KIHLAT

 

Minut tunsi kaikki naiset kaupungin, ja minä kaikki naiset tietenkin.

Charmia riitti, vaikka jakaa muillekin. 

En tiedä minkälainen oli Casanova aikoinaan, mut sanon teille vaan.

Että jotain kyllä tiesin minäkin. 

 

Mä vannoin, etten koskaan mene naimisiin.

En rahojani tuhlaa sormuksiin.

En koskaan helly naisen kyyneliin. 

Mut surullinen on laulun loppu, arvaatko sen?

Mä ostin sormuksen.

Lopun laululleni silloin sanoin: ”Tahdon”.

 

Matti Johannes Koivu (Irwin Goodmanin lauluja – En kerro Kuinka Jouduin Naimisiin)

 

 

Lyhyestä virsi kaunis: Olen ollut noin kuukauden verran kihloissa. Kihloissa. Kyllä. Vähän kuin ranskalaiseen tyyliin, aluksi salaa muilta ja ilman jättimäisiä timantteja. Koska halusimme itseasiassa nimenomaan ranskalaiset sormukset, päätimme kertoa kihlauksesta muille vasta Ranskassa  kun saimme läheiset ystävät saman pöydän ääreen ja sitä ennen kävimme salaa hakemassa itse valitsemamme sormukset. Kun yli kahdeksan yhteisen vuoden jälkeen kihlautuu, ovat reaktiot olleet lähinnä väliltä ”Mitä helv…” ja ”Vihdoinkin!” Oma reaktioni yllätyskosintaan oli jotain aivan saman suuntaista. En olisi koskaan osannut odottaa tätä.

Ja eikö ole jopa aika hauskaa, että aina kun vannoo ja olettaa, elämä päättää vähän sekoittaa pakkaa. Todistettavasti tätä tapahtuu sekä hyvässä että pahassa.

 

Kun yhteisiä vuosia on näinkin paljon, on yhteinen lapsi ja tuhat muuta yhteistä asiaa, ei kihlaus tai naimisiinmeno enää tässä vaiheessa muuta oikeastaan mitään. Tietysti, tietyllä tavalla, sillä on minulle suuri merkitys ja se, että kositaan vielä yli kahdeksan yhteisen vuoden jälkeenkin, on jo merkityksellistä sekin. Etenkin, kun on aina puhuttu ettei mennä naimisiin. Yhteinen lapsi tai pikemminkin yhteinen vanhemmuus on lopulta se todellinen yhteen lopullisesti sitova tekijä ja muun muassa tästä(kin) syystä olen ajatellut, ettei minun ”tarvitse” koskaan mennä naimisiin. Aiemmin ajattelin näin siksi, etten ole lapsuuden prinsessaleikkien jälkeen koskaan halunnut häitä.

Enkä halua vieläkään.

 

Mutta rakastan häitä. Sitä iloista, rakkaudentäyteistä juhlatunnelmaa. Kuplivaa juotavaa, vieraiden värikkäitä asuja ja sanoja rakkaudesta. Kukkia, kakkua, yön pikkutunneille tanssimista ja aina sen yhden vieraan itsensä nolaamista. Polttareita, kaasojen pukuja, morsiamen puvun odotusta.. Juhlapaikan koristeluja, ruusunterälehtiä ja saippuakuplia. 

 

Niin kauan, kun ne eivät ole omat. Jos pitäisin häät, menisin naimisiin kahdestaan New Yorkissa tai Pariisissa. Tai jos olisi kutsuttava vieraita, niin Etelä-Ranskassa. Tästä saisin muuten kivan postauksenkin ”jos pitäisin häät, ne olisivat..” Mutta jossittelu, mitä ajanhaaskausta. Eletään tässä, nyt ja juuri omannäköistä elämää.

 

Me emme pidä häitä. Onneksi kihlattuni (onpa ihana kirjoittaa näin!) on asiasta samaa mieltä, emme kumpikaan pidä huomion keskipisteenä olemisesta enkä itse ole koskaan ollut se, joka laittaisi järjettömän summan rahaa kiinni juhliin. Kaikkeen muuhun turhaan sitä olen kyllä liiankin hyvä tuhlaamaan.. Olemme saaneet kymmeniä kysymyksiä tulevista häistä ja olen vastannut kaikille avoimesti, että emme pidä häitä. Menemme jossain välissä sitten naimisiin maistraatissa ja meille sopivin tyyli olisi ”hoitaa asia alta pois” esimerkiksi arkena silloin lounasaikaan hyvin vähäeleisesti ja kaikessa hiljaisuudessa.

 

Jopa osa läheisistämme on ollut tästä kovin hämmästyneitä. Meiltä odotettiin hulppeita ja isoja juhlia, joka tuntuu itseasiassa aivan hullulta, sillä emme kumpikaan osaisi kuvitella meille sellaisia. Koko kosinta oli itselleni täysi yllätys, Hangossa juuri sellaisena maanantaina, kun en ollut käynyt melkein kahteen päivään suihkussa, olin pukeutunut Lidlin huppariin ja likaisiin shortseihin ja näytin kerrassaan karmealta. Ei ollut punaisia ruusuja, kynttiläillallisia, huvijahteja ja viulisteja. Ja se on just hyvä niin.

 

Osaan helposti kuvitella elämäni ilman sinua, mutta niin kauan kuin saan valita, en halua sitä elää.

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

 


Tags:
,
2 Comments
 • Avatar
  missmaruzella
  Posted at 16:08h, 24 elokuu Vastaa

  Paljon onnea molemmille! <3

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 22:03h, 25 elokuu Vastaa

   Paljon kiitoksia <3

Post A Comment