Kirsikankukkia

 

Kerroin lapselleni vaaleanpunaisista taikapuista, jotka kukkivat vain viikon. ”Vaan viikon?! Milloin ne kukkii mennään kattoo heti!” Ja niin me mentiin. Heti. Jos olisin pyytänyt katsomaan kirsikkapuita, ei olisi kiinnostanut. Ekaluokkalainen ihmetteli, miksei niissä ole kirsikoita, mutta hämmästys lakkasi pian kun tuijottelimme tuulessa väriseviä vaaleanpunaisia taikakukkia. Niitä, jota ei enää viikon päästä ole.

 

 

Kirsikankukat ovat aina inspiroineet ihmisiä ympäri maailmaa. Enkä tarkoita nyt somevaikuttajien inspiroitumista ja säntäämistä puistoihin kuvaamaan identtistä instagramsisältöä, vaan kirjailijoita, filosofeja ja taiteilijoita. Niissä on jotain uskomatonta. Yhtäkkiä kylmän ja harmaan kevään jälkeen maailman kauneimmat vaaleanpunaiset kukat puhkeavat ihan tavallisen näköisistä puista. Ja yhtäkkiä ne ovat poissa. Jäljellä on ihan tavallisen näköisiä puita, maassa lakastuneita vaaleanpunaisia terälehtiä.

 

Viikossa ehtii olla kaunis ja upea, lakastua ja pudota, ja lopulta olla poissa. Kuin muistutus siitä, että nauti nyt, mene katsomaan heti. Muuten voi käydä kuin sille somevaikuttajalle joka ajattelee, että lähden kirsikkapuistoon kuvaamaan kun on täydellinen tukka, ja meikki, ja sää, ja olosuhteet viiskauttaviis.

Silloin kirsikankukkiakin luultavasti löytyy enää maasta.

 

Jos kaipaat kauneutta kylmään kevääseen, hanamia juhlitaan tänään sunnuntaina Roihuvuoren kirsikkapuistossa.

INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
No Comments

Post A Comment