Asioita, joita ei kannata unohtaa

 

Ihmiseksi, joka edelleen sanoo harrastavansa joogaa, joogaan nykyään hävettävän vähän. Toisaalta, kun oikein innostun, käyn kymmenen kertaa joogasalilla ja iltaisin osallistun onlinetunneille makuuhuoneeni lattialta käsin. Mutta kun ei ehdi, kun on salitreenit ja juoksut. Asia yksi: Älä ikinä unohda joogaa. Joogata kannattaa hänenkin, joka ei koskaan joogaa ja etenkin hänen, joka ei ole ehkä koskaan joogannutkaan. Tulen huomenna käymään Helsingissä ja ensimmäinen asia pakkauslistallani on joogamatto.

 

Heitä, joiden ansiosta olemme täällä. Eli jos nyt ihan konkreettisia ollaan, vanhempia ja isovanhempia. On helppo hukuttaa itsensä kiireisiin ja olla soittamatta. Ehtiihän sitä huomennakin. Mutta mitäs, kun ei ehdi. Isäni lähti jonnekin tuonpuoleiseen ihan vain nukkuessaan terveenä ihmisenä keskellä yötä. Ei vastannut seuraavana päivänä puhelimeen.

 

Koskaan, ei koskaan, saa unohtaa liikuntaa, silloinkin, kun haluaa pitää (siitä) lomaa. Viime elokuusta toukokuuhun treenasin ainakin läheisteni mielestä kuin hullu. Tietoisesti olen vähitellen tiputtanut treenimääriä, ollut liikkumatta jopa kokonaisen viikon kävelyä lukuunottamatta ja antanut kehon levätä. Aloitan taas elokuussa saman rumban uudelleen, mutta jos en lepäisi, en jaksaisi enkä itseasiassa edes pystyisikään. Koko kesää ei kuitenkaan kannata loikoilla, sillä on ihan tieteellisesti todistettu fakta, että keho tarvitsee liikuntaa voidakseen hyvin. On myös tieteellisesti todistettu fakta, että mieli tarvitsee liikuntaa voidakseen hyvin.

 

Hyvää viiniä. Elämä ja kesä on liian lyhyt lasillisista kieltäytymiseen.

 

 

Helteillä kroppa ja luonto ovat kovilla. Viinistä onkin luonnollista siirtyä seuraavaan. Älä unohda vettä. Ajattele, kuinka nopeasti kukat nuupahtavat kuumassa asunnossa. Kuinka nurmikot kellastuvat ja heinäkuinen Kaivopuisto muistuttaa sävyjensä puolesta lähinnä loppusyksyä. Mitä sinulle tapahtuu helteillä? Älä unohda vettä. Kukkien lisäksi muista nesteyttää itseäsi. Mitä enemmän juot päiväkahveja torin laidalla, viinilasillisia auringonlaskussa ja drinkkejä terassilla, sitä enemmän keho kuivuu. Saatoin kirjoittaa tämän ohjenuoraksi itselleni. Olen nimittäin nyt useampana yönä herännyt pohjekipuun ja suonenvetoihin. Tekemistä luultavasti sen hyvän viinin kanssa.

 

Silkkiä ja pellavaa. Tiedät kyllä, kun vaihdat polyesterileningit luonnonmateriaaleihin. Jos jotain olen ostoksiltani oppinut, niin että jokaiseen vaatekaappiin (ja budjettiin) kannattaa mahduttaa ainakin yksi silkkimekko ja muutama ajaton pellavavaate.

 

Mistä kaikki alkoi. Ja missä olet nyt? Monen milleniaalin elämäntarina alkaa olla jo tässä vaiheessa sellainen, että tajuaa jo tulleensa johonkin ja lähteneensä jostakin. Hyvä tapa harjoittaa kovin tarpeellista nöyryyttä ja kiitollisuutta on painaa mieleen, mistä kaikki alkoi.

 

 

Asioita joita kannattaa unohtaa: Katuminen (tapahtuneet asiat eivät muuksi muutu vaikka morkkistelisit ja murehtisit kuinka, voit vain ottaa opiksesi ja olla jatkossa viisaampi), työnteko lomalla, työasioiden ajattelu lomalla, polyesterileningit, laiskuus ja turhasta kitiseminen.

Älä unohda elää muru.

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Tags:
2 Comments
 • Avatar
  Aliisa
  Posted at 19:39h, 26 heinäkuu Vastaa

  Allekirjoitan erityisesti liikunnan ja joogan. Itsekin voisin lisätä joogan määrää erityisesti ohjatusti. Se kuitenkin samaan aikaan vahvistaa, tasapainottaa ja rauhoittaa. Kannattaako katuminen unohtaa.. ehkä vanhojen asioiden turhana vatvomisena. Toisaalta tarvitsemme teon jälkeistä katumusta ja häpeääkin tajutaksemme että jokin meni pieleen. Siitä alkaa mahdollisuus ottaa opikseen. Asioita joita ei voi unohtaa, niiden kanssa voi oppia elämään ja kantamaan niitä osana omaa elämäntarinaa .

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 11:04h, 27 heinäkuu Vastaa

   Hyvin sanottu, tuo on täysin totta <3 :)
   Tärkeintä että tajuaa ensin "mokanneensa", sitten voi mennä eteenpäin ja unohtaa menneet :)

Post A Comment