Ravinnon elämänmullistava taika

 

En vähättele kun sanon, että elämääni eniten vaikuttaneet tekijät ovat olleet (luonnollisesti) puolisoni tapaaminen, äidiksi tuleminen sekä kokemani suuret menetykset, mutta näiden lisäksi niinkin yksinkertainen perusasia kuten oikeanlainen ravinto. Ruokavalioasioiden perehtyminen, minulle sopivan ruokavalion (ja muun muassa -rytmin) löytäminen ja ravinnon vaikutukset terveyteeni ja jaksamiseeni ovat olleet käänteentekeviä.

 

Ei ole lainkaan sama mitä syö, mutta jokaiselle meille on oma sopiva tapa syödä. Stressitön ruokavalio on tietysti paras ruokavalio, mutta silti olisi uhrattava ajatus jos toinenkin sille, mitä keholle kannattaisi antaa jotta se voisi mahdollisimman hyvin. Ja senhän tiedämme kaikki, kun keho voi hyvin, mielikin voi paremmin.

 

 

Opiskelin ravintovalmentajaksi, sillä halusin oppia itse ravitsemuksesta, mutta auttaa myös muita. Uskon tieteeseen, mutta senkin ohella painotan aina oman kehon kuuntelua. Jos ravitsemustieteeseen nojaavat suositukset eivät tunnu sopivan sinulle, miksi noudattaisit niitä orjallisesti? Tiedän monia, jotka ovat saaneet upeita painonpudotustuloksia ketoosidieetillä jota ravitsemustiede ei lähtökohtaisesti suosittele, mutta myös monia, joille se ei lainkaan sovi.

 

Tein kaikki verkkovalmennukseni kuitenkin täysin tieteeseen pohjautuen. Siten ne sopivat suurimmalle osalle ihan tutkitusti eivätkä johda ketään harhaan ruokavalioasioiden loputtomassa viidakossa. Kesän jälkeen ravintoasiat alkavat taas kiinnostaa, ehkä joku lähtee ensimmäistä kertaa mukaan kokeilemaan miten kannattaisi syödä, jotta voisi mahdollisimman hyvin ja saisi monipuolisesti ravintoaineita ja ehkä pudottaisi halutessaan muutaman kilon painoakin.

aaaaand The Ad: Löydät omat valmennukseni täältä. Suosituin kombo painonpudotukseen on ehdottomasti 14 Days Detox + Summer Shape, ja pysyvää, uutta elämäntapaa hakevalle taas New Life.

 

 

Oma kesäni on mennyt oikeastaan täysin ajattelematta ruokaa tai ravintoasioita. En ole potenut minkäänlaista stressiä ensimmäisestäkään suupalasta, mutta en ole syönyt juuri ollenkaan esimerkiksi sokeria tai muuta makeaa. Olen tilannut ravintolassa suurimmaksi osaksi kalaa tai salaatteja, omat kokkailut ovat olleet lähinnä aamiaisia ja smoothieita. Toisaalta taas viiniä, kokista, pastaa ja jopa pizzaakin on mennyt kurkusta alas ihan kiitettäviä määriä. Koska loin pohjan hyvälle ololle ja terveelliselle ruokavaliolle syksyn ja talven aikana, kesällä paino on kaikesta epäsäännöllisyydestä ja poikkeuksista huolimatta pysynyt samana, itseasiassa jopa laskenut kun en ole treenannut lainkaan salilla.

 

 

Ja niin tullaan toiseen hyvin merkittävään tekijään tässä hyvinvointiskenessä. Oli kyseessä sitten fyysinen kunto tai ruokavalioasiat, sen toimivan pohjan rakentamisella on iso merkitys. Kun siitä sitten ajoittain lipsuu, ei menetäkään otetta hyvästä elämästä. Päinvastoin, nauttii hetken rentoilusta mutta voi samalla jatkuvasti hyvin. Ennen stressasin aina lomilla niin ikään vääränlaisesta syömisestä. Nyt kun tiedän perusasioiden olevan kunnossa ja normaalin ruokavalioni olevan arkisin melko tarkka ja monipuolinen, eivät lipsumiset tai päin honkia koostetut ateriat tunnu missään.

 

Ajattelemisen, ja heti sen jälkeen toiminnan, arvoinen asia. Kun syksyllä aloittaa, ensi kesään mennessä on kehittänyt itselleen pysyvän uuden elämäntavan.

 

Ei yksikään treeni, lepoloma, hieronta, meditaatio tai rentoutusharjoitus vaikuta lopulta niin kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin kuin ravinto. Pidä huolta itsestäsi <3

 

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

 

 

 


No Comments

Post A Comment