet, jääteet ja -kahvit

 

Viimeiset viikot ovat olleet superstressaavia. Siis niin stressaavia, että olen kädet ristissä niellyt ashwagandhatabletteja ja tunkenut nenäni laventelidiffuuseriin huolehtien, että uloshengitykseni on nyt taatusti pidempi kuin sisäänhengitykseni, jotta parasympaattinen hermostoni varmasti aktivoituisi. Tekemistä on niin helv.. valtavasti ja aikaa aivan liian vähän. Huonoja päiviä on osunut tästä syystä kesäkuulle melko monta. Vaikka tiedän, että se helpottaa kyllä kunhan loma alkaa ja sitten osaan luultavasti jo nauraa itselleni, hetkittäin tuntuu kuitenkin siltä, että vastoinkäymisiä on osunut yhteen osoitteeseen ihan liikaa.

 

Mutta sanotaanko vaikka näin, että kaikista vastoinkäymisistä huolimatta olen nauttinut koko sydämestäni siitä, että elämme kesää. Ihan oikeaa, aurinkoista, kuumaa kesää.  Ja kuitenkin vasta kesäkuun puoliväliä. Kaikki paras on vielä edessä ja silti on jo näin lämmin. Ja lämmöstä puheen ollen, vaikka kylmä rosee ja limoncello kuuluvatkin kesään ja helteillä täytyy muistaa juoda paljon, kannattaa kuitenkin pysyä suurimmaksi osaksi niissä alkoholittomissa ja sokerittomissa juomissa. Ainakin arkipäivisin. Ainakin päivisin.

 

Meillä ei ole kotona ilmastointia. Ajattelimme, ettei sitä tarvita koska emme ole kesällä kuitenkaan kotona ja sen vähäisen ajan kun siellä käy piipahtamassa, voi pitää ovia auki. Emme tietenkään osanneet kuvitella että helteet tulevat ennen kesälomaa ja heinäkuuta, joten sainpahan muistutuksen siitä, millaista oli ennen ilmastointilaitteita joiden kanssa elelin tyytyväistä yhteiseloa seitsemän vuoden ajan. Ne lukemattomat helteiset yöt kun kotiin tullessa piti mennä jääkylmän suihkun kautta sänkyyn jotta sai edes joten kuten nukuttua.. Sinä kesänä ullanlinnalaisessa yksiössäni valmistui lukemattomia jäisiä juomia. Viileiden Eiran vuosien jälkeen kuuma kesä toi ne taas takaisin luokseni ja nyt jaan sinullekin lempparini. Koska tätä kirjoittaessani aloin himoita erästä ei-niin-nesteyttävää kesäjuomaa, kirjoitan vielä viikonloppua varten toisenkin juomapostauksen. Silleen tosijanoon.

 

 

Nyt kuitenkin, helppoja kesäjuomia ja pelastus hellepäiville..

 

MAKUVEDET

Pilko pestyjä hedelmiä, marjoja ja/tai yrttejä vesikannuun. Täytä kannusta noin 3/4 kylmällä vedellä ja laita yöksi jääkaappiin. Lisää aamulla tai ennen tarjoilua paljon jäitä ja vettä niin, että kannu tulee täyteen. Hedelmät ja yrtit säilyvät hyvinä koko päivän, kunhan lisäät vettä ja jäitä aina aika ajoin. Jääkaapissamme onkin lähes aina jotain makuvettä ja sitä tulee juotua paljon enemmän kuin tavallista hanasta. Variaatioita on tietysti lukematon määrä, mutta omat suosikkiyhdistelmäni ovat:

Nektariini-Basilika-Lime

Sitruuna-Kurkku-Minttu

 

JÄÄKAHVI

Kahvi haluamallasi tavalla isoon korkeaan lasiin, lisää sekaan reilusti kylmää (kaura)maitoa. Täytä puolet lasista jääpaloilla. Nauti heti. Jääkahvi maistuu niin paljon paremmalta kuin kuuma kahvi, että voisin juoda sitä jopa liikaakin ja liian myöhään.

 

JÄÄTEE

Liota tee kylmään veteen, vesikannu on hyvä jos teet kerralla enemmän. Hedelmäiset ja marjaisat teet sopivat tähän hyvin. Anna olla jääkaapissa yön yli tai vähintään 6 tuntia. Siivilöi tee tai poista teepussit. Jos haluat lisää raikastusta, lisää joukkoon sitruunan siivu tai pari. Nauti jäiden kanssa ja tunne kuinka kehosi viilenee ja saat taas uutta energiaa..

 

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

No Comments

Post A Comment