Malja juhannukselle! (vaikka vähän etukäteen)

 

Älä tule paha kesä, tule hyvä kesä! Sanotaanko, että nyt on ainakin lupaava alku. Eihän tästä parempia kelejä ole olemassakaan. Kesäkuu todella yllätti. Juhannus on aivan nurkan takana, mutta sään puolesta voisi olla heinäkuun loppu. Mutta kaikki onkin vasta edessä. Siinä missä vaivun melko helposti melankoliaan harmaina päivinä, elämä on tuntunut aivan ihanalta viime aikoina. Vaikka ihan samat kiireet, huolet ja murheet ovat olemassa, saa helle ne olemaan jotenkin.. vähemmän olemassa.

 

Lähestyvä juhannus tuo eteen paitsi juhannusruokia, myös juhannusjuomia. Syreeni- ja raparperimehut ovat ihan jees, mutta jos haluat helteellä muuttaa ajatuksissasi Italiaan, tällä pääset ainakin vähän lähemmäs. Maistuu ihan yhtä hyvältä kotona sohvalla, eikä vaadi juhannuksenakaan hulppeita puitteita. Silmät kiinni ja fiilistele. 

 

Klassikko Limoncello Spritz yhdistää raikkaan happaman välimerellisen limoncellon, sopivan makean proseccon ja soodaveden yhteen vieden vähän viileämmänkin päivän leveysasteille Etelä-Ranska ja Italia. Toimii aina, mutta sen alkuperäisiä mittasuhteita jahdatessani törmäsin erään kalifornialaisen reissubloggaajaan reseptiin, joka olikin jotain vielä parempaa.

 

Ja jos haluat kuitenkin tehdä Limoncello Spritzin, sekoita vain omilla suhteillasi limoncello, prosecco ja pidennä soodalla. Älä unohda jäitä.

 

 

Hyvä viina se ei vettä kaipaa – sanoi edesmennyt isäni aikanaan sekoittaessaan boolia ylioppilasjuhlissani. Tämän juoman kohdalla olisi kyllä iskä oikeassa, sillä kun limoncello spritzistä jättää soodaveden pois ja korvaa sen raikkailla vadelmilla sekä mintunlehdillä, ei voi mennä pieleen. Juoma sopii mainiosti tarjottavaksi viinilasista, mutta myös matalat juomalasit ovat sille oikein passelit. Itse vedin ihan tästä vesilasista. Suosittelen varautumaan siihen, että haluat kaataa toisenkin ja jättämään auton parkkiin, sillä proseccon kanssa pakastinkylmä italialainen sitruunaliköörikin tyhjenee huomaamatta.

 

Ihanaa kesää ihmiset, nautitaan jokaisesta päivästä. Välillä toki kannattaa skoolata ihan pelkällä vissylläkin, mutta toisinaan..

 

 

Malja juhannukselle!

 

Loraus pakastinkylmää limoncelloa lasin pohjalle

Muutama tuore vadelma & mintunlehtiä

Päälle jääkylmää proseccoa lasin täydeltä

Jäitä

 

Cin cin!

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

No Comments

Post A Comment