Laiturilla

 

”Siis toi on ihan varmasti sen vene! Mun on pakko mennä käymään! En pysty, apua!” 

 

Nuoren naisen sanat saivat lempeästi hymyilemään. Kesäillan kääntyessä vähitellen yöksi, kesäihastuksen vene oli (oletattavasti) bongattu ystävättären avustuksella laiturista. Sinisilmäisen, vielä viattoman ihastuksen ja mahdollisen rakkauden tunne täytti hetkeksi omankin sydämeni taluttaessani koiria Hangon hämärtyvässä yössä.

Uskon, ettei koskaan ole liian myöhäistä rakastua ja tuntea rakkautta. Ihastua, tuntea toisen ihastuvan. Yllättyä niin, ettei todeksi usko. Ja toisaaalta, pudota pilvilinnoista sekunnissa, sydämen jättäessä lyöntejä väliin ja epäuskoisuuden kuristaessa – vielä silmänräpäys sitten ihastuksen kourissa kiemurtelevaa – kehoa.

Aina viimeiseen hengenvetoon asti meillä on mahdollisuus tuntea. Tunnen kuitenkin myös syvää kiitollisuutta siitä, että värikäs ihmissuhdehistoriani on niinkin värikäs. Niin värikäs, että nyt on tasaista, rauhallista ja hyvää. Koskaan ei ole liian myöhäistä rakastua, mutta sitä nuoruuden sinisilmäistä ihastumista ei elämänkokemuksen myötä saa enää takaisin. Onneksi, sillä ainakin omalle matkalleni osui monta hutia.

 

”Kato nyt on se siellä, nyt mennään, näytänks mä tarpeeks hyvältä?” 

 

Nuoret, luultavasti kymmenen vuotta itseäni nuoremmat, naiset kohensivat etelätuulen muokkaamaa kampaustaan. Kävelin itsekseni hymyillen ohi. Hangosta on alkanut moni suuri rakkaustarina. Omanikin. Tytöt suoristivat helmojaan. Suuntasivat ripsipidennyksillä kehystetyt katseensa veneeseen, josta nousi kannelle jo edesmennyttä isäänikin vanhempi mies.

”No mutta mitkä kaunottaret ne siellä…”

 

Ei näin, tytöt, ei näin.

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Tags:
2 Comments
 • Avatar
  Marajastefu
  Posted at 20:10h, 15 heinäkuu Vastaa

  Hahaha! Sit heräsit ja se olit sä! Sun lyhyt vanha ukkos ja sä olette kuin suoraan siitä memestä ”remember who owns the boat” Jännä ettei ole kuvia!

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 16:25h, 17 heinäkuu Vastaa

   Mikähän sun olosta on noin pahan saanut? ;)

Post A Comment