Metsäterapiaa koko keholle

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Ravintorengas Oy:n kanssa

 

Metsään astuessa tuoksu hurmaa ensimmäisenä. Keho ja mieli rauhoittuvat, kun sammal painuu jalkojen alla kävellessä. Tuulessa huojuvat puut, paksuun hiljaisuuteen hukkuvat äänet ja havupuiden omaleimainen tuoksu muodostavat kokonaisvaltaisen hyvän olon elämyksen, jota ei löydy mistään muualta.

Parasta ja ainutlaatuista Suomessa, jotain sellaista, mistä kaukana maailmalla voidaan vain unelmoida. Metsä. 

Sen terveysvaikutukset ovat kiistattomat. Jo vartti metsässä vietettyä aikaa rauhoittaa kehoa ja mieltä, laskee verenpainetta ja tasaa sykettä.

 


Suomessa on tehty männyn kuoresta havupuu-uutejuomaa kansanperinteellä jo satoja vuosia. Karin Havupuu-uutejuoma onkin jo tunnettu klassikko. Sen suosio kasvoi nopeasti, sillä metsä vaikuttaa kehoon positiivisesti sisäisestikin nautittuna. Havupuu-uutejuomaa on tutkittu paljon ja paitsi tieteelliset tutkimukset, myös käyttäjien vuosikymmenten hyvät kokemukset ovat siivittäneet sen suureen suosioon. Juoman terveysvaikutukset perustuvat sen antioksidanttitehoon, joka on peräisin juoman sisältämistä fenolisista yhdisteistä.

 

Eli mistä? Fenoliset yhdisteet taas ovat peräisin männyn kuorikerroksesta ja niiden tehtävänä on puolustaa kehoa hapettumiselta, eli lyhyesti selkokielellä: suojella soluja antioksidanttien avulla. Terveet solut voivat parhaimmillaan estää vakavien sairauksien syntyä ja suojella kehoa epätasapainolta, joka on monen vaivan juurisyy. Lisäksi tuotteen säännöllisen käytön sanotaan antavan käyttäjälleen mielettömästi energiaa. Kukapa ei haluaisi lisää energiaa.

 

Näen tässä mahdollisuuden mielettömälle suomalaiselle vientituotteelle. Metsäterapiaa kaikilla tavoilla.

 

 

Karin Havupuu-uutejuomalla on pitkät perinteet, ja viime aikoina se on ollut kasvavasti esillä myös sosiaalisessa mediassa. Kerroin aiemmin, kuinka olen käytännössä lopettanut kaikki sometyöni tänä vuonna yliopiston ja muiden töiden takia. Tähän kampanjaan halusin siitä huolimatta lähteä tällä blogillani mukaan, sillä uskon tähän ja haluan olla mukana jakamassa tietoa mielettömistä kotimaisista tuotteista. Karin Havupuu-uutejuoma valmistetaan edelleen Suomessa perheyrityksessä, joka aidosti haluaa tukea ja edistää suomalaisten terveyttä luonnonmukaisilla tuotteilla.

 

Ensimmäisen kerran törmäsin havupuu-uutejuomaan kohta kymmenen vuotta sitten, kun ystäväni äiti sairastui syöpään. Kuulemma syöpäpotilaiden keskuudessa havupuu-uutejuomaa oli suositeltu hoitoa ja vointia tukevana luontaistuotteena ja ystäväni kertoi äitinsä kehuneen tuotetta kovasti. Myöhemmin hän otti sen myös itse käyttöön ja huomasi energisyyden lisääntyneen. Vähitellen kiinnostuin itse tuotteesta ja nyt säännöllisen epäsäännöllisesti juon Karin Havupuu-uutejuomaa ”kuureina”. Monet ovat käyttäneet sitä päivittäin jo vuosien ajan. Itse toivon siitä apua myös allergisiin oireisiin jotka piinaavat elämääni tähän aikaan vuodesta. Ehkä, ehkä.

 

 

Kun kerroin joskus lisääväni havupuu-uutejuomaa smoothien joukkoon nesteeksi, heräsi monen kiinnostus Instagramissa. Olen törmännytkin viime aikoina monen, jopa ulkomaalaisen hyvinvointivaikuttajan somepostauksissa pine extract drink -juttuihin, mieletöntä. Kuten sanoin, tästä voi tulla vielä menestyksekäs kotimainen vientituote maailmalle. Karin Havupuu-uutejuoma on ollut esillä myös Suomen Suurin Pudottaja -ohjelmassa, jossa Ravintorengas Oy on pääsponsorina ja havupuu-uutejuoma tukee osallistujien painonpudotusta ja kokonaisvaltaista elämänmuutosta.

 

Juomia pääset tilaamaan kätevästi verkkokaupasta nopealla toimituksella tai lukuisten jälleenmyyjien joukosta, jotka löydät Karin Havun verkkosivuilta.

 

 

Käyttö Vaikka voisi kuvitella muuta, Karin Havupuu-uutejuoma ei maistu käytännössä miltään. Sitä voikin hyvin lisätä juuri smoothien nesteeksi tai nauttia ihan sellaisenaan. Suositus on 1-4 dl päivässä ja itse juon sitä usein aamuisin pienen lasin jääkaappikylmänä ja saatan lisätä desin välipalasmoothien joukkoon. Siinä se, ei hankalia reseptejä eikä mitään, mikä maistuu pahalta.

 

Yritän niin usein kuin mahdollista päästä luontoon. Talvella hengitän metsän ilmaa ja lumoudun oksilla roikkuvista naavoista hiihtoladuilla. Kesällä lenkkeilen metsässä niin paljon kuin mahdollista, syksyllä lähden ystävieni kanssa sieniretkille. Meille Suomessa asuville metsä voi tuntua jopa tylsältä ja itsestäänselvältä, mutta siinä on valtavasti potentiaalia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 

Uskon, että olemme aivan liikaa vieraantuneet luonnosta ja sen takia voimme huonosti. Kun täyttää elämänsä keinotekoisella valolla, melulla ja ravinnolla, ei ole mikään ihme että hukkaa itsensä sen sekaan.

Luonto korjaa rytmiä jo ihan konkreettisesti tasapainottaen hermoston toimintaa, rentouttaa kehon ja mielen ja muistuttaa lempeästi kauneudellaan, että tänne me kaikki kuulumme.


Tags:
No Comments

Post A Comment