Vesi, joka pilasi hiukseni

 

Ja muita yhtä isoja ongelmia. Koko maailman ollessa ylösalaisin, koin aluksi tarvetta kirjoittaa ajatuksiani ylös. Mietin, purkaisinko niitä tänne blogiin. Sen verran olen, onneksi, kolmekymppisenä oppinut, että jos et ole ihan varma, mieti vielä. Ja niin minä mietin. Mietin aina toisinaan tätä koko blogia ja sen kohtaloa. Mikä tarkoitus tällä enää on, kun lopetin oikeastaan kaikki sometyöni vuoden alussa? Koska kerrankin mietin ennen kuin toimin, ymmärsin, että tämän tarkoitus on just se sama kuin silloin, kun aloitin, enkä tienannut blogin päivittämisellä senttiäkään. Se on pieni pakopaikka hetkeksi kaikesta siitä, jota uutiset ja iltapäivälehdet meille taukoamatta syöttävät. Se on se naistenlehti, jota ei kukaan enää Suomessa toimita. Se on sitä ajoittain hyvinkin kevyttä hömppää, johon tartutaan hammaslääkärin odotushuoneessa, kun halutaan ajatukset muualle. On valtavan tärkeää tuoda elämän (lue: etenkin Venäjän) epäkohtia esiin ja lisätä tietoisuutta, mutta on myös tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Ei humaanisinkaan ihminen voi jatkuvasti lukea vain negatiivisuudesta, eikä hänen tarvitse. Ja näin aloitan nämä kepeämmät aiheet kirjoittamalla siitä, kuinka vesi pilasi hiukseni ja miten sinä voit välttää vastaavan hiuskatastrofin.

 

Tähän tukkaan olen tottunut.

 

Olen ollut syksystä lähtien useita viikkoja Dubaissa. Vaikka tiesin UAE:n veden vaikuttavan hiuksiin monellakin tavalla negatiivisesti (lisääntynyt hiustenlähtö, takkuuntuminen, värin haalistuminen, tahmaisuus.. ja tämä on vasta alkua!), en ajatellut ongelmien ilmaantuvan niin nopeasti. Hanasta tuleva vesi Arabiemiraateissa on siis kemiallisesti käsiteltyä merivettä, joka todella tuntuu siltä. Se ei haise, eikä liiemmin maistu ja on ihan kirkasta, mutta pesisin mieluummin hiukseni suomalaisen mökkirannan kaislikossa kuin dubailaisessa suihkussa. Aloin ensimmäisen viikon jälkeen kaivata itselleni paikallisten käyttämiä huiveja.

Ensimmäisenä syytin aurinkoa värin haalistumisesta. Pian tajusin, ettei ongelma ole vain haalistunut väri. Kotona käyttämäni shampoot, hoitotuotteet ja kuivashampoot tuntuivat hirveiltä. Hiukset näyttivät likaisilta toisena päivänä pesusta, vaikka Suomessa pesuväli on helposti viisikin päivää. Kiharat eivät pysyneet ja hiukset olivat niin lättänät, ettei niitä pelastanut edes Batisten volume. Ei mikään. Kaikki, jotka ovat käyttäneet Batisten volumea, tietävät mistä puhun. Paniikkikampausten paniikkikampaus, lierihatun alle tehty niskanutturakin, tuntui ällöttävältä, sillä hiukset olivat tahmeat. En ihmettele, että voimakas hiustenlähtö on erittäin yleistä Arabiemiraateissa.

 

Googlasin kyllästymiseen asti ja luin artikkeleja, joissa veden mainetta yritetään puhdistaa (luultavasti paljon itse vettä enemmän). Kyynisyyteni ja luottamukseni yhdenkään yhteiskunnan antamia tietoja kohtaan  on tällä hetkellä pohjamudissa, joten luulen, että teoriat hikoilevasta päänahasta ja kosteasta ilmasta ovat vain keksittyjä. Miksi hiukseni eivät Suomen hellekesässä näytä siltä? Todetaan nyt vielä tähän väliin, että mitä useammin hiuksia pesi, sitä pahemmaksi ne menivät. Kyse ei ollut siis siitä, että ne olisivat olleet likaiset.

Löysin onneksi suihkun hanaan asennettavan suodattimen, mutta sekään ei poista ongelmaa täysin. Oli pikaisesti keksittävä, miten saan hiukset puhtaiksi, sillä lättänä tahmakampaus tuntui vaikuttavan koko yleisilmeeseen.

 

Kuvassa yksi parhaimmista syväpuhdistavista tuotesarjoista, OGX.

 

Koska syväpuhdistavissa shampoissa ei lukuisten käyttökokemusten mukaan ole juuri eroa onko kyseessä markettisarja vai kallis selektiivisen ylähyllyn purkki, marssin lähimpään Carrefouriin ostamaan halpaa syväpuhdistavaa shampoota. Parin kokeilukerran jälkeen toimivin yhdistelmä olikin tuplapesu syväpuhdistavalla shampoolla käyttäen samalla päänahalle harjaa, jotta shampoo varmasti tunkeutuu jokaisen hiuksen väliin. Tämän jälkeen pesu vielä normaalilla shampoolla sekä paksu hoitoaine tai naamio. Lopuksi huuhtelin hiukset vielä pullovedellä. Vaikka käytän normaalisti aina hiustenkuivaajaa, tahmatukalle sopi paremmin ilmakuivaus itsekseen. Kun hiukset sitten olivat täysin kuivat, suihkin tyven täyteen kuivashampoota. Haalistunutta sävyä sain takaisin käyttämällä hoitoaineena vaaleiden hiusten luottosävyttäjää, Goldwellin Softcoloria sävyssä 10V. Muutos oli suorastaan uskomaton.

 

Ongelma ei koske kuitenkaan vain Arabiemiraatteja. Saman olen havainnut aikanaan Espanjassa. Tummien hiusten kanssa tilanne oli vielä jotenkin siedettävä, mutta vaalealla tukalla toivoton. Vesi pilaa hiuksia myös Suomessa tietyillä alueilla, jos se ei ole täysin puhdasta. Jos kärsit siis vastaavasta ongelmasta reissuissa tai vaikka mökillä tai mummolassa maalla, kokeile tätä hieman työläältä kuulostavaa rutiinia. Saat jokaisen siihen käytetyn minuutin (ja euron) takaisin fiiliksessä, kun hiukset ovat taas ilmavat, kiharat pysyvät ja päänahka tuntuu hengittävän normaalisti.

 

INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
4 Comments
 • Anni
  Posted at 14:05h, 08 maaliskuun Vastaa

  Ihanaa kun kirjotat! Tuntuu että kaikki blogit on lopettanut/ Tai vähentänyt rajusti postaustahtia. Sun juttuja on aina ihana lukea!
  Kiitos 💕

 • Milla Kuusi
  Posted at 10:00h, 09 maaliskuun Vastaa

  ”Se on se naistenlehti, jota ei kukaan enää Suomessa toimita.” En olisi itse osannut paremmin kiteyttää syytä miksi luen sinun ja muutaman muun blogia. Päivitän lähestulkoon joka päivä sivusi, ja odotan innolla milloin täällä on uutta luettavaa. Minusta ei jää konkreettista jälkeä, koska en kommentoi, mutta olen täällä läsnä joka viikko. Itseasiassa olen ollut ihan alusta lähtien <3 Blogin kirjoittaminen voi tuntua ajoittain turhauttavalta, kun kommentointi on nykyään niin vähäistä ja olen omasta puolestani pahoillani siitä. Toivon, että muistat että sulla on paljon super faneja, kuten minä, jotka toivovat tämän blogin säilyvän vielä pitkään. Sun aitoa, suorapuheista kirjotustyyliä löytyy harvasta blogista, ja sun bloggaaminen tuntuu sellaiselta kun se alkujaan oli; kirjoitetaan aiheista jotka kiinnostaa, eikä niistä mitkä myy.

  Kiitos, Mirva <3

 • Mirva
  Posted at 23:56h, 30 maaliskuun Vastaa

  Itse huomasin myös saman ongelman muuttaessani ja vaihdoinkin shampoon kookospalasaippuaa sekä suihkuun shungiittisuihkupään sen jälkeen kun luin että jossain meksikossa oli sellaisella jonkun bloggaajan naapuri saanut iho- ja hiusongelmat pois.

  • mirvaannamarian
   Posted at 11:25h, 01 huhtikuun Vastaa

   Mä löysin onneksi vihdoin myös Dubaihin sen suodatinpään suihkuun, auttaa kyllä huomattavasti mutta on se silti niin eri. Noi ”palashampoot” pitäisi joskus kokeilla, oon kuullut paljon hyvää 🙂

Post A Comment