Juhannustaikoja

 

Pahoittelen heti jos joku teistä oikeasti klikkasi itsensä tänne blogiin juhannustaikojen ohjeiden perässä. Luin juuri jostain ”Riisu yltäsi seitsemän vaatekappaletta ja kömmi aamun sarastaessa lähimmän tyypin viereen nukkumaan.” Riskejä on otettava, you know, get out of your comfort zone..

 

Nostata tunnelmaa juhannuskuplilla ja polta helv..isti salviaa, toiminee kuitenkin paremmin. Juhannustaikoja en taida tänäkään vuonna tehdä, töissäkin kehottivat pitämään vaatteet päällä ja jättää ne niityillä kieriskelyt jollekin toiselle. Kukkasuitsukkeiden ohjeen löydät postauksen lopusta.

 

 

Koska rakkaat ystäväni Dubaista ja Luxembourgista tulevat viettämään juhannusta tänne, päätin tehdä kuitenkin tytöille jotain perinteistä suomalaista. Etteivät vaan ole unohtaisi kotimaataan (ja siellä asuvaa hullua noitamuijaa). Poimin nimittäin seitsemän yrttiä (sisältää salviaa) ja ruusun terälehtiä tässä taannoin, rullasin nipuiksi ja sidoin kiinni. Muutamassa päivässä ne kuivuivat ja ovat valmiina juhannustaikoihin. Juhannusaattona keskiyöllä voi sanoa toiveensa ääneen ja sytyttää kukkasuitsukkeen palamaan, jolloin kaikki paha energia katoaa yrttisavun mukana ilmaan ja toiveet alkavat toteutua.

 

No siis luonnollisesti, mitä muutakaan voisi tapahtua. Näiden kukkasuitsukkeiden tekeminen on kuitenkin myös hauskaa juhannusaaton ohjelmaa, vaikkei taikoihin niin uskoisikaan. Poimi yrtit ja kukat juhannuksena ja sido kimpuksi. Voit polttaa nippua sitten myöhemmin kesällä aina, kun siltä tuntuu.

En taida uskoa juhannustaikoihin, mutta moneen muuhun hölynpölyyn kyllä.

 

Ja aina rakkauteen.

 

 

Lähdemme iltapäivällä Hankoon. Voisin kiljua. Onnesta. Lomasta. Pitkän odotuksen ja epätietoisuuden päättymisestä. Kesä ja kesäloma alkavat olla käsillä, ensi viikolla vielä muutamia asioita, sitten heitän sankarinviitan harteiltani ja myönnän todella tarvitsevani lomaa. Lupaan sanoa ei työasioille, kyllä toast skageneille ja roseelle. Ihan jokainen meistä tarvitsee ja ansaitsee lomansa.

 

Nyt kun loma alkaa olla käsillä, huomaan valtavan väsymyksen laskeutuneen ylleni. Aivan kuin se kietoisi pehmoisen peittonsa sisään, kantaisi sänkyyn ja lempeästi muistuttaisi, että tätä sinä nyt tarvitset. Loppukeväästä mietin, että aikamoisella energialla sitä jaksaa vetää. Treenasin viidesti viikossa, heräsin tietenkin joka aamu ennen kellonsoittoa ja illalla järjestelin ja siistin kaiken valmiiksi seuraavaa päivää varten. Arki pyöri kuin itsestään eteenpäin ja kaikki toimi. Ja mikä hulluinta, mikään ei tuntunut raskaalta. Keväästä jäi monin paikoin hienoja muistoja ja olen äärimmäisen ylpeä itsestäni etenkin urheilun osa-alueella.

 

Nyt jos tekisin juhannustaikoja, näkisin luultavasti yöllä unessani sängyn.

 

 

Viimeiset viikot ovat menneet vähän miten sattuu. Olen antanut tietoisesti keholle lepoa, nyt ei tarvitse jaksaa eikä nostaa painoja. Töissä muisti pätkii niin, että homman X saatan unohtaa, homman Y tehdä kahdesti. Siinä missä normaalisti kiirehdin toimistolta suoraan salille, nyt naputan konetta niin pitkään, että hyvä kun ehtii lapsen hakea päiväkodilta ajoissa.

Tiedän, että olisi pitänyt hidastaa jo aikoja sitten, mutta oli vähän säätöä uuden veneen kanssa, oli vähän poikkeuksellinen puolivuotinen työpaikalla, oli vähän koronajuttuja, oli vähän piharemppaa, oli vähän harrastuksia isoilla ja pienillä, niin ja tietysti viimeinen vuosi päiväkodissa ennen koulun aloitusta.

 

Olen alkanut vasta aikuisena pitää juhlapyhistä. Juhannuksestakin. Tästä alkaa loma. Kesästadi on todella tarjonnut parastaan, mutta olen enemmän kuin valmis lähtemään pois kaupungista. Hangon kesä, täältä mä vihdoin tuun.

 

KUKKASUITSUKKEET

 

7 yrttiä, joista yksi on salviaa

Ruusun tai muiden kukkien terälehtiä

Puuvillanarua (villalanka ihan ok mutta ei yhtä hyvä)

Tee yrteistä ja kukista tiivis nippu. Itse levitän ne leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi ja rullaan ne siitä kimpuksi. Ala sitoa puuvillanarulla nippua kiinni ja asettele kukkien terälehtiä päällimmäiseksi, kuten näissä kuvissa. Kierrä narua ylös asti ja palaa takaisin. Muista tehdä nipusta hyvin tiivis. Kuivata noin viikon ajan ja polta aina vähän kerrallaan. Kukkais-yrttisavun sanotaan poistavan tilasta pahaa energiaa ja tuomalla uutta hyvää tilalle.

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

2 Comments

Post A Comment