Välillä ihan rehellisesti sanottuna mietin, että saan hämmästyttävän paljon kysymyksiä siitä, miten voida hyvin. Ja välillä taas mietin sitä, että voin ihan hämmästyttävän hyvin, koska lähtökohtaisesti voin aina ihan hämmästyttävän hyvin. Näin ei ole kuitenkaan ollut aina, vaan vuosien kipuiluni kohti hyvää oloa ja sitä kuuluisaa tasapainoa ovat opettaneet yhtä sun toista hyvinvoinnista. Ainakin sen tärkeimmän, älä yritä.

Ristiriitaista, mutta seuraavaksi tärkein opetus voisi olla: yritä aina. Tai oikeastaan älä yritä, vaan tee. Vaikka vähän väkisin. Ja kun teet, sen jälkeen voit taas lakata yrittämästä.

 

 

Avataanpa vähän. 1) Pakota itsesi syömään hyvin, pakota itsesi liikkeelle, pakota itsellesi toimivat rutiinit joiden kanssa voit elää joka päivä. 2) Sen jälkeen, älä enää yritä.

 

Ensin kannattaa nähdä vaivaa sen eteen, että tsemppaa ihan tosissaan kaiken paskan pois ruokavaliosta ja etsii liikuntamuodon, joka ihan oikeasti itselle sopii ja josta nauttii. En todellakaan jaksa aina lähteä salille ja useimmiten treeni tuntuu kamalalta, mutta silti nautin siitä. Sen sijaan jos jumppaan kotona kuminauhalla ja kahvakuulalla olohuoneen lattialla, en nauti siitä sekuntiakaan. Juoksen usein samoja lenkkejä vain siksi, että pidän niillä poluilla juoksemisesta, en niinkään itse juoksemisesta.

Uskon että lähes jokainen meistä söisi lopulta makunsa puolesta mieluummin pizzaa kuin kanaa ja pastaa salaatilla, mutta olen valinnut syödä niin. Muutaman annoksen jälkeen alan pitää terveellisestä ruoasta, sillä tiedän mitä se tekee keholleni. Ja mitä pizza tekee keholleni. Kun hetken aikaa ”pakotan” terveellisiä valintoja ja totuttelen uusiin rutiineihin, niistä todella tulee rutiineja. Elämäntapa. Pakottamista ei kannata ymmärtää tahallaan väärin, mutta kannattaa muistaa, että hyvinvointi ja se oma unelmakroppa saati unelmaolo vaatii ihan oikeasti töitä ja kurinalaisuutta. Mutta kun siihen pääsee, se on sen arvoista.

 

Elämä puuttuu kuitenkin toisinaan peliin. Tulee huonoja päiviä ilman mitään syytä. Tulee kiire, tulee stressi, tulee huolia ja suruja ja murheita. Tulee kesiä, tulee lomia, tulee juhlia. Sitähän se on, elämää.

 

Juuri silloin kannattaa lopettaa yrittäminen. Kun väkisin taistelet pitääksesi kurinalaisesta elämäntyylistäsi kiinni, stressihormoni kortisolin määrä lisääntyy ja lisääntyy = turvonnut olo, ailahteleva mieli ja entistäkin enemmän jumissa oleva keho. Anna silloin olla, mutta yritä pitää edes alitajuisesti mielessäsi, että etenkin silloin, kun keho on kovin rasittunut stressistä tai muutoksista, ravitse sitä hyvin. Älä kituuta, äläkä tarjoa sille vääränlaista polttoainetta. Vaali sitä, pidä erityisen hyvää huolta ja anna sopivassa suhteessa lepoa ja rasitustakin.

 

Postaus koski hyvinvointia ja ravitsemusta, mutta samaa kultaista sääntöä voi soveltaa työelämään, ihmissuhteisiin ja menestyksen tavoitteluun lähes jokaisella elämän osa-alueella. Pätee pukeutumiseen, pätee sisustamiseen, pätee urheiluun. Älä yritä. 

 

 

 

 

Jos haluat onnistua, siis mitä nyt ravintoasioihin tulee, ja koet itseni tavoin kesän jälkeen vähän ällöttävää oloa ja ahdistusta kesän överiherkutteluista, miltä kuulostaisi dieetti tai detox? Sanoilla dieetti ja detox on aivan liian huono kaiku, sillä parin viikon (tai kuukaudenkin) dieetti voi olla juuri se tsemppaava tekijä, joka saa aikaan pysyvän elämäntapamuutoksen ja kuorii paitsi ylimääräiset kilot, myös sen todellisen hyvän olon sieltä kaiken sen turvotuksen tai laiskottelun sisältä.

 

Oma elämäntapamuutokseni alkoi täysin siitä, että yhtenä päivänä vain päätin, että nyt se paikoillaan junnaava olo ja kunto saa riittää. Että nyt hitto vie on aika tehdä asialle jotain ja hypätä seuraavalle tasolle. Tein ruokavalion (joka on täysin sama kuin suosituin verkkovalmennukseni Summer Shape) jolla pudotin 7 kiloa painoa ja sen jälkeiset 1,5 vuotta olen voinut paremmin kuin koskaan. Olen niin fyysisesti kuin henkisesti paremmassa kunnossa kuin ikinä, sekä vatsani ja ihoni voivat paremmin kuin koskaan. Postauksen lopussa olevasta linkistä pääset tutustumaan valmennuksiini tarkemmin ja ostamaan omasi. Niistä saamani palaute on ollut ihan mieletöntä ja parasta oli, kun keskellä Kamppia eräs ihana nuori nainen pysäytti minut ja kertoi paitsi pudottaneensa 6 kiloa painoa Summer Shapen avulla, myös saaneensa kipinän koko elämänsä muutokseen uuden ruokavalion myötä.

Silloin kannatti yrittää. 

Olisi ilo tavata sinut myös Instagramissa! INSTAGRAM @mirvaannamarian

PS. RAVINTOVALMENNUKSENI LÖYDÄT TÄÄLTÄ

 


No Comments

Post A Comment